Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Ārmstrongs: "Negribētu mainīt savu rīcību, citādi nebūtu guvis mācību"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ārmstrongs: "Negribētu mainīt savu rīcību, citādi nebūtu guvis mācību"
Lenss Ārmstrongs. Foto: AP/Scanpix

Bēdīgi slavenais bijušais riteņbraucējs Lenss Ārmstrongs atzīst, ka neko nemainītu sava dopinga sakarā. Dopinga dēļ šim amerikānim anulēja rezultātus, atņēma izcīnītos septiņus "Tour de France" titulus (1999.-2005), kā arī radās lieli finansiāli zaudējumi.

Ārmstrongs savulaik atzinās, ka lietoja aizliegtas vielās, līdz ar to 2012. gadā tika diskvalificēts uz mūžu. "Es nebūtu guvis mācību, ja nerīkotos tādā veidā," atklāj amerikānis. "Mēs izdarījām to, ko vajadzēja, lai uzvarētu. Tas nebija likumīgi, taču es neko nemainītu, kaut gan pazaudēju kaudzi naudas un no varoņa pārvērtos par nulli."

2018. gadā piekrita samaksāt ASV valdībai 5 miljonus dolāru, lai nokārtotu ilgstošu tiesas prāvu, kas viņam varēja radīt 100 miljonus dolāru zaudējumus. Tika apsūdzēts par krāpšanos, pārstāvot valsts finansēto "US Postal Service" riteņbraukšanas komandu.

"Tā bija kļūda, kas noveda pie daudzām citām kļūdām. Tas radīja lielāko krīzi sporta vēsturē. Taču esmu daudz mācījies no tā," informē Lenss Ārmstrongs. "Negribētu mainīt to, kā esmu rīkojies. Nebūtu guvis visas tās mācības, ja rīkotos citādi. Netiktu pakļauts izmeklēšanai un sankcijām, ja būtu rīkojies citādi. Ja es vienkārši lietotu dopingu un par to neko neteiktu, nekas nebūtu noticis. Nekas no tā visa. Lūdzu viņus, lai atnāk pēc manis. Biju viegls mērķis."

Ārmstrongs vēlreiz apstiprina, ka tolaik viņš zināja, ka riteņbraukšanā dopings tiek plaši lietots. "Nevēlos sevi attaisnot ar to, ka visi to darīja vai ka mēs nekad nebūtu uzvarējuši bez tā. Tā ir patiesība. Es esmu tas, kurš nolēma paveikt to, ko izdarīju."

Izmantotie resursi:
olympics.nbcsports.com
bbc.com

  -2 [+] [-]

, 2019-05-24 13:15, pirms 5 gadiem
Varonis dzimst, kā Fēnikss no pelniem... Tūlīt visi sāks raudāt.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-24 13:44, pirms 5 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Varonis dzimst, kā Fēnikss no pelniem... Tūlīt visi sāks raudāt.
Ko viņam darīt, kārties, vai? Lenss visus šos gadus ir bijusi publiska persona, viņš ļoti interesanti stāsta par riteņbraukšanas aizkulisēm un niansēm. Un viņš ir interesanta personība, kuru ir vērts studēt un analizēt.

  -1 [+] [-]

, 2019-05-24 14:05, pirms 5 gadiem
Tas nu gan ir cirvis. Slepkava arī varētu teikt, ka labi, ka nogalināja kādu, jo citādi nebūtu guvis mācību. Tik stulba, egoistiska domāšana.

  -1 [+] [-]

, 2019-05-24 14:07, pirms 5 gadiem
"Ja es vienkārši lietotu dopingu un par to neko neteiktu, nekas nebūtu noticis."

Ko Tu di*s sūdupika, Tu gadiem noliedzi visu info, kas bija saistīts ar to, ka lietoji dopingu. Kad pierādījumi bija neapgāžami, tad baigi atzinās. Nu kā var viens cilvēks būt tik egocentrisks pim*is. Vispār nulle nožēlas par izdarīto.

  -1 [+] [-]

, 2019-05-24 14:25, pirms 5 gadiem
pareizi darija.....visi taa dara...vismaz shis bija gudraks kkada veida un nezeligu slavu un naudu(visu jau neatgriezis) dabuja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2019-05-24 16:15, pirms 5 gadiem
Vienīgā nožèla viņam ie par zaudēto piķi😂

     [+] [-]

, 2019-05-24 16:41, pirms 5 gadiem
M rakstīja: Ko viņam darīt, kārties, vai? Lenss visus šos gadus ir bijusi publiska persona, viņš ļoti interesanti stāsta par riteņbraukšanas aizkulisēm un niansēm. Un viņš ir interesanta personība, kuru ir vērts studēt un analizēt.
Protams, kāposta mašīna jāturpina darbināt. Šoreiz dolāri ripos par Lensa sarūgtinājuma asarām, jo vientieši turpinās glorificēt šo smagi cietušo upuri. Kas nu ir fakts, pasaule var daudz ko pamācīties no mārketinga Mekas ASV.

     [+] [-]

, 2019-05-24 18:30, pirms 5 gadiem
protams...
tas, ka piekrita samaksāt 5 miljonus, lai nebūtu jāmaksā 100milj., nozīmē to, ka savi 50 miljoni kontā vēl ir...
ko tur nožēlot... ja būtu bijis godīgs braucējs, Tūrēs būtu bijis ~100. vietā... karjeru beidzot, būtu jāstrādā kāda skolā par riteņbraukšanas treneri...
a tagad... miljono kontā un labu naudiņu pelna ar intervijām...