Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

„BMX Grand Prix Latvia” otrā pietura Madonā

Šosvētdien, Madonas novadā, sporta kompleksā „Smeceres sils”, plkst.12:00 tiks dots starts Ziemeļ- un Austrumeiropas prestižāko BMX sacīkšu – „BMX Grand Prix Latvia” otrajai kārtai, kurā piedalīsies gan Latvijas un ārzemju profesionāļi, gan dažāda vecuma braucēji 18 dažādās grupās.

Ātrā un skatāmā „Smeceres sils” BMX trasē nedēļas nogalē gan sestdien, gan svētdien notiks prestižās BMX sacensības:
- Sestdien, 11.jūnijā, plkst. 14:00 – Latvijas riteņbraukšanas federācijas prezidenta kauss;
- Svētdien, 12.jūnijā, plkst. 12:00 – Starptautisko sacensību „BMX Grand Prx Latvia” otrā kārta;

Sacensībām pieteikušies arī braucēji no Krievijas, Baltkrievijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas un Itālijas.

Elites grupā piedalīsies Latvijas TOP elites braucēji, starp kuriem arī 1. kārtas uzvarētājs – Kristers Lejiņš un pasaules kausa pusfinālists Toms Mankus. Šīs būs otrās sacensības pēc potītes traumas sadziedēšanas arī Pekinas olimpietim – Artūram Matisonam. Ļoti interesants fakts, ka sacensībām ir pieteicies arī ātrākais Itālijas braucējs, arī Pekinas olimpietis – Manuels de Veki. Sacensības Latvijā viņam būs kā sagatavošanās pasaules čempionātam, kurš jūlija beigās norisināsies Kopenhāgenā. Diemžēl sacensībās nestartēs Edžus Treimanis, kurš dosies uz komercsacensībām Korejā, lai gan tieši viņs punktu ziņā ir kopvērtējuma līderis.

Arī Junioru grupā būs spēcīgs sastāvs, kurā piedalīsies pirmā posma uzvarētājs Klāvs Lisovskis un pirmā gada Juniors – Kristaps Vinters, kurš traumas dēļ 1. posmu izlaida, bet pa šo laiku jau trīs reizes paguva kāpt uz Eiropas čempionāta pjedestāla, bet pagājušā gadā viņš izcīnīja Eiropas čempiona titulu 16-gadīgo grupā. Pilnīgi droši, ka Vinters būs lielākais konkurents Lisovskim, tā kā arī šajā grupā būs ko redzēt.

Raksturīgi BMX sacensībām, bez Profesionālajām grupām, norisināsies sacīkšu cīņa par „Lielajām balvām” vēl 16 dažāda vecuma, tajā skaitā arī 3 daiļā dzimuma grupām. Tādējādi, skatītājiem ir iespēja vienās sacensībās redzēt gan pašus mazākos BMX sportistus, gan arī pasaules līmeņa profesionāļus.

Viena no aizraujošākajām cīņām Latvijas BMX arēnā notiks arī 16-gadīgo grupā, kur līdzvērtīga kauja norisinās starp Gustavu Pētersīli un Ansi Uškauru no Rīgas Riteņbraukšanas skolas un Jāni Ērgli no Smiltenes kluba „Silvas Ziķeri”. Šīs grupas braucienos pilnīgi noteikti gaidāma spraiga sacensība līdz trases pēdējam metram.

Profesionālā līmeņa, Elites un Junioru grupu sacensībām piešķirta UCI (Starptautiskās Riteņbraukšanas Savienības) BMX 5-tā – starptautiskā kategorija un vieta starptautiskajā kalendārā. Var uzskatīt, ka „BMX Grand Prix Latvia” pēc ranga pretendē uz starptautiskas līgas statusu. Katrā etapā profesionāļu trijnieks izcīna arī naudas balvas, kuru apjomu organizatoriem nosaka Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība. Svarīgi atzīmēt, ka piedaloties šajās sacensībās, sportistiem ir iespēja tepat Latvijā iegūt svarīgus ranga punktus ceļazīmei uz Olimpiskajām spēlēm.

„BMX Grand Prix Latvia” Madonas posmu organizē BMX klubs „Madona” sadarbībā ar Latvijas Riteņbraukšanas federāciju. Atbalsta: Madonas novada pašvaldība, Hipotēku banka, Aiviekstes energobūvnieks, Asigne, tipogrāfija „Landeks” un RedBull. Informē: Sportacentrs.com, Latviešu radio, avīze „Sports”, laikraksts „Stars”,.
Pārējās „BMX Grand Prix Latvia” kārtas norisināsies sekojošās vietās un datumos:
3. kārta – 17.jūlijā, Butnieku novadā, pie Valmieras, SCO Centrs BMX trasē;
4. kārta – 7.augustā, Saldus BMX Trasē;
5. kārta – 28.augustā, Smiltenes novadā, Silvas BMX trasē;
6. Kārta – 26.septembrī, Rīgā, Mežaparka BMX trasē, kura tiks pabeigta jūlijā.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Grīnvalds
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses pārstāvis

  +1 [+] [-]

, 2011-06-09 02:33, pirms 13 gadiem
Par skaistām sacensībām