Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Štrombergs izcīna bronzu PČ "time-trial" sacensībās

Štrombergs izcīna bronzu PČ "time-trial" sacensībās
Māris Štrombergs (no labās)
Foto: uci.ch

Naktī uz svētdienu Kolumbijā tika aizvadītas pasaules čempionāta BMX riteņbraukšanā "time-trial", jeb individuālā brauciena, sacensības elites un junioru grupu sportistiem. Vīru elitē Māris Štrombergs izcīnīja trešo vietu.

Sestdienas vakarā pēc Latvijas laika Kolumbijas pilsētā Medelinā notiekošajā pasaules čempionātā BMX riteņbraukšanā sacensības uzsāka elites un junioru grupu sportisti, kuri aizvadīja "time-trial" kvalifikācijas braucienus un superfinālus. Sacensības gan ievērojami aizkavējās, kam par iemeslu bija lietus.

No Latvijas sportistiem vīru elitē superfinālā iekļūt izdevās Mārim Štrombergam un Kristenam Krīgerm. Divkārtējais olimpiskais čempions Štrombergs uzrādīja sesto, bet Krīgers devīto rezultātu. Tikmēr Rihardam Veidem un Edžum Treimanim attiecīgi 21. un 27. laiks.

Lielajā superfinālā, kur sacentās 16 labākie sportisti pēc kvalifikācijas rezultātiem, Štrombergs, uzrādot trešo labāko rezultātu, izcīnot bronzas godalgu. Tikmēr Kristenam Krīgeram 14. pozīcija. Par sacensību uzvarētāju kļuva esošais pasaules čempions Nijeks Kimans no Nīderlandes, bet otrais bija austrālietis Sems Vilobijs.

Sekmīgi "time-trial" kvalifikāciju pārvarēja Latvijas juniore Vineta Pētersone, kurai astotā vieta. Arī superfinālā latviete uzrādīja astoto labāko rezultātu. Sieviešu elites kvalifikācijā vienīgā mūsu valsts pārstāve Sandra Aleksejeva bija 27. vietā. Tikmēr vīru junioru konkurencē Helvijam Babrim 20. pozīcija.

Svētdien gaidāma pasaules čempionāta kulminācija, kad norisināsies pamatsacensības elites un junioru sportistiem. Pēc šīm sacensībām arī noslēgsies divus gadus ilgais olimpisko spēļu kvalifikācijas cikls.

Izmantotie resursi:
lrf.lv


, 2016-05-29 09:09, pirms 8 gadiem
BMX taču ir priekš mazgadīgajiem, tur taču reti kurš turpina karjeru pēc 25 gadu vecuma. Štrombis laikam dopingu rij, tāds nedabīgi nokačājies izskatās
, 2016-05-29 09:28, pirms 8 gadiem
Rezultātus rakstam jau tā kā varēja pievienot...
, 2016-05-29 10:10, pirms 8 gadiem
Āfrika12, 09:09, pirms stundas, ignorēt, atbildēt
BMX taču ir priekš mazgadīgajiem, tur taču reti kurš turpina karjeru pēc 25 gadu vecuma. Štrombis laikam dopingu rij, tāds nedabīgi nokačājies izskatās

Piekrītu Tev. Daži līdz sirmam vecumam ir mazgadīgo prātā. Kaut gan viens otrs saka, ka ilgā bērnība ir liela laime.
, 2016-05-29 10:45, pirms 8 gadiem
Vai šī ir oficiāla disc. PČ?
Tad jau prēmija no valsts viena kabatā!!!
, 2016-05-29 11:08, pirms 8 gadiem
Malacis, Latvijas lepmnums!
, 2016-05-29 16:13, pirms 8 gadiem
Jā Mārim patīk tas ko viņš dara un viņam labi sanāk, vēl par to maksā naudu. Tā tik turpināt. Amatieros krūzeros brauc daudz vecāki par viņu. Malacis Māris!!!
Veronika Monika Stūriška
Foto: Nico van Dartel

Latvijas dāmas nedēļas nogalē ASV noslēgs UCI Pasaules kausa sezonu BMX

Sestdien un svētdien ASV esošajā Tulsas BMX centrā ar piektā un sestā posma sacensībām noslēgsies UCI Pasaules kausa sezona BMX superkrosā. Latviju sacensībās pārstāvēs “Silvas ziķeru” kluba sportistes – Veronika Monika Stūriška un Vineta Pētersone.
Veronika Monika Stūriška (no kreisās) un Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Langmanis un Stūriška triumfē UEC BMX Eiropas kausa 6. posmā

Svētdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisinās UEC BMX Eiropas kausa 6. posms. Junioru puišu grupā otro šīs sezonas uzvaru guva “BMX Rīga/ RRS” sportists Edgars Langmanis, bet iepriekšējā posmā triumfējušais Kristers Apels finālā piedzīvoja kritienu un ieņēma astoto pozīciju. Dāmu U23 grupā nepārspēta palika “Silvas ziķeru” braucēja Veronika Monika Stūriška.
Kristers Apels (pa vidu) un Edgars Langmanis (no labās) uz goda pjedestāla junioru grupā UEC BMX Eiropas kausa 5. posmā

Foto: Nico Van Dartel

Apelam karjeras pirmā BMX Eiropas kausa uzvara junioros; Langmanis trešais

Sestdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisinās UEC BMX Eiropas kausa piektā posma sacensības. Junioru grupā, pēc izcila starta, finālā uzvaru izcīnīja “BMX Rīga/ RRS” pārstāvis Kristers Apels, bet viņa kluba biedrs Edgars Langmanis ieguva trešo vietu. Vīru elitē soli no fināla palika Rinalds Jānis Kārkliņš.