Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča tuvojas pamatturnīram Turcijā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Marcinkeviča tuvojas pamatturnīram Turcijā
Diāna Marcinkeviča

Latvijas tenisiste Diāna Marcinkeviča izcīnījusi divas uzvaras Turcijas pilsētas Antālijas ITF 10 000 tenisa vienspēļu turnīra kvalifikācijā. Lai iekļūtu pamatsacensībās Diānai rīt būs jāpārspēj Marokas tenisiste Nadja Lalami.

Jau trešo nedēļu pēc kārtas 16 gadus vecā Diāna Marcinkeviča spēlē Turcijā, kur gatavojas Federācijas kausa izcīņas spēlēm un cenšas tikt pie kāda reitinga punkta. Tāpat kā iepriekšējās nedēļās, arī šīs nedēļas turnīrā Diāna turnīru uzsāka no kvalifikācijas, turklāt šoreiz dalībnieču sastāvs turnīrā ir vēl spēcīgāks, jo uz turnīru ierodas arvien vairāk Federācijas kausa izcīņas dalībnieces.

Pirmajā kvalifikācijas mačā sestdien Marcinkeviča tikās ar vācieti Zinu Kaizeri. WTA rangā viņa ieņem 769. vietu, kamēr Marcinkeviča ir 948. Triju setu spēlē pārāka gan bija latviete – 6:4, 4:6, 6:2 . Tikmēr šodien Diāna spēkojās ar bulgārieti Desislavu Mladenovu, kura WTA rangā arī ieņem augstāku pozīciju nekā latviete – 856. Taču arī šoreiz pārāka bija Marcinkeviča – 7:6(3), 7:5. Rīt izšķirošajā spēlē par pamatturnīru Diāna spēkosies ar Marokas sportisti Nadju Lalami. Kvalifikācijas turnīrā viņa izlikta ar 2. numuru, bet WTA rangā pašlaik ieņem 655. vietu.

Ne tik sekmīgs kvalifikācijas turnīrs Horvātijas pilsētas Hvaras ITF 10 000 turnīrā iznāca citai Latvijas sešpadsmitgadniecei Linai Lileikitei. Viņa pirmās kārtas spēlē ar 6:2, 3:6, 1:6 piekāpās slovākietei Andrea Rebrovai.

Izmantotie resursi:
itftennis.com