Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Treimanis un Vinters triumfē "BMX Grand Prix Latvia" piektajā posmā

Toms Markss
Toms Markss

Treimanis un Vinters triumfē "BMX Grand Prix Latvia" piektajā posmā
"BMX Grand Prix Latvia" Smiltenes posmā uzvaru elites klasē izcīnīja Edžus Treimanis

Foto: Ilmārs Brikmanis

Svētdien Smiltenes novada Silvas trasē tika aizvadīts Austrumeiropas prestižākā BMX seriāla "BMX Grand Prix Latvia" piektais posms, kurā par sacensību uzvarētāju Elites vīru klasē kļuva Edžus Treimanis, bet Junioru konkurencē nepārspēts palika Kristaps Vinters.

"BMX Grand Prix Latvia" piektais posms Smiltenē dalībniekus sagaidīja ar patīkamiem laika apstākļiem un nesen kā rekonstruēto trasi, kas ieguvusi pavisam jaunas aprises. Uz starta 17 dažādās vecuma un meistarības grupās kopumā izgāja 145 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas.

Prestižajā Elites vīru klasē startēja seši sportisti, viņu vidū "BMX Grand Prix Latvia" kopvērtējuma līderis Rihards Veide, Eiropas vicečempions Edžus Treimanis, kā arī bijušais Pasaules junioru vicečempions Kristers Lejiņš. Diemžēl uz Smilteni nebija ieradušies Artūrs Matisons, Toms Mankus un Kristers Taims, kuri visi guvuši traumas Pasaules kausa posmā olimpiskajā Londonas trasē. Priekšbraucienos vispārliecinošāk izskatījās Treimanis, kurš izcīnīja divas uzvaras un vienu otro vietu. Tikmēr līdzšinējais kopvērtējuma līderis Veide ieņēma pa vienai pirmajai, otrajai un trešajai vietai. Finālbraucienā jau no starta vadībā izvirzījās Treimanis, kurš pārliecinoši kontrolēja notikumus braucienā līdz pat finišam, izcīnot otro uzvaru kādā no "BMX Grand Prix Latvia" posmiem. Cīņā par otro vietu veiksmīgākais izrādījās "Rīgas Favorīts" kluba braucējs Viesturs Morozs, kurš izmantoja Riharda Veides kļūdu pirmās taisnes beigās, noturot savas pozīcijas visas atlikušās trases garumā. Trešajā vietā finiša līniju šķērsoja "Tālava/ Valmiera" pārstāvis Kristers Lejiņš, bet Veidem ("Māra Štromberga aģentūra/ Ventspils spars") jāsamierinās ar ceturto pozīciju.

Kopvērtējumā pēc piektā posma vadību ar izcīnītajiem 98 punktiem saglabā Veide, kuram Lejiņš, bet uz trešo vietu pacēlies Treimanis, kurš no līdera atpaliek par deviņiem punktiem

Kā pēc sacensībām atzina elites grupas pirmās vietas ieguvējs Edžus Treimanis, tad, lai arī tika izcīnīta uzvara, paši braucieni viņam nav bijuši ideāli, jo trasē tika pieļautas vairākas kļūdas. Treimanis norādīja, ka šobrīd notiek aktīva gatavošanās Pasaules kausa posmam, kas norisināsies ASV. Atbildot uz jautājumu par trasi , "Māra Štromberga aģentūras/ Valmiera" pārstāvis sacīja, ka tā ir krietni uzlabota un kļuvusi plūstošāka salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem. Viņš arī norādīja,ka Silvas trase ir ļoti piemērota tieši jaunajiem braucējiem.

Junioru grupā startēja astoņi braucēji. No favorītiem uz Smilteni nebija ieradies vienīgi Klāvs Lisovskis, tikmēr Junioru konkurencē debitēja trīs dalībnieki, kuri iepriekšējos posmus aizvadīja B 16 grupā. Kvalifikācijas braucienos divas uzvaras izcīnīja sacensību galvenais favorīts Kristaps Vinters no "MŠA/ Rīgas Favorīts". Ļoti veiksmīgus priekšbraucienus aizvadīja arī B 16 grupā sezonu iesākušais Jānis Ērglis, kurš izcīnīja pa vienai pirmajai, trešajai un ceturtajai vietai. Finālā jau no pirmajiem metriem vadībā izvirzījās Vinters, kurš savu pārsvaru pār konkurentiem trases gaitā tikai palielināja, izcīnot pārliecinošu uzvaru. Otrajā vietā finišēja mājinieks Jānis Ērglis no BMX kluba "Silvas Ziķeri", bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa "Ozolēni Saldus" pārstāvis Kristaps Vekša. Pēc Smiltenes posma vadību ar iegūtu 91 punktu kopvērtējumā saglabā Vinters, bet uz otro vietu pacēlies Vekša, no līdera atpaliekot par 11 punktiem.

Kā pastāstīja Junioru grupas debitants Jānis Ērglis, tad pirms sacensībām bija nedaudz satraucies, jo šīs bija viņa pirmās sacensības šajā vecuma grupā. Tomēr sacensības izvērtās veiksmīgas, jo jau pirmajā kvalifikācijas braucienā izdevies izcīnīt uzvaru. Runājot par finālbraucienu, "Silvas Ziķeru" kluba sportists sacīja, ka izdevies paņemt labu startu un noturēt savu pozīciju līdz pat finišam.

Intriģējošas cīņas norisinājās arī citās grupās. M 17 + konkurencē nepārspēts palika valcēnietis Kristaps Ozoliņš, B 15 grupā uzvaru svinēja Kristens Krīgers, bet G 11 -14 grupā pie panākuma tika šī gada Pasaules vicečempione Vineta Pētersone.

Noslēdzošais "BMX Grand Prix Latvia" posms norisināsies 25. septembrī jaunajā "Mežaparka" trasē Rīgā, kad arī tiks noskaidroti kopvērtējuma uzvarētāji visās vecuma grupās.