Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

UCI Ārmstronga lietā kritizē USADA

Andrejs Siliņš

UCI Ārmstronga lietā kritizē USADA
Neraugoties uz USADA lēmumiem, Lenss Ārmstrongs joprojām saņem neviltotu cilvēku atbalstu
Foto: SIPA/Scanpix

Starptautiskā Riteņbraukšanas Savienība (UCI) izplatījusi paziņojumu, kurā izsaka kritiku par ASV Antidopinga aģentūras (USADA) nespēju laicīgi iesniegt pierādījumus slavenā riteņbraucēja Lensa Ārmstronga diskvalifikācijas procedūrai.

Šī gada 24. augustā Ārmstrongs paziņoja, ka vairs necentīsies pierādīt savu nevainību apsūdzībās par neatļauto vielu lietošanu, kas, pēc USADA domām, palīdzēja izcīnīt septiņus "Tour de France" titulus. Tomēr oficiālu lēmumu par diskvalifikāciju var pieņemt tikai UCI, un tas ir jāpaveic līdz 15. oktobrim. Tā kā laika vairs nav atlicis pārāk daudz, bet USADA pierādījumus nav iesniegusi, UCI prezidents Patriks Makkvaids izteicis kritiku USADA virzienā.

"Domājām, ka USADA ir labāk sagatavojusies," citēts Makkvaids. UCI uzskata - tas nav normāli, ka pēc paziņojuma USADA vēl vāca kopā visus pierādījumus. "UCI nebija iemesla domāt, ka šāda [izmeklēšanas] lieta neeksistēja, bet USADA nespēja laikus visu nodrošināt liek sākt šaubīties. Ir pagājis jau vairāk nekā mēnesis kopš USADA sodīja Lensu Ārmstrongu," aizdomu pilns ir prezidents.

"Šķiet, būtu bijis daudz lietderīgāk, ja USADA izmantotu laiku no "Tour de France", olimpiskajām spēlēm līdz pasaules čempionātam, lai sagatavotu lietu pilnībā, nevis izteiktu skaļus paziņojumus," neapmierināts ar USADA darbu ir Makkvaids. "UCI sagaida, ka visas atbildes uz jautājumiem tiks sniegtas brīdī, kad pierādījumi būs gatavi."

USADA priekšnieks Treviss Taigarts jau paspējis attaisnoties, norādot, ka pierādījumu lieta tiks iesniegta laikus un tad arī tikšot atbildēts uz visiem UCI jautājumiem, kas radušies tagad.

41 gadu vecais Lenss Ārmstrongs savulaik uzvarēja cīņā ar vēzi, bet vēlāk iedvesmoja miljoniem cilvēku visā pasaulē, septiņas reizes pēc kārtas triumfējot "Tour de France". Dopinga ēna kritusi pār amerikāni jau kopš pirmajiem panākumiem, taču pierādīt līdz šim to nav izdevies. Šī gada augustā Ārmstrongs izkāra balto karogu cīņā ar USADA, kas nekavējoties diskvalificēja sportistu un atņēma septiņus izcīnītos Francijas tūres titulus.

Izmantotie resursi:
BBC

  -1 [+] [-]

, 2012-09-28 18:43, pirms 12 gadiem
Dodu 1000 punktu ka USADA nekadu nopietnus pieradiujumus neiesniegs Amstronga lieta!
Visa shi lieta jau sakuma nebija nekas vairak ka viena cilveka personoga nepatika pret Amstrongu un vina lieliskajiem saniegumiem!

Lai ka Treviss Taigarts necenstos,nekadi vina pieradijumi tagad nevares pariecinat tos miljons Amstronga fanus ka vinsh ir beldis un to ka vinsh savus saniegumus ir saniedzis negodiga veida!!! Vinu acis vinsh vienmer bus viens no visu laiku izcilakajiem ritenbraucejiem pasuales vesture!

  -1 [+] [-]

, 2012-09-28 18:59, pirms 12 gadiem
Gan jau būs uz n-simts lapām sadrukāts papīru klans ar 99% "bullshit" kā tas līdzīgos gadījumos vienmēr ir, starp kuru kko jēdzīgu, konkrētu un nepārprotamu atrast īsti nav iespējams.

"..Pierādījumi ir, bet mēs vēl nevaram atklāt tieši kādi. .." (c) Gustavo @ "Sistēma"

  +1 [+] [-]

, 2012-09-29 00:41, pirms 12 gadiem
Aizdomas tādas - ja atklās pierādījumus uzreiz, tad zem sitiena pakļūs arī pati šī "industrija". Netīri džeki tās lietas kūrē, savā starpā kašķējas, un ko tad vēl uztraucas... Tur vispār formatēšanu vajadzētu veikt no Alfa līdz Omega!