Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Toms Mankus: "Trase ir domāta cīņai"

Toms Mankus: "Trase ir domāta cīņai"
BMX GP latvija 2. posma fināla Sadursmes brīdis. Iekšmalā - Toms Mankus, ārmalā - Artūrs Matisons

Pēc "BMX Grand Prix Latvia" otrās kārtas elites vīru fināla Madonā, kur jau pirmajā virāžā notika kontakta cīņa jeb sadursme starp Tomu Manku un Artūru Matisonu, pēc kura sekoja kritiens un abi braucēji palika ārpus pjedestāla, izvērsās diskusija un strīdi par cīņas tīrību un spēju piekāpties kritiskos cīņas brīžos. Intervijā tika dots vārds Artūram Matisonam, bet būtu godīgi dot vārdu arī otram sadursmes dalībniekam Tomam Mankum un uzklausīt viņa versiju.

Toms Mankus: "Protams, ka finālā visi cīnās par uzvaru. Vismaz es, noteikti. Pirms virāžas biju apmēram rata tiesu aizmugurē, bet man bija iekšmala, tātad – joprojām priekšrocība un tiesības cīņai virāžā. Dienu iepriekš, „LRF Prezidenta kausa” finālā Artūrs bija tālāk priekšā un es viņu arī pieklājīgi palaidu, un pēc tam trasē noķēru. Bet, ja man ir iespēja virāžā piebraukt blakus un mans elkonis ir priekšā, tad runa par „ielikšanu sānā” un „bremžu trūkumu” nevar būt. Patiesībā par Artūra izteikumu pārsteigts esmu ne tikai es, bet arī citi elites braucēji.

Artūrs jau intervijā pareizi teica, ka gribēja uzvarēt. Nu, ko! - Es arī! Trase ir domāta cīņai, kurā var pielietot neaizliegtus paņēmienus. Matisonam vajadzēja kārtīgāk piesegt iekšmalu, nedodot man iespēju viņu noķert trajektoriju krustpunktā, nevis pirms pēdējā šķēršļa doties ieņemt ērto trajektoriju lielākā rādiusā. Es augsti cienu Artūru par viņa sasniegumiem karjeras laikā un toleranci, ko līdz šim izrādījis, bet tas nenozīmē, ka došu ceļu vietās, kur saskatu reālu iespēju cīnīties un riskēt. Video var redzēt, ka patiesībā Artūrs ir tas, kurš gāja uz kontaktu, konkrētajā brīdī atrazdamies aizmugurē, veikdams sitienu ar elkoni.

Foto un video materiālos var redzēt, ka virāžas augšpusē vēl bija pietiekami vietas. Ja es būtu licis sānos, kā traktē oponenti, tad kritiens būtu savādāks. Manu kritienu izraisīja sitiens pa manu roku no aizmugures, tādēļ stūre pēkšņi sagriezta un tika zaudēta kontrole. Bez šī „paņēmiena” mēs noteikti paliktu uz divriteņiem. Iespējams, tiktu zaudēts ātrums, bet cīņa turpinātos turpmākajā distancē, kurā noteikti iesaistītos vēl pāris braucēju. Jā, man patīk spēka paņēmieni atļautās robežās un skaidrs, ka pieredzējušiem braucējiem ar to jārēķinās sevišķi gadījumos, kad viņiem nav iekšmalas un pietiekama handikapa. Visiem veiksmi Eiropas čempionāta posmos Lielbritānijā, Birmengemā!"