Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Langmanis un Stūriška triumfē UEC BMX Eiropas kausa 6. posmā

Toms Markss
Toms Markss

Langmanis un Stūriška triumfē UEC BMX Eiropas kausa 6. posmā
Veronika Monika Stūriška (no kreisās) un Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Svētdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisinās UEC BMX Eiropas kausa 6. posms. Junioru puišu grupā otro šīs sezonas uzvaru guva “BMX Rīga/ RRS” sportists Edgars Langmanis, bet iepriekšējā posmā triumfējušais Kristers Apels finālā piedzīvoja kritienu un ieņēma astoto pozīciju. Dāmu U23 grupā nepārspēta palika “Silvas ziķeru” braucēja Veronika Monika Stūriška.

Sestais posms pagāja ļoti siltos laika apstākļos. Tāpat, kā dienu iepriekš lielos finālus sasniegt spēja četri Latvijas Championships kategoriju braucēji. Divi mūsējie TOP8 iekļuva junioru puišu grupā. Līdz finālam visos braucienos uzvarēja Edgars Langmanis, bet vēl viens Edžus Treimaņa audzēknis no “BMX Rīga/ RRS” Kristers Apels dienu iesāka ar otro vietu, kam sekoja trīs uzvaras.

Lielajā finālā pēc starta vadībā izvirzījās no vidus celiņa startējušais Langmanis, kamēr Kristers Apels bija trešajā vietā. Starp abiem mūsējiem atradās čehs Jakobs Klements. Edgars savu vadību droši nosargāja līdz pat finišam, pārliecinoši svinot uzvaru. Tā viņam bija otrā šajā Eiropas kausa sezonā. Viņš arī ir pārliecinošs līderis kopvērtējumā. Kristers Apels, cīnoties par otro vietu, noslēdzošajā virāžā piedzīvoja kritienu. Viņam nācās samierināties ar astoto pozīciju.

Dāmu U23 grupā trenera Ģirta Kātiņa audzēkne Veronika Monika Stūriška no “Silvas ziķeriem” sacensības iesāka ar uzvaru pirmajā priekšbraucienā. Turpmākajos divos braucienos viņai otrā pozīcija. Lielajā finālā Veronika startēja no astotā celiņa. Starts izvērtās dramatisks, jo pirmajā tramplīnā kritienu piedzīvoja uzreiz sešas konkurentes. Veronika un Čehijas sportiste kā vienīgās spēja izvairīties no kritiena. Trasē mūsu sportiste pārspēja konkurenti un izcīnīja uzvaru, kas viņai šīs sezonas Eiropas kausos bija otrā.

Otro dienu pēc kārtas lielajā finālā iekļuva trenera Jāņa Lapsiņa audzēkņi. Ja vakar to paveica Roberts Černovs, tad šodien teicama diena padevās Edvardam Tūteram. “BMX Rīga/ RRS” pārstāvis finālā finišēja sestajā vietā, tomēr pēc tiesnešu lēmumam par pārkāpumu tika atbīdīts uz astoto vietu. Interesanti, ka sīkstais sportists līdz finālam nevienā no braucieniem nebija ieņēmis augstāku vietu par trešo.

Challange klasēs Latvijas sportisti izcīnīja 11 godalgas. Uzvaru sēriju krūzeru M40 – 44 grupā turpināja Ģirts Jonkus (“Mītavas kumeļi”), kurš Eiropas kausos nepārspēts jau trešo sezonu. Uzvaras garšu izbaudīja arī – Emma Švalkovska, Kristaps Lūsis, Adrija Štromberga un Melānija Čudare.

Latvijas finālisti Challange klasēs:

B8:

2. Mateo Bogomazovs
5. Kristens Krauja
7. Jānis Osis
8. Kristiāns Blūmanis

G9:

1. Emma Švalkovska

B9:

1. Kristaps Lūsis
3. Rolands Baranovskis
5. Krišjānis Kalniņš
8. Māris Trokšs

G10:

1. Adrija Štromberga

Krūzeri 40 – 44:

1. Ģirts Jonkus

B11:

3. Everts Vejkajs
4. Oskars Turkins
7. Tomass Zēbergs

G11/12:

3. Evelīna Līkuma

B12:

6. Marko Daude
7. Marks Švalkovskis
8. Dominiks Zušs

G13/14:

1. Melānija Čudare
3. Anna Pedraudze
7. Elza Kauce

B14:

3. Ralfs Ratnieks

M25+:

4. Roberts Treimanis

Izmantotie resursi:
lrf.lv