Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:541, Did:0, useCase: 3

Autors: Ēriks Strauss

Kur pazudusi "Ventspils" pacietība?

Kur pazudusi "Ventspils" pacietība?
Agris Galvanovskis un Armands Krauliņš
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Basketbola kluba "Ventspils" izplatītajā paziņojumā teikts, ka rīt kluba Valdes sēdē tikšot izlemts komandas galvenā trenera Agra Galvanovska liktenis. Patiesībā, grūti pat iedomāties, kam ir jānotiek, lai Galvanovskis turpinātu strādāt ar pilsētas galveno komandu. Bet, kur ir pazudusi agrāk tik izslavētā ventspilnieku pacietība īstenojot pašu izvirzītos mērķus?

Otrajā Latvijā Ventspilī basketbolu spēlē kopš LBL dibināšanas dienas, bet par profesionālu komandu "Ventspils" pārtapa tikai deviņdesmito gadu beigās, kad tika sameklēts Armands Krauliņš, kuram tad arī tika uzticēti pirmie profesionālie kucēni. Pieredzējušā trenera rokās tika ielikts tiem laikiem pietiekami iespaidīgs budžets un brīvas rokas sastāva komplektācijai. Krauliņš nemaz savādāk nemācēja strādāt kā ar gataviem produktiem un pirmās profesionālās "Ventspils" komandas iesaukums bija atbilstošs trenera ambīcijām: Andrejs Bondarenko, Kārlis Muižnieks, Sandis Buškevics, Jānis Laksa, Māris Ļaksa, Edmunds Valeiko, Uldis Višņevičs, Aigars Zeidaks, Aigars Bernāts, kā arī pieklājīga līmeņa leģionāri Čads Maklendons un Neits Tabss.

Krauliņš vienmēr bijis maksimālists, jeb tikai uzvara viņam skaitījās labs rezultāts. Lai arī skaļi netika deklarēts, taču klusībā no Krauliņa tika prasīts Latvijas zelts. Nesanāca - "tikai" sudrabs. Kluba vadība saprata, vai arī kāds prata pareizi pārliecināt, ka viena gada laikā pat Latvijā nav iespējams izveidot komandu, kur sitīs visus pa labi un pa kreisi. Pa ceļam uz Latvijas sudrabu, "Ventspils" biogrāfijā tika ierakstīts liels nesmukums: Korāča kausa izcīņā ar 66:102 tika zaudēts Grieķijas "Aris". Līdz vakardienai tā bija ventspilnieku lielākā sagrāve Eiropas klubu turnīros...

Arī otrajā gadā "Ventspils" palika bez Latvijas zelta, kaut sastāvs tika komplektēts tikai ar vienu domu - jāsasit "bročus". Krauliņš bija paspējis latviskot Aleksu Šturmu, uz Ventspili bija pārnākuši Aigars Vītols un Kristaps Purnis. No Ukrainas atvilkts Andrejs Kapinoss, no Rīgas - Johans Nikolass un vēl piemeklēts Ēriks Pūls. Sastāvam ne vainas, taču augstāk par otro vietu netika. Kas notika ar Krauliņu? Droši vien kabinetos tika nostrostēts, taču viss palika pa vecam, jeb tika parādīta uzticība trenerim. Tas nekas, ka nebija vajadzīgā rezultāta.

Visbeidzot tikai trešajā darba gadā (2000. gada sezona) zelts aizceļoja uz "Ventspili", kaut sastāvs nebūt nebija kļuvis spēcīgāks. Pamainījās leģionāri un tas arī viss, bet "Ventspilī" visi bija laimīgi - LBL zelts Kurzemē piestāja uz daudziem gadiem. Nu jau pirms desmit un vēl pāris gadiem Ventspilī vismaz ārēji bija pietiekami daudz pacietības resursu, bet kur tie ir palikuši šodien? Agris Galvanovskis ar nesalīdzināmi mazāku budžetu, ar pusgataviem spēlētājiem jau pirmajā gadā Ventspilij atguva Latvijas zeltu un nu izrādās, ka viņš vairs nav vajadzīgs. Varbūt tomēr rītdienas BK "Ventspils" Valdes sēdi iesākt ar klusuma brīdi gaiteņos, kuros var atrast kaut vienu spoguli un paskatīties pašiem sev acīs.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-01-06 16:44, pirms 14 gadiem
A kādu tur pacietība, cik nau dzirdēts no pašiem basketbolsitiem visādas vaimanas un pukstēšanas, tad par spēlēs vadību, tad par treniņu procesu, tad par formas veidošanu. Nav brīnums, ka iekšienē ir nesaskaņas un atliek treneri nomainīt. Nav jau Džerijs Slouns pārdzīvos i komanda, i līdzjūtēji, man kā skatītājam viņš nekad nav paticis un viņa veidotais spēlēs plāns... sīkumos nemaz neiedziļināšos.
Vairogs noteikti tapēc arī nespēlē šosezon Ventsilī...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-01-06 17:56, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Ja uz papīra viņi esot labākie LBL, kāpēc neviens no viņiem netika līdz izlasei ko?
jup pilnigi tev piekritu labakie LBL cempi vinji bija bet ne speletaji kas iederejas LV izlase..tadu piemeru jau ir bijis ari hokejaa kur LM kaa LV cempioni neparstav LV izlasi hokeja(pat pirms RD izveides)...ir speletaji kas ir labi komandas speletaji bet nav iederigi izlase(bet domajams pec "tagad vai nekad" viss mainisies)
, 2010-01-06 18:28, pirms 14 gadiem
Galvanovskim brīžiem piemirstās ka arī treneris komandā par kaut ko atbild un vispār uzskatu ka viņš nu nekādā gadījumā nav augstas klases speciālists, ku nu vēl neaizvietojams.
, 2010-01-07 15:26, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Ja uz papīra viņi esot labākie LBL, kāpēc neviens no viņiem netika līdz izlasei ko?
Bertānam un Strēlniekam bija pēdējais gads U-20 izlasē. Zaķi Kemzura negribēja ņemt viņa sliktās reputācijas dēļ. Bet par Jureviču daudzi basketbola apskatnieki brīnās, kapēc viņu neiekļāva pat kandidātos. Manuprāt, ļoti nepelnīti
Nenospēlējot ne spēli Latvijas nacionālajā izlasē, Soču olimpisko spēļu pieteikumā ticis Teodors Bļugers.
Foto: Gints Ivuškāns/f64
27

Lipmans: "Bļugers olimpiskajā izlasē - tas ir smieklīgi!"

7. janvārī Latvijas Hokeja federācijai jāsūta uz IIHF Soču olimpisko spēļu 25 hokejistu saraksts un 6. janvāra pievakarē tajā bija kāds hokejists, kurš valsts nacionālajā izlasē vēl nav aizvadījis nevienu maču, toties Sočos viņam jābūt. Tas ir Teodors Bļugers...
Iespējams, ka VEF galvenajam trenerim Ramūnam Butautam šovakar būs pēdējā spēle šajā amatā.
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", F64
9

5 iemesli, kāpēc šodien jāiet uz VEF spēli

Rīgas VEF šovakar Eiropas kausa izcīņā aizvadīs grupu turnīra pēdējo spēli savā laukumā tiekoties ar Turcijas “Banvit”. Abām komandām šī spēles likme ir vienāda – būt vai nebūt nākamajā posmā un nokļūt vienā grozā ar Eirolīgas pirmā posma neveiksminiecēm. Zinot, ka VEF šobrīd nav populārākais vārds līdzjutēju mutēs, centos atrast piecus iemeslus, kāpēc tomēr šovakar jābūt arēnā.
Miķelim Rēdliham jākļūst par pirmo, kurš atjaunotajā "Dinamo" aizvadīs 200 un vairāk spēļu.
Foto: Romāns Kokšarovs, f64/Sporta Avīze
20

"Dinamo". Būs vai nebūs?

Šodien savu pirmo spēli ceturtajā KHL sezonā aizvadīs Rīgas "Dinamo". Kā pirms katras sezona, arī šoreiz ieskatīsimies nākotnē un mēģināsim prognozēt, vai "Dinamo" un tās spēlētāji uzspodrinās pašu līdz šim padarītos darbus.