Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Deivisa kausā klāt ceturtdaļfināli

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Deivisa kausā klāt ceturtdaļfināli
Novaks Džokovičs
Foto: Reuters/Scanpix

Deivisa kausā Pasaules grupā šodien sāksies ceturtdaļfinālu cīņas. Pēdējo divu gadu čempioni spāņi viesosies Francijā. Spāņiem nepalīdzēs ranga līderis Rafaels Nadals, savukārt frančiem jāiztiek bez Žo-Vilfrīda Tsongas.

Francijas un Spānijas duelis notiks Klermonā-Feranā telpās uz hard seguma, kas spāņiem noteikti nebūs tik ļoti izteikti parocīgs kā māls. Spānija Francijā ieradusies bez sava līdera Rafaela Nadala, kuram pēc nogurdinošiem "Masters" un "Grand Slam" turnīriem tiek dota atpūta un savesti kārtībā ceļgali.

Komandas kapteinis uz Franciju aizvedis Davidu Fereru, Fernando Verdasko, Nikolasu Alamgro un Felisiano Lopesu. Vienspēlēm pieteikti pirmie divi. Savukārt franči spēlēs bez savainotā Žo-Vilfrīda Tsongas. Francijai komandā Gaels Monfīss, Mikels Lodrā, Žiljēns Beneto un Žils Simons. Šodienas vienspēlēs tiksies Monfīss un Ferers, kā arī Lodrā un Vedasko. Monfīss uzvarējis vienīgo savstarpējo spēli pret Fereru, bet Lodrā un Vedasko bilance ir 1-1. Ņemot vērā statistiku un sev parocīgu segumu, frančiem ir visnotaļ labas izredzes parūpēties par to, lai čempioni noliktu pilnvaras jau ceturtdaļfinālā.

Pārējos dueļos tiksies Krievija un Argentīna, Horvātija un Serbija, kā arī Čīle un Čehija. Maskavā krievu sastāvā būs Nikolajs Davidenko, Mihails Južnijs, Teimurazs Gabašvili un Igors Kuņicins, savukārt argentīniešus cīņā vedīs Davids Nalbandjans, kuram palīdzēs Leonardo Maijers, Orasio Sebaljoss un Eduardo Švanks. Šodien pirmajā vienspēlē paredzēta Davidenko un Nalbandjana tikšanās, bet otrajā – Južnija un Maijera spēkošanās.

Spraigi mači solās būt Splitā, kur Horvātija uzņems Serbiju ar ranga otro numuru Novaku Džokoviču priekšgalā. Viņam asistēs Viktors Troickis, Janko Tipsarevičs un Nenads Zimoničs, savukārt horvātiem nebūs Ivo Karloviča, taču tas nav uzskatāms par lielu zaudējumu, jo Horvātijas izlase ir gana spēcīga arī bez viņa – Marins Čiličs un Ivans Ļubičičs pieteikti vienspēlēm. Sastāvā ir arī Ivans Dodigs un Antonio Veičs.

Visbeidzot, šķiet, vismazāk saistošajā pārī Čīle savās mājās uzņems Čehiju. It kā jau pāris šai turnīra stadijai cienīgs, taču sastāvā robi būs kā vieniem, tā otriem. Čīlei jāiztiek bez sava līdera Fernando Gonsalesa, savukārt čehiem nebūs ne Vimbldonas finālista Tomaša Berdiha, ne Radeka Štepaneka. Abu atteikumi oficiālās versijas ir savainojumi. Tādējādi čehi uz Čīli aizveduši visnotaļ viduvēju sastāvu – Jans Hajeks, Lukašs Dluhijs, Ivo Minars un Františeks Čermaks. Čīle spēlēs sekojošā virknējumā – Nikolass Masu, Horhe Agilars, Pols Kapdevils un Kristobals Sāvedra Korvalans.

Mači notiek līdz trīs uzvarētiem setiem. Izņēmuma gadījumi ir tad, ja pārī uzvarētājs skaidrs priekšlaicīgi, tad spēlē pēc tradicionālās sistēmas. Turnīra grafiks arīdzan ierastais – piektdien un svētdien pa divām vienspēlēm, bet sestdien dubultspēle.

Deivisa kauss. Pasaules grupa

Spēļu kalendārs

Francija – Spānija

Spēle
Gaels Monfīss – Davids Ferers
Mikels Lodrā – Fernando Verdasko
Žiljēns Beneto/Mikels Lodrā – Fernando Verdasko/Felisiano Lopess
Gaels Monfīss – Fernando Verdasko
Mikels Lodrā – Davids Ferers

Krievija – Argentīna

Spēle
Nikolajs Davidenko – Davids Nalbandjans
Mihails Južnijs – Leonardo Maijers
Teimurazs Gabašvili/Igors Kuņicins – Davids Nalbandjans/Orasio Sebaljoss
Nikolajs Davidenko – Leonardo Maijers
Mihails Južnijs – Davids Nalbandjans

Horvātija – Serbija

Spēle
Ivans Ļubičičs – Novaks Džokovičs
Marins Čiličs – Viktors Troickis
Ivans Dodigs/Antonio Veičs – Janko Tipsarevičs/Nenads Zimoničs
Marins Čiličs – Novaks Džokovičs
Ivans Ļubičičs – Viktors Troickis

Čīle – Serbija

Spēle
Nikolass Masu – Ivo Minars
Pols Kapdevils – Jans Hajeks
Horhe Agilars/Pols Kapdevils – Františeks Čermaks/Lukašs Dluhijs
Nikolass Masu – Jans Hajeks
Pols Kapdevils – Ivo Minars

Piebilde: sastāvos iespējamas izmaiņas.

Izmantotie resursi:
daviscup.com

Kurš duelis tev šķiet vissaistošākais?

  • 7

  • 2

  • 10

  • 0


  +1 [+] [-]

, 2010-07-09 11:47, pirms 14 gadiem
Horvātija- Serbija( DŽOKO)