Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

"Vuelta a Espana" smagi cietušais Bekmanss tuvākajā laikā modīsies no komas

"Vuelta a Espana" smagi cietušais Bekmanss tuvākajā laikā modīsies no komas
Kriss Bekmanss
Foto: AFP/Scanpix

Beļģijas riteņbraucējs Kriss Bekmanss tuvākajā laikā modīsies no mākslīgas komas, ziņo komandas ārsts Servass Binge.

"Vuelta a Espana" astotajā posmā aizvakar vairāki sportisti aptuveni 50 kilometrus līdz finišam piedzīvoja kritienu. Vissmagāk cieta "Lotto-Soudal" riteņbraucējs Kriss Bekmanss, kurš tika ievadīts mākslīgajā komā.

Viņam tika konstatētas vairākas smagas sejas traumas, smadzeņu satricinājums, vairāku ribu lūzums un asiņošana plaušās. Komandai bija aizdomas arī par smagākiem smadzeņu bojājumiem, bet jaunākie izmeklējumi parādīja, ka viņam nav citu traumu, izņemot satricinājumu.

"Lotto-Soudal" komandas ārsts Servass Binge ziņo, ka Bekmanss joprojām ir mākslīgi izraisītajā komā, taču medikamentu deva pakāpeniski tiks samazināta, un vienas vai divu dienu laikā Beļģijas riteņbraucējs varētu pamosties. Par iespējamo atlabšanas laiku vēl ir pāragri spriest, ka taču Bekmansa veselībā ir novērojami nelieli uzlabojumi, liecina komandas paziņojums.

Astotajā posmā uzvarēja cits Beļģijas riteņbraucējs Jaspers Stuijvens, kurš arī iesaistījās kritienā. Pēc uzvaras posmā izrādījās, ka viņam ir lauzta plaukstas locītava, un arī Stuijvenam tūre ir beigusies.

Izmantotie resursi:
Lotto Soudal
BBC - Homepage


Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Liepiņam 123. vieta Romandijas velobrauciena individuālajā braucienā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš piektdien ieņēma 123. vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" trešajā posmā, kurā sportisti sacentās individuālajā braucienā.
Veronika Monika Stūriška
Foto: Nico van Dartel

Latvijas dāmas nedēļas nogalē ASV noslēgs UCI Pasaules kausa sezonu BMX

Sestdien un svētdien ASV esošajā Tulsas BMX centrā ar piektā un sestā posma sacensībām noslēgsies UCI Pasaules kausa sezona BMX superkrosā. Latviju sacensībās pārstāvēs “Silvas ziķeru” kluba sportistes – Veronika Monika Stūriška un Vineta Pētersone.
Kristiāns Belohvoščiks
Foto: LDSF.lt

Belohvoščiks izcīna 20. vietu ''Liberazione'' velobraucienā Itālijā

Latvijas U23 izlases šosejas riteņbraucējs Kristiāns Belohvoščiks (“Monaco Team”) ceturtdien Itālijā finišēja 20. vietā UCI 2. kategorijas viendienu sacensībās “Gran Premio della Liberazione” sportistiem līdz 23 gadu vecumam. Renāts Štāls debijas sacensībās “Onec” komandā finišu nesasniedza.