Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Pēc ''Giro'' 7. posma vadību saglabā ar savainojumu startējošais Kontadors

Pēc ''Giro'' 7. posma vadību saglabā ar savainojumu startējošais Kontadors
Foto: AFP/Scanpix

Noslēdzies daudzdienu velobrauciens "Giro d'Italia" garākais 7. posms, kurš startēja Groseto, bet finiša līniju pēc 264 kilometriem sportisti sasniedza Fiudži. Par uzvarētāju kļuva itālis Djegu Ulisi no ''Lampre-Merida'' komandas, bet minimālu pārsvaru kopvērtējumā joprojām saglabā spāņu riteņbraucējs Alberto Kontadors (''Tinkoff Saxo'').

Latviešu riteņbraucējs Aleksejs Saramotins, kurš vakar ierindojās 69. vietā, šovakar nespēja nostabilizēties kādā no vadošajām braucēju grupām, kā rezultātā noslēgumā ierindojās 131. vietā, bet kopvērtējumā saglabāja 186. pozīciju.

Negaidītu panākumu šajā garajā un fiziski smagajā sacīkstē izcīnīja Itālijas braucējs Djegu Ulisi, kurš bija saglabājis enerģiju, lai veiktu sprintu pēdējā kilometra ietvaros. Otro vietu izcīnīja Huans Hosē Lobato, bet trešā vieta austrālietim Simonam Gerānam. Jāpiebilst, ka Ulisi pirms tam uz deviņiem mēnešiem bija diskvalificēts par Salbutamola lietošanu.

Līdera krekliņu saglabāja spānis Alberto Kontadors, kurš tagad otrajā vietā esošo itāli Fabio Aru apsteidz vairs par nieka divām sekundēm. Kontadors šajās sacīkstēs startēja par spīti savainotajam plecam: ''Esmu ļoti smagi strādājis, lai uz ''Giro'' būtu labā formā, negribu to vienkārši tā pazaudēt. Rokas celšana virs galvas būtu bīstama, pastāv risks, ka plecs tādā gadījumā izies no vietas. Komanda man palīdz, cik vien var,'' tā pēc brauciena Kontadors.

''Giro d'Italia'' nākamais posms Fiudži - Kampitello Matese, kurš būs 186 kilometrs garš, norisināsies jau rīt. Kopumā sportistiem būs jāaizvada 21 posms, kuru noslēgums sagaidāms 31. maijā Milānā.

Giro d'Italia'' 7. posms

VSportistsValstsKomandaRezultāts
1Djegu UlisiItālijaLampre-Merida7:22:21
2Huans Hosē LobatoSpānijaMovistar Team
3Simons GerānsAustrālijaOrica GreenEdge
4Manuels BeletīItālijaSoutheast Pro Cycling
5Enriko BatalinsItālijaBardiani CSF
6Sonijs ColbrellīItālijaBardiani CSF
7Fabio FellineItālijaTrek Factory Racing
8Grega BolsSlovēnijaCCC Sprandi Polkowice
9Kevins RezaFrancijaFDJ.fr
10Sergejs LagutinsKrievijaTeam Katusha
131Aleksejs SaramotinsLatvijaIAM Cycling+12.42

Giro d'Italia kopvērtējums

VSportistsValstsKomandaRezultāts
1Alberto KontadorsSpānijaTinkoff-Saxo27:42:00
2Fabio AruItālijaAstana Pro Team0:00:02
3Ričijs PorteAustrālijaTeam Sky0:00:20
4Romans KreucigersČehijaTinkoff-Saxo0:00:22
5Dario KataldoItālijaAstana Pro Team0:00:28
6Estebans ČavessKolumbijaOrica GreenEdge0:00:37
7Džiovani ViskontīItālijaMovistar Team0:00:56
8Mikels Landa MenaSpānijaAstana Pro Team0:01:01
9Davids FormaloItālijaCannondale-Garmin Pro Cycling Team0:01:15
10Andrejs AmadorsKostarikaMovistar Team0:01:18
186Aleksejs SaramotinsLatvijaIAM Cycling1:37.42

Izmantotie resursi:
Cycling News & Race Results | Cyclingnews.com
steephill.tv bike travelogue and procycling...


Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Liepiņam 123. vieta Romandijas velobrauciena individuālajā braucienā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš piektdien ieņēma 123. vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" trešajā posmā, kurā sportisti sacentās individuālajā braucienā.
Veronika Monika Stūriška
Foto: Nico van Dartel

Latvijas dāmas nedēļas nogalē ASV noslēgs UCI Pasaules kausa sezonu BMX

Sestdien un svētdien ASV esošajā Tulsas BMX centrā ar piektā un sestā posma sacensībām noslēgsies UCI Pasaules kausa sezona BMX superkrosā. Latviju sacensībās pārstāvēs “Silvas ziķeru” kluba sportistes – Veronika Monika Stūriška un Vineta Pētersone.
Kristiāns Belohvoščiks
Foto: LDSF.lt

Belohvoščiks izcīna 20. vietu ''Liberazione'' velobraucienā Itālijā

Latvijas U23 izlases šosejas riteņbraucējs Kristiāns Belohvoščiks (“Monaco Team”) ceturtdien Itālijā finišēja 20. vietā UCI 2. kategorijas viendienu sacensībās “Gran Premio della Liberazione” sportistiem līdz 23 gadu vecumam. Renāts Štāls debijas sacensībās “Onec” komandā finišu nesasniedza.