Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Vai Hīts pietuvosies Švarcenegeram?

Juris Miņins
Juris Miņins

Vai Hīts pietuvosies Švarcenegeram?
Fils Hīts
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Aptuveni pēc nedēļas ASV Nevadas štata Lasvegasas pilsētā sāksies viens no zīmīgākajiem notikumiem pasaules sportā, proti, “Mr.Olympia” turnīrs. Šogad tas noteikti būs citādāks, taču – kāds?

“Mr.Olympia” ir pats nozīmīgākais turnīrs bodibildinga sezonā, tas ir turnīrs, kuram kvalificēties vēlas ikviens IFBB profesionālās līgas atlēts un tas ir mērķis, par kuru sapņo ikviens, kurš ir sācis savu karjeru bodibildingā. Ikviens šī turnīra uzvarētājs, bet tādi uz šo brīdi ir tikai 13, automātiski kļūst par leģendu, bet sportisti, kuri stāv uz skatuves vienmēr izraisa vētrainu reakciju – no absolūta riebuma, līdz dievināšanai.

Faktiski, ja mēs skatāmies uz šo turnīru bez liekām emocijām, tad tas, kas tiek parādīts uz Olimpijas skatuves, ir cilvēka spēju maksimums, ko var sasniegt muskuļu masas un proporciju ziņā. Var patikt vai nepatikt tas, ko demonstrē atlēti uz skatuves, bet nevar noliegt, ka tas, savā ziņā, ir cilvēces maksimālo spēju atspoguļojums.

Ko mēs varam gaidīt šajā gadā? Jāsāk ar to, ka iepriekšējo gadu čempions Fils Hīts noteikti nav kļuvis vājāks, viņš ir esošais čempions un šo titulu bijušais basketbolists vēlēsies paturēt savā īpašumā, t.i., izcīnīt to sesto gadu pēc kārtas. Par Filu tas arī ir viss ko var pateikt, jo viņa formu mēs visi zinām un nav nekāda pamata domāt, ka šogad būs citādāk.

Kas gan būs citādāk, tad tie būs viņa konkurenti. Ilgus gadus pasaules bodibildinga elitē notika cīņa starp jau pieminēto Hītu un Kaju Grīnu. Šī cīņa bija kas vairāk kā divu talantīgu sportistu pretnostatījums, jo tam apakšā, ne bez sacensību “promouteru” palīdzīgās rokas, tika pabāzts stāsts par izcilo un ģenētiski apdāvināto Filu, kā arī dzīves rūgtumu izjutušo bāreni Kaju. “Princis un ubaga zēns” - tā to varētu saukt īsumā. Tiesa, Grīnam tas ir tikai tēls, jo arī viņš bija un ir ļoti spējīgs un spēcīgs sportists, kura mīnusi attiecība pret Hītu nav nemaz tik lieli, bet pirms diviem gadiem tādu nebija teju vispār.

Tiesa, atbildot uz jautājumu, kāpēc tad Kajs Grīns nav kļuvis par čempionu, jāatzīmē divas lietas. Pirmkārt, lai uzveiktu čempionu, petendentam ir jābūt acīmredzami pārākam, bet Grīns, labākajā formā, ir bijis tikai līdzvērtīgs. Otrkārt, IFBB profesionālā līga ir bizness un politika, bet Grīns noteikti nav tas sportists, kuru bodibildinga varenie vēlas redzēt kā sporta veida seju.

Lai piedotu vēl lielāku drāmu savai personai, Grīns pirms gada nospēlēja teātri, kurā scenārija centrā bija viņa nepielaišana pie sacensībām pēdējā brīdī, bet šogad viņš vispār jau labu laiku iepriekš atteicās no dalības turnīrā.

Vai tas nozīmē, ka Hītam ir absolūtā zaļā gaisma uz uzvaru, kā pirms gada? Iespējams, taču šogad cīņā par titulu diezgan negaidīti iesaistījās “Merilendas muskuļu mašīna”. Cilvēki, kas bodibildingam ir pievērsušies samērā nesen, šī iesauka neko neizteiks, taču tie, kas sporta veidam seko ilgāk vai arī ir pētījuši tā vēsturi, ir zināms, ka tā sauc Kevinu Levronu, kuram nu jau ir 51 gads.

Protams, ka šādā vecumā atgriezties profesionālajā bodibildingā, turklāt uz “Mr.Olympia” skatuves ir ļoti drosmīgs gājiens, turklāt ar ļoti lielu risku uz izgāšanos, ko norādīja arī daudzi eksperti, taču pašlaik, kad līdz startam jau ir palikusi aptuveni nedēļa, pēc bildēm ko sportists izliek savos sociālajos tīklos var redzēt, ka Levrons, kurš šajās sacensībās deviņdesmitajos gados vairāks reizes ieņēma otro un trešo vietu, bet ne reizi tā arī neuzvarēja, ir ļoti pieklājīgā formā un viņš noteikti neizgāzīsies.

Vai veterāns spēs sastādīt konkurenci Hītam? Uz to ļoti cer sacensību organizētāji, jo tieši šie divi sportisti ir uz visiem pasākuma reklāmas materiāliem un šī gada turnīra galvenais lozungs ir tieši vecās un jaunās skolas cīņa.

Šogad Olimpijā nepiedalīsies arī Vācijas atlēts Deniss Vulfs, kuram pirms kāda laika tika veikta muguras operācija. Kirgiztānā dzimušais atlēts vēl gan mēģināja paspēt sasniegt savu pīķa formu, taču drīz vien saprata, ka tas viņam nez vai izdosies.

Runājot par pārējiem atlētiem, jāsaka, ka ir jānotiek lielam brīnumam, lai viņi reāli cīnītos par pirmo vietu. Tas gan nav apvainojums vai norāde uz viņu slikto sportisko formu, taču ir jānotiek brīnumam, lai kāds Hītu gāztu no troņa, protams, ja pats Fils uz Lasvegasu ierodas savā labākajā formā (nav iemesla domāt, ka viņš tā varētu arī neizdarīt).

No interesantākajiem atlētiem jāmin Dominikānas Dominators Viktors Martinezs, kurš pēc ilgāka neveiksmju perioda dzīvē, kas ietvēra arī sēdēšanu cietumā, ir spējis atgriezties lielajā sportā, Deksters Džeksons, kurš neizlaiž nevienu sezonu un turpina rādīt to formu, par kuru viņš saņēma iesauku “The Blade”, nu un, protams, arī Mamdu Elsbiajs, jeb Lielais Ramijs, kurš ir viens no retajiem bodibilderiem mūsdienu sportā, kurš mēģina visus pārsteigt ar milzīgu muskuļu masu, t.i., iet tā saukto Ronija Kolmena ceļu.

Tāpat, protams, Šons Rodens un Sedriks Makmilans, ja vien būs labākajā formā, spēs cīnīties par pirmo trijnieku.

No mazāk zināmiem atlētiem uzmanību var piesaistīt austrālietis Džošs Lenartovičs, kurš iepriekšējās sezonas noslēgumā un šīs sezonas sākumā parādīja fantastisku progresu, uzvarot vairākās sacensībās pēc kārtas, tāpēc būs ļoti interesanti paskatīties ko viņš būs sagatavojis sezonas lielākajam startam. Līdzīgi ir arī ar amerikāņu jauno cerību Džastinu Komptonu. Tāpat jāpiemin Bens Pakulskis, kurš, lai arī bodibildinga sabiedrībā zināms atlēts, ar savu uz zinātni balstīto sagatavošanos, īsti nav spējis sevi tā skaļi pieteikt profesionāļu līgā.

Patiesībā gan jāsaka, ka ikviens sportist, kurš ir kvalificējies “Mr.Olympia” ir pelnījis īpašu uzmanību, jo viņi patiešām ir tie, kurus sauc par “dabas unikumiem” vai pat daudz tiešāk - “frīkiem”. Tiesa, uzvarētājs šajās, kā jau jebkurās citās, sacensībās ir tikai viens.

Mr.Olympia absolūtie čempioni

#AtlētsTituli
1.Ronijs Kolmens8
2.Lī Heinijs8
3.Arnolds Švarcenegers7
4.Dorians Jeitss6
5.Fils Hīts5
6.Džejs Katlers4
7.Frenks Zeins3
8.Serhio Oliva3
9.Franko Kolumbu2
10.Larijs Skots2
11.Kriss Dikersons1
12.Samīrs Bannū1
13.Deksters Džeksons1

Vai FIls Hīts izcīnīs sesto čempiona titulu?

  • 19

  • 9


1 2 44 komentāri

     [+] [-]

, 2016-09-09 20:15, pirms 8 gadiem
Iisti un patiesie chempioni ir Arnijs, Zeins un Kolumbu, kaa arii visa vecaa skola! Shis jau vairs sen kaa nav interesanti, atceros kaa veel skatijos vecos pilnos ierakstus ar vecaas skolas performanceem! Tas tik bija kaut kas!

     [+] [-]

, 2016-09-09 20:16, pirms 8 gadiem
BayernM rakstīja: Iisti un patiesie chempioni ir Arnijs, Zeins un Kolumbu, kaa arii visa vecaa skola! Shis jau vairs sen kaa nav interesanti, atceros kaa veel skatijos vecos pilnos ierakstus ar vecaas skolas performanceem! Tas tik bija kaut kas!
Nav interesanti, jo?

     [+] [-]

, 2016-09-09 20:20, pirms 8 gadiem
Cik saprotu, buut ieveerojami paarakam par chempionu tiiri tehniski nav iespeejams. Taatad, atliek esoshajam chempionam aiziet pensijaa, kaa nakamais uzvareetajs gandriz automatiski arii nostajas uz winning streak vairaakus gadus...Kaut kaa negodiigi...
Un kas tad Kajam noticis, ka pat nestartee...protests pret sisteemu?

  +1 [+] [-]

, 2016-09-09 20:27, pirms 8 gadiem
Nevis cilveces speju maksimums bet kimijas un citu vielu maksimums uz cilveku....
vius cienju visiem kas ar to nopiteni nodarbojas bet personigi man nepatik si sporta veida "virtuve" ... tas nav konkurs par kautkadiem rezultatiem bet vairak par to kuram biezaks maks+abaki sakari+labaki geeni.. tiaki pectam nak trenins utt

     [+] [-]

, 2016-09-09 20:30, pirms 8 gadiem
Andree rakstīja: Cik saprotu, buut ieveerojami paarakam par chempionu tiiri tehniski nav iespeejams. Taatad, atliek esoshajam chempionam aiziet pensijaa, kaa nakamais uzvareetajs gandriz automatiski arii nostajas uz winning streak vairaakus gadus...Kaut kaa negodiigi...
Un kas tad Kajam noticis, ka pat nestartee...protests pret sisteemu?
Ja mēs neņemam vērā politiku, ko IFBB PRO līgā bīda visu laiku, bet tikai sportu, tad viss atkarīgs no vērtēšanas kritērijiem.

Tas pars Hīts ir ļoti gana liels, ģenētiski apdāvināts un labi sagatavots. Tajā pašā laikā, ja kādam izdodas atkārtot ko līdzīgu kā savulaik uz skatuves rādīja Kolmens (labākajos gados), tad Hīts ir "autā".

Cita lieta, ka ko tādu, t.i., 140 kg formas sataisīt var tikai atsevišķi cilvēki pat starp visiem ģenētiskajiem frīkiem (Hīts uz skatuves ir ap 115 kg), kādi ir IFBB. Arī Lielais Ramijs, lai vai kā cīnās, pagaidām pat TOP3 netiek.

Ja par to pensijā aiziešanu. Ja sportistam ir Olimpijas potenciāls, kuru viņš reizi ir sataisījis, kāpēc viņš, ja pretinieki nemainās (bet viņi nemainās), pēkšņi vairs nebūtu pirmais?

     [+] [-]

, 2016-09-09 20:33, pirms 8 gadiem
Trakais bobis rakstīja: Nevis cilveces speju maksimums bet kimijas un citu vielu maksimums uz cilveku....
vius cienju visiem kas ar to nopiteni nodarbojas bet personigi man nepatik si sporta veida "virtuve" ... tas nav konkurs par kautkadiem rezultatiem bet vairak par to kuram biezaks maks+abaki sakari+labaki geeni.. tiaki pectam nak trenins utt
A kas farmu izdomāja? Citplanētieši atsūtīja?

     [+] [-]

, 2016-09-09 20:40, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: A kas farmu izdomāja? Citplanētieši atsūtīja?
kada nozime kas to izdomaja?

     [+] [-]

, 2016-09-09 20:43, pirms 8 gadiem
veljauvairak so sporat veidu grauj ja federacija bida sev simpatiskako un finansiali lietderigakjo cempionu.. tas loti liela mera izsledz sportisko principu

     [+] [-]

, 2016-09-09 20:48, pirms 8 gadiem
Trakais bobis rakstīja: kada nozime kas to izdomaja?
Ari visa farma ir cilvēka izdomāta un tas ir cilvēces sansiegums.

     [+] [-]

, 2016-09-09 20:53, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ari visa farma ir cilvēka izdomāta un tas ir cilvēces sansiegums.
.. laba interpretacija.. tad teiksu precizaak.. cilveces dabiskais maksimums ..

     [+] [-]

, 2016-09-09 20:59, pirms 8 gadiem
Trakais bobis rakstīja: .. laba interpretacija.. tad teiksu precizaak.. cilveces dabiskais maksimums ..
Bodibildinga lielākā nelaime ir tajā, ka laikā, kad anaboliskie steroīdi un pārējie preparāti bija brīvi pieejami un nopērkami tikpat viegli kā C vitamīns, viņi atklāti runāja par to ko un cik daudz lieto, jo viņiem nebija dopinga kontroles problēmas, t.i., kontroles nebija.

Kamēr olimpiskajos veidos jau tajā laikā mēģināja kaut ko kontrolēt, tāpēc sportisti klusēja.

Tāpēc arī taas tēls ir tāds, ka bodibilderi tikai no šaibām pampst, bet pārējie jau nu ir malacīši.

  +4 [+] [-]

, 2016-09-09 21:02, pirms 8 gadiem
kas tas par debīlu sporta veidu????

     [+] [-]

, 2016-09-09 21:03, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Bodibildinga lielākā nelaime ir tajā, ka laikā, kad anaboliskie steroīdi un pārējie preparāti bija brīvi pieejami un nopērkami tikpat viegli kā C vitamīns, viņi atklāti runāja par to ko un cik daudz lieto, jo viņiem nebija dopinga kontroles problēmas, t.i., kontroles nebija.

Kamēr olimpiskajos veidos jau tajā laikā mēģināja kaut ko kontrolēt, tāpēc sportisti klusēja.

Tāpēc arī taas tēls ir tāds, ka bodibilderi tikai no šaibām pampst, bet pārējie jau nu ir malacīši.
manuprat lielaka problema ir tieis ta ka vini tagad nerunaaa... nu peimers ieks dzives... Janka nolemj ka velas but kulturists, kacaa kacaa, labakaja gadijuma uzin ka pareiz jaed un pareiz jakacaa, bet formu ta ari ne tuvu nesaniedz kadu velas konkuret kaut ar svakakajiem profinjiem.... kamer kads nepastastiis ka bez farmas nekadigi... un ne viskem ir pienemams ka japarasta tas ligums ar pasu velnu sakt lietot.. bet vusi sapni veeja ja nelieto...
saprotu ka neruna tadel jo daudzi noniecina un nician lietosanu.. bet tas kaite jaunajiem censoniem- si dezinformacija... ok jalieto- bet tas ir jadara ari pareizi ...

     [+] [-]

, 2016-09-09 21:06, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Bodibildinga lielākā nelaime ir tajā, ka laikā, kad anaboliskie steroīdi un pārējie preparāti bija brīvi pieejami un nopērkami tikpat viegli kā C vitamīns, viņi atklāti runāja par to ko un cik daudz lieto, jo viņiem nebija dopinga kontroles problēmas, t.i., kontroles nebija.

Kamēr olimpiskajos veidos jau tajā laikā mēģināja kaut ko kontrolēt, tāpēc sportisti klusēja.

Tāpēc arī taas tēls ir tāds, ka bodibilderi tikai no šaibām pampst, bet pārējie jau nu ir malacīši.
nepatik tas ka dazi pat to pa visma varem slepj.. pieemram bija uz interviju viens labi zinams lv censonis.. vinam jauta vai spekaviros kur sis startee ir parbaudes - sis jaa ir parbauda tur uz narko utt.. bet tiem kas saja vis aieksa tak labi zin ka ir

     [+] [-]

, 2016-09-09 21:11, pirms 8 gadiem
Man vispār neliekas, ka pie sporta veidiem būtu jāpieskaita disciplīnas, kur noteicošais ir eksperta (tiesneša) vērtējums. Tas ir un vienmēr būs ļoti subjektīvi. Tas nenozīmē, ka konkursi tur nevarētu notikt. Tā tas ir baletā, opermūzikā, klavierspēlē un citur. Tikai saukt to vajadzētu citādāk.

     [+] [-]

, 2016-09-09 21:11, pirms 8 gadiem
Trakais bobis rakstīja: manuprat lielaka problema ir tieis ta ka vini tagad nerunaaa... nu peimers ieks dzives... Janka nolemj ka velas but kulturists, kacaa kacaa, labakaja gadijuma uzin ka pareiz jaed un pareiz jakacaa, bet formu ta ari ne tuvu nesaniedz kadu velas konkuret kaut ar svakakajiem profinjiem.... kamer kads nepastastiis ka bez farmas nekadigi... un ne viskem ir pienemams ka japarasta tas ligums ar pasu velnu sakt lietot.. bet vusi sapni veeja ja nelieto...
saprotu ka neruna tadel jo daudzi noniecina un nician lietosanu.. bet tas kaite jaunajiem censoniem- si dezinformacija... ok jalieto- bet tas ir jadara ari pareizi ...
Tieši tagad runā un, ja cilvēks nav galīgs, atvainojos, lohs, tad viņš VISU var uzzināt.

Par spēkavīriem - cilvēkiem vajag varoņus, stipriniekus utt. Redz, atbrauc uz kādas pilsētas svētkiem kā tāds cirks, visiem uzreiz ir uz ko skatīties (šovi reāli ir populāri). Ja tie būtu kaut kādi ielu vingrotāji... arī ir ok, bet nav tā VAU efekta.

Par to kā ir - ir mums starp startējošajiem tādi, kas paši... taisa biznesu šajā virzienā.

     [+] [-]

, 2016-09-09 21:13, pirms 8 gadiem
didzuks rakstīja: Man vispār neliekas, ka pie sporta veidiem būtu jāpieskaita disciplīnas, kur noteicošais ir eksperta (tiesneša) vērtējums. Tas ir un vienmēr būs ļoti subjektīvi. Tas nenozīmē, ka konkursi tur nevarētu notikt. Tā tas ir baletā, opermūzikā, klavierspēlē un citur. Tikai saukt to vajadzētu citādāk.
Olimpiādēs ir tādi sporta veidu, turklāt ļoti daudz. Kā bieži vien redzam pat tik acīmredzams sports kā bokss bieži vien kļūst subjektīvs.

Arī kādā hokejā golu var neieskaitīt un tas var raisīt diskusijas par to, ka viss jau iepriekš ir sarunāts utt. Taču - tāds nu ir tas sports.

     [+] [-]

, 2016-09-09 21:14, pirms 8 gadiem
Ja nemaldos, Arnolds ir vienīgais kurš aizgāja kā čempions, nezaudėjot, t.i. nepaliekot otrais?

Ja godīgi, neviens no minētajiem nebūs Hītam ne tuvu.. Izskatās, ka vińs pārrakstīs vēsturi, arī nākošgad.. ja nu vienīgi nenotiks kaut kāds brīnums, kas varētu būt Grīna atgriežšanās pēc gada :-)

     [+] [-]

, 2016-09-09 21:18, pirms 8 gadiem
kaulkambaris rakstīja: Ja nemaldos, Arnolds ir vienīgais kurš aizgāja kā čempions, nezaudėjot, t.i. nepaliekot otrais?

Ja godīgi, neviens no minētajiem nebūs Hītam ne tuvu.. Izskatās, ka vińs pārrakstīs vēsturi, arī nākošgad.. ja nu vienīgi nenotiks kaut kāds brīnums, kas varētu būt Grīna atgriežšanās pēc gada :-)
Ja tas ir par to, ka viņš VISPĀR nav bijis citā vietā kā pirmajā - nē, ir bijis, zaudējis Olivam. Ja tas ir par to, ka viņš uzvarēja un aizgāja - jā, tā bija, taču ļoti neviennozīmīgi tas bija. Tik neviennozīmīgi, ka televīzija to atteicās rādīt.

Taču viņš nav vienīgais tāds. Arī Lī Heinijs aizgāja kā čempions.

     [+] [-]

, 2016-09-09 21:21, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Olimpiādēs ir tādi sporta veidu, turklāt ļoti daudz. Kā bieži vien redzam pat tik acīmredzams sports kā bokss bieži vien kļūst subjektīvs.

Arī kādā hokejā golu var neieskaitīt un tas var raisīt diskusijas par to, ka viss jau iepriekš ir sarunāts utt. Taču - tāds nu ir tas sports.
Es labi saprotu, ka tas ir visai nereāli. TKaut vai skatoties uz daiļslidošanu, kur tie tiesnešu lēmumi mēdz būt vairāk nekā diskutabli. Tomēr tas nes lielu naudu. Šķiet

  +1 [+] [-]

, 2016-09-09 21:35, pirms 8 gadiem
Un iisti nesaprotu to, ka Hiita uzvaras visu laiku naak par labu industrijai...liekas booring...ja vinshs kaaadu gadu buutu zaudeejis Kajam, tad ellja ugunii buutu pielieta un actions par nakamaa gada labaako - lielaaks.
Shobriid vieniigaa intriga, ko vareetu uzkjert - kurus no all time great Hiits apsteigs, varbuut pat Colemanu. Bet taadaa gadiijumaa shaads scenaarijs ir ticis iestudeets apmeram jau peec Hiita treshaa titula un tas noziimee, ka jebkuram citam vnk nav izredzhu. Un shis negodiigums atkal nosit visu interesi...vismaz tiem, kas to saprot.

     [+] [-]

, 2016-09-09 21:40, pirms 8 gadiem
ko te maazoties.. vines Visockis.. tad redzesiet

     [+] [-]

, 2016-09-09 21:49, pirms 8 gadiem
Trakais bobis rakstīja: ko te maazoties.. vines Visockis.. tad redzesiet
Ja kādreiz kāds Latvijas atlēts vispār šīm sacensībām kvalificēsies, tas būs ŪBERNOTIKUMS!

Pirms tam gan vajag kādam tikt pie IFBB PRO kartes un kādu PRO turnīru vinnēt, vai stabili startēt visa gada garumā, lai kvalificētos pēc punktiem.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-09 21:50, pirms 8 gadiem
''viens no zīmīgākajiem notikumiem pasaules sportā''

     [+] [-]

, 2016-09-09 21:51, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ja kādreiz kāds Latvijas atlēts vispār šīm sacensībām kvalificēsies, tas būs ŪBERNOTIKUMS!

Pirms tam gan vajag kādam tikt pie IFBB PRO kartes un kādu PRO turnīru vinnēt, vai stabili startēt visa gada garumā, lai kvalificētos pēc punktiem.
ka tur vispaar ir.. cik augstu ir abakie letinji? piemeram nesen Edžus Prieditis dabuja labu vietu ja nemaldos iifb eiropas cempii.. tas kautkur kotejas punktos par tiksanu uz olympia? .. taspats Sevcenko labi startee itkaa

  +2 [+] [-]

, 2016-09-09 21:53, pirms 8 gadiem
he he miņins uztaisa rakstu par kaut kādu debilu sporta veidu un tad gaida pākus ka tie uzradisies lai padiskutētu par muskuļotiem večiem

  +1 [+] [-]

, 2016-09-09 21:53, pirms 8 gadiem
Daņ fox rakstīja: kas tas par debīlu sporta veidu????
kurš uzaudzinās broilerim līdzīgu šķinķi

     [+] [-]

, 2016-09-09 22:11, pirms 8 gadiem
Trakais bobis rakstīja: ka tur vispaar ir.. cik augstu ir abakie letinji? piemeram nesen Edžus Prieditis dabuja labu vietu ja nemaldos iifb eiropas cempii.. tas kautkur kotejas punktos par tiksanu uz olympia? .. taspats Sevcenko labi startee itkaa
Tātad, lai tiktu pie kvalificēšanās Olimpijai, vispirms ir jākļūst par IFBB PRO līgas sportistu, t.i., jāiegūst PRO karte. To var iegūt par, piemēram, uzvaru PČ absolūtajā kategorijā vai kādā no turnīriem, kur šīs kartes dala, piemēram, kur te tuvāks ir - Sanktpēterburgas "Neva PRO" vai Maskavas "Amateur Olympia".

Amatieri šajā Olimpijā nestartē (pretēji Arnold's Classic te nav pat amatieru sacensību atsevišķi).

Pēc tam, atkal, ir ļoti, ļoti jāgatavojas, lai veiksmīgi startētu PRO līgā, jo tur ir tikai divas kategorijas - līdz 96 kg, kas ir domāts augumā īsiem sportistiem (startē atsevišķi un, protams, ka nekotējas) un absolūtā kategorija - visiem pārējiem.

Lūk, tad ir jāvinnē kāds no PRO līgaas posmiem vai jāsalasa punkti, lai kvalificētos, t.i., vajag visu laiku būt augstās vietās.

Tīri saprašanai - Latvijas sportistiem uz šo brīdi, ja nemaldos, NEVIENAM nav PRO kartes un viņi līdz tās iegūšanai ir KOSMISKĀ attālumā.
Savukārt līdz uzvarai PRO līgas turnīrā... zinātne vēl nezina tādus distances mērus, lai to noteiku.

Un, nē, tas nav rupji vai pazemojoši, jo viss ir tur kur tas ir (Bodibildings Latvijā). Pozinīvā ziņa - pa pāris gadiem, ja ir kāds ģenētiskais unikums, viss var ļoti strauji mainīties.

Tikai ir jāsaprot viena lieta - lai būtu sportists, vajag naudu. Kas viņu sponsorēs? Vietējie? OK. Tad vajag būt štatos, n-tos gadus mīcīties bez vietām, kamēr sagaidīsi savu kārtu. Kas tik ilgi to visu sponsorēs? Vajag būt medijos, t.i., ar perfektu valodu un ļoti komunikablam utt.

Pat Krievijas sportisti, kur bodibildings ir daudz attīstītāks nekā šeit, bet atlēti - daudz labāki, nespēj konkurēt PRO līgā kaut cik nopietni. Ir daži, kas vieglajās kategorijās vai pie dāmām, fitnesā, cīnās ar panākumiem, bet pie supersmagsvariem variantu nav.

     [+] [-]

, 2016-09-09 22:28, pirms 8 gadiem
Nodarbojieties, jaunie kungi, ar to pašu krosfitu, piemēram. Šitās gaļas kalnu perversijas normālam cilvēkam nav vajadzīgas.

     [+] [-]

, 2016-09-09 22:40, pirms 8 gadiem
Out of topic - Juri, paldies par info, vienmēr interesanti tavi komentāri ar papildus dełām!! Keep it up!

     [+] [-]

, 2016-09-09 22:45, pirms 8 gadiem
SakuKoivu rakstīja: Nodarbojieties, jaunie kungi, ar to pašu krosfitu, piemēram. Šitās gaļas kalnu perversijas normālam cilvēkam nav vajadzīgas.
A kam ir vajadzīga, teiksim, kārtslēkšana?
Katrs savu sportu izvēlas pēc savām saprašanām. Teikt, ka nevienam nav vajadzīgs... diezgan dīvaini.

     [+] [-]

, 2016-09-10 00:07, pirms 8 gadiem
Kārtslēkšana ir vieglatletikas disciplina kas parada cilveka iespejas kaut ko izdariit ar konkretu riiku. Paraada kjermenja funkcionalitaati, bet paarkachaajushies un paarrijushies friiki paraada sasprindzinaatus muskuljus. Pielauju ka lielaakajiem friikiem ir funkcionaalas probleemas, atvainojos, noslauciit dupsi.

     [+] [-]

, 2016-09-10 08:50, pirms 8 gadiem
Kurbis rakstīja: Kārtslēkšana ir vieglatletikas disciplina kas parada cilveka iespejas kaut ko izdariit ar konkretu riiku. Paraada kjermenja funkcionalitaati, bet paarkachaajushies un paarrijushies friiki paraada sasprindzinaatus muskuljus. Pielauju ka lielaakajiem friikiem ir funkcionaalas probleemas, atvainojos, noslauciit dupsi.
Ja es runātu/rakstītu no tādām pašām pozīcijām kā tu, tad tagad sekotu teksts no sērijas - A ko tad tāds kārtslēcējs var, viņš taču dzīvē ar kārti nekad neleks utt.

Tas ir sports, savukārt sports pašlaik ir veids kā tiek demonstrētas cilvēka spējas. Vai tā ir spēja maksimāli ātri noskriet 100 metrus, aizlēk tālumā, pacelt maksimālu svaru vai arī... jā, cilvēka spēja palielināt muskuļu masu, saglabājot kaut kādas nosacītās ķermeņa proporcijas.

Par to pārkačāšanos... tas vispār ir tīrākā veidā heits. Precīzāk, kas ir tā robeža, kad cilvēks ir "pārkačājies". Tas ir tas pats, kas teikt, ka kāds sprinteris ir pārtrenējies, jo tik ātri kā viņš, skriet nav normāli utt.

Neizpratne, nezināšana un neorientēšanās tēmā rada šādas replikas. Jā, bodibildings nav klasisks sports, jo tur nenotiek tieša un/vai izmērāma cīņa starp sportistiem, taču no tā šis sports vieglāks nekļūst, gluži pretēji.

     [+] [-]

, 2016-09-10 09:26, pirms 8 gadiem
Kā noteikt, kad cilvēks pārkačājies? Šis cilvēks jāsalīdzina ar sengrieķu statujām, kuras ņemsim par cilvēka ķermeņa etalonu. Hiļaki un gaļaskalni gan ir galējības.

     [+] [-]

, 2016-09-10 09:29, pirms 8 gadiem
Es vispār neko nesaprotu.Šveiduks ir bijis pasaules čempions... Man liekas pat divas reizes... Cik tad tur ir to kategoriju?
1 2 44 komentāri