Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Visu laiku titulētākā Lielbritānijas olimpiete Kenija noslēdz riteņbraucējas karjeru

Agris Suveizda

Visu laiku titulētākā Lielbritānijas olimpiete Kenija noslēdz riteņbraucējas karjeru
Lora Kenija. Foto: AFP/Scanpix

LETA--PA Media/DPA. Visu laiku titulētākā Lielbritānijas olimpiete treka riteņbraucēja Lora Kenija pirmdien paziņoja par profesionālās sportistes karjeras noslēgšanu.

31 gadu vecā Kenija, kura izcīnījusi piecas olimpiskās zelta medaļas, par karjeras noslēgšanu paziņoja BBC televīzijas raidījumā "Breakfast".

"Allaž esmu zinājusi, kad būs īstais laiks [noslēgt karjeru]," sacīja titulētā riteņbraucēja. "Man ir bijusi izcila karjera, bet tagad ir pienācis laiks velosipēdu likt malā."

Kenija norādīja, ka galvenais iemesls karjeras beigšanai ir nepieciešamība vairāk būt kopā ar ģimeni. Pagājušajā gadā sportiste pasaulē laida otro bērnu. Viņas vīrs ir seškārtējais olimpiskais čempions treka riteņbraukšanā Džeisons Kenijs.

"Esmu pārāk daudz upurējusies," norādīja Kenija. "Šis lēmums man tiešām ir ļoti nozīmīgs."

Kenija par olimpisko čempioni kļuva 2012. un 2016. gadā komandu iedzīšanā un omniumā, kā arī izcīnīja Tokijas zeltu medisonā. Karjeras laikā Kenija arī izcīnījusi septiņas zelta godalgas pasaules čempionātos un 14.reizes triumfējusi Eiropas čempionātos.

Izmantotie resursi:
LETA