Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Štrombergs: "Šobrīd ir liela iespējamība, ka nākamgad sacensībās nepiedalīšos"

Štrombergs: "Šobrīd ir liela iespējamība, ka nākamgad sacensībās nepiedalīšos"
Māris Štrombergs
Foto: Emīls Desjatņikovs/f64

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs intervijā Sportacentrs.com atzīst, ka, iespējams, varētu izlaist nākamo sezonu, bet atgriezties sportā 2019. gadā, kad sāksies kvalifikācijas cikls Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Kopš pasaules čempionāta jūlija beigās Rokhilā, kur Štrombergs izstājās jau astotdaļfinālā, viņam iestājies pārdomu posms, par to, ko darīt nākotnē. Nu jau pagājuši trīs mēneši - kādas domas šajā laika periodā tirdījušas olimpiskā čempiona prātu? "Ļoti reti šajā posmā ir bijuši brīži, kad domāju - jākāpj uz riteņa un jāatsāk trenēties. To varu atzīt. Tāpēc tagad esmu tādā kā neierobežota termiņa atvaļinājumā. Tas var ilgt gan sešus mēnešus, gan 60 gadus," skaidro Māris.

"No otras puses - nav arī tā, ka es būtu pieņēmis lēmumu pamest sportu. Tā arī gluži nav. Vienkārši es nevēlos turpināt tā, kā tas bija šogad, kad sezonas vidū pavisam pazuda motivācija. Braucu bez jebkādas dzirksteles. Ierados uz Eiropas čempionātu, bet dienu pirms mačiem naktī gulēju gultā un līdz pat diviem nevarēju aizmigt. Runāju ar sevi un prāts teica, ka man nav nekāda satraukuma. Nav aizrautības kāpt uz riteņa. Rezultāts to arī apliecināja," stāsta Štrombergs. "Nu labi, nebūtu vienas muļķīgas kļūdiņas, būtu aizkapājies līdz pusfinālam vai finālam. Bet astotā vieta finālā vai izstāšanās ceturtdaļfinālā - man tas ir viens un tas pats."

Māris noliedz, ka viņam būtu iekšējas bailes pieņemt lēmumu par karjeras beigšanu. "Esmu par to runājis arī ar treneri. Redzēsim. Šobrīd ir ļoti liela iespējamība, ka nākamgad sacensībās nepiedalīšos. Bet, ja 2019. gadā, kad sāksies kvalifikācija uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, man būs vēlēšanās un motivācija, tad varbūt turpināšu."

"Skatīšos arī uz to, kurp virzīsies BMX. Ja tas būs tādā pat situācijā, kā uz šo dienu, tad diez vai man būs motivācija kāpt atpakaļ uz riteņa un mīties," norāda Štrombergs. "Bet gada izlaišana jau nenozīmē, ka tajā laikā uz riteņa vispār nekāpšu, sēdēšu mājās, dzeršu alu un pļaušu zāli. Sportiskajā formā es sevi uzturu. Lai nav tā, ka esi izdomājis braukt, bet tev vēl četri mēneši jāstrādā, lai vispār nodzītu puncīti. Lai es jebkurā brīdī varētu divu trīs mēnešu laikā ielēkt apritē."

P.S. Tuvākajās dienās portālā Sportacentrs.com varēsiet lasīt pilnu interviju ar Latvijas BMX braucēju Māri Štrombergu.

 +11 [+] [-]

, 2017-10-26 10:25, pirms 6 gadiem
lūk, šādas situācijas tikai pāris cilvēki līdz galam var izprast,
kad esi uzvarējis visu, ko var un jāmēģina atrast motivāciju, lai piespiestos treniņos, sacensībās,
Paldies Mārim par visu, manis pēc var arī kārt kedas uz pakaramā un varbūt sākt trenēt

  +7 [+] [-]

, 2017-10-26 10:25, pirms 6 gadiem
Māri, Tu jau sen mums esi simply the best. Tev nevienam nekas vairs nav jāpierāda. Sakārto domas un prātu tā, lai pārslēgtos jaunam ritmam, kurā Tu pēc iespējas labāk izmantosi gūto pieredzi un enerģiju. Tā kā bija, vairs nebūs nekad. Uzvar tas, kurš ar prātu to pirmais aptver. Turās!

 +10 [+] [-]

, 2017-10-26 10:29, pirms 6 gadiem
Domāju, ka var mierīgi beigt karjeru kā nekā vecums arī priekš BMX ir jau solīds un tā reāli grūti cīnīties par augstākajām vietām ar jaunākiem džekiem, kas ir spēka gados. Un Štrombis BMX leģenda, visu ir sasniedzis, visu ir pierādījis, lielisks portists. Latvija lepojas!!!

     [+] [-]

, 2017-10-26 11:38, pirms 6 gadiem
Tad jau uz nakamajām OS arī vel tēmē Super

     [+] [-]

, 2017-10-26 12:04, pirms 6 gadiem
Var tā kā Taisons Fjurijs! - atrādīt puncīti starp mačiem un iešņaukt nāsīs!

  +6 [+] [-]

, 2017-10-26 13:22, pirms 6 gadiem
Eiropas,Pasaules, BMX sezonas čempis, 2 OS zelta medaļnieks! Kāda tur vairs motivācija, neviens izcilāks BMX par viņu nav, tāpēc jau nav pēc kā tiekties.

  -2 [+] [-]

, 2017-10-26 13:59, pirms 6 gadiem
Leģenda!
un pieņemams jebkurš lēmums.

bet kāds atoms pietrūkst līdz izcilībai - izcilnieki padsmitkrātēji čempioni skatās un brīnās kā var nebūt motivācijas uzvarēt vēl un vēl un vēl...

  +2 [+] [-]

, 2017-10-26 16:16, pirms 6 gadiem
Sevi izsmēlis, bet ne pa jokam ir smēlis - iegravējis savu vārdu gan Latvijas, gan pasaules vēsturē.

     [+] [-]

, 2017-10-26 17:56, pirms 6 gadiem
Māris nav LV čempions elitē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-10-26 20:15, pirms 6 gadiem
Ui kā gribētos redzēt Māri trekā

     [+] [-]

, 2017-10-26 22:39, pirms 6 gadiem
Mašīna joprojām mums visiem paliks Mašīna!!! Domas par Tokiju!? Varbūt Mārim vēl nav līdz galam izsapņots tas 3kārtējais!?? 😉 Jebkurā gadījumā, paldies, ka padarīji Latviju lepnu!!!

     [+] [-]

, 2017-10-27 08:20, pirms 6 gadiem
Līdzīgs, veiksmīgs stāsts nav tālu jāmeklē - Sevastova izlaida gadu vai vairāk? Un atgriezās, uzstādīja karjeras rekordu reitingā - 15. rakete. Jāsagaida apetīte. Un ja nē, tātad visticamāk uz labu Mārim.

     [+] [-]

, 2017-10-27 08:45, pirms 6 gadiem
edd333 rakstīja: Līdzīgs, veiksmīgs stāsts nav tālu jāmeklē - Sevastova izlaida gadu vai vairāk? Un atgriezās, uzstādīja karjeras rekordu reitingā - 15. rakete. Jāsagaida apetīte. Un ja nē, tātad visticamāk uz labu Mārim.
Nav gan īsti salīdzināmas situācijas. Sevastova vēl ir savos labākajos gados tenisam, plus viņa neko milzīgu nebija sasniegusi iepriekš.

     [+] [-]

, 2017-10-27 08:48, pirms 6 gadiem
ficuks rakstīja: Mašīna joprojām mums visiem paliks Mašīna!!! Domas par Tokiju!? Varbūt Mārim vēl nav līdz galam izsapņots tas 3kārtējais!?? 😉 Jebkurā gadījumā, paldies, ka padarīji Latviju lepnu!!!
Domāju, ka ir jau gan, ja vēl, kā redzējām, pirmie mījieni ir konkurēt spējīgi, tad trakums gan ar gadiem zūd, kas BMX dod daudz. BMX pieder jaunajiem un "trakajiem".

Veiksmi Mārim!

     [+] [-]

, 2017-10-27 15:33, pirms 6 gadiem
Tev neviens nepārmetīs, ja veidosi ģimeni un audzināsi sīčus. Lai veicās gan sportā, gan ģimenes dzīvē.