Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Ventspilī būvēs BMX slēgto ziemas treniņbāzi

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ventspilī būvēs BMX slēgto ziemas treniņbāzi
Foto: Izglītības pārvalde / ventspils.lv

Ventspils pilsētas domē šodien parakstīts būvdarbu līgums par BMX slēgtās ziemas treniņbāzes izveidi pie Ventspils 2. vidusskolas, Kuldīgas ielā 65. Pirmajā kārtā tiks atjaunota vidusskolas sporta zāle un tās palīgtelpas, savukārt otrajā kārtā izbūvēs BMX slēgto ziemas treniņbāzi, vēsta Kurzemes pilsētas pašvaldība.

Blakus vidusskolai tiks izbūvēta jauna BMX slēgtā ziemas treniņbāze, kura primāri tiks veidota sporta skolas “Spars” riteņbraukšanas sporta veida BMX audzēkņu vajadzībām. Pašlaik, vēsajā laikā, izglītojamie trenējas Ventspils 2. vidusskolas sporta zālē, kā arī Olimpiskā centra “Ventspils” manēžā, savukārt reizi nedēļā BMX audzēkņi brauc uz Rīgu, lai trenētos ar velosipēdiem. Uzbūvējot slēgto ziemas treniņbāzi, nodarbības ziemas laikā būtiski tiks atvieglotas.

BMX ziemas treniņbāzē atradīsies 40 metrus gara trase ar 4 braukšanas celiņiem, kurā jaunie BMX braucēji varēs trenēties sacensībām. Tāpat būs pieejami pārvietojami trases moduļi, starta estakāde ar starta barjeru un tās pacelšanas mehānismu, kā arī velosipēdu novietošanas statīvi, velosipēdu trenažieri un darba galds velosipēdu remontam.

Būvdarbi kopumā izmaksās 1 198 797 eiro, no kuriem 292 378 ir paredzēti Ventspils 2. vidusskolas sporta zāles un tās palīgtelpu remontam, savukārt 906 419 eiro – jaunās BMX ziemas treniņbāzes būvniecībai, kas tiek finansēta no Valsts budžeta līdzekļiem.

Izmantotie resursi:
ventspils.lv

     [+] [-]

, 2018-01-11 21:20, pirms 6 gadiem
Lai būvē! Varbūt tagad Valmierā varētu beigt mērkaķoties tajā pašā virzienā? Skaidrs, ka Latvija nevar atļauties tādu velocentru, käds ir, piemēram, Mančestrā, tad kāpēc būvēt kaut kādu dārgu nojumi, kurā tāpat ziemā nevarēs trenēties... Manuprāt, ir vērts labāk tos dažus reālos braucējus - iespējamos olimpiešus - ziemas laikā nobāzēt siltajās zemēs, kur trases un sparingpartneri, no tā būs lielāka jēga, arī cipars adekvātāks varētu būt.