Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Pētersone izcīna devīto vietu Pasaules kausa BMX superkrosā noslēguma posmā

Toms Markss
Toms Markss

Pētersone izcīna devīto vietu Pasaules kausa BMX superkrosā noslēguma posmā
Vineta Pētersone
Foto: UEC

Latvijas BMX braucēja Vineta Pētersone svētdienas vakarā Argentīnas pilsētā Santjago del Estero notiekošajā Pasaules kausa izcīņas BMX superkrosā noslēdzošajā posmā dāmu konkurencē pirmo reizi karjerā iekļuva pusfinālā, tiekot ierindota augstajā devītajā vietā.

Svētdien Argentīnā ar sestā posma sacensībām noslēdzās 2017. gada Pasaules kausa izcīņas sacensības BMX superkrosā. Noslēdzošajos posmos vienīgā Latvijas pārstāve bija šī gada pasaules junioru čempionāta bronzas medaļniece Vineta Pētersone, kura pārstāv "Thrill Factory" vienību. Smiltenes BJSS audzēkne sestdien Santjago del Estero trasē notiekošajā piektā posma sacensībās finišēja piektajā vietā savā ceturtdaļfināla braucienā, noslēgumā tiekot ierindota 17. vietā.

Svētdien trenera Ģirta Kātiņa audzēkne pirmās kārta braucienā finišēja ceturtajā vietā, kas deva iespēju startēt ceturtdaļfinālā. Vinetas braucienā uzvarēja titulētā kolumbiete Mariana Pahona, bet cēsiniecei priekšā bija arī krievu braucējas Natālija Afremova un Natālija Suvorova. Aiz mūsu braucējas palika Ekvadoras sportiste un vēl viena no kolumbietēm.

Vineta startēja trešajā ceturtdaļfināla braucienā kopā ar šosezon lieliski aizvadošo Lauru Smuldersu. Jau no starta Vineta pārliecinoši atradās labāko četriniekā, kas nodrošinātu vietu pusfinālā. Atlikušajā trases daļā Pētersone spēja sekmīgi turēties līdzi Smuldersai un citam braucējām, finišējot kā ceturtā un pirmo reizi tiekot labāko 16 skaitā.
Debijas pusfinālu latviete aizvadīja vienā braucienā ar titulētāko no krievu braucējām Jaroslavu Bondarenko, mājinieci Gabrielu Diazu un citām konkurentēm, kuras ir elites grupas vecuma braucējas. Pirmajā taisnē mūsu sportiste cīnījās par ceturto vietu, tomēr otrajā taisnē Vineta bija ārpus kārotā četrinieka. Priekšā esošās braucējas kļūdas nepieļāva. Arī Vineta nevienai no trijām aiz muguras esošajām braucējām sevi apsteigt neļāva, stabili finišējot piektajā vietā. Cēsiniece pirmo reizi karjerā iekļuva labāko desmitniekā kādā no Pasaules kausa izcīņas posmiem. Vinetai sacensību noslēgumā respektablā devītā vieta.

Uzvaru posmā izcīnīja Pahona, apsteidzot Smuldersu un argentīnieti Marianu Diazu. Kopvērtējumā triumfs Laurai Smuldersai, otrā vieta Marianai Pahonai, bet trešā dānietei Simonai Kristensenai. Vineta Pētersone kopvērtējumā pacēlās uz 11. vietu.

Vīriem posmā uzvarēja Rio olimpiskais čempions Konors Fīldss no ASV, apsteidzot kolumbieti Karlosu Alberto Ramirezu un kopvērtējuma līderi Silveinu Andrē no Francijas. Kopvērtējumā Andrē nosargāja pārsvaru pār Fīldsu un kļuva par Pasaules kausa ieguvēju. Olimpiskajam čempionam otrā vieta, bet trešais pēc sešiem posmiem Kanādas čempions Torijs Nīhaugs. No Latvijas elites vīriem visaugstāk kopvērtējumā tika Edžus Treimanis, kuram 15. vieta. Jāpiebilst, ka noslēdzošajos divos posmus Treimanis nestartēja traumas dēļ.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

     [+] [-]

, 2017-09-18 08:26, pirms 7 gadiem
Večiem galīga izgāšanās!! Vai sākās noriets?