Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Smukulis: "Šogad galvenās sacensības būs "Giro d'Italia" un olimpiāde"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Smukulis: "Šogad galvenās sacensības būs "Giro d'Italia" un olimpiāde"
Gatis Smukulis "Katusha" komandas kreklā
Foto: www.katushateam.com

Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis sarunā ar Sportacentrs.com atklāja, ka pirmās sacensības pēc rokas lūzuma viņam būs jaunnedēļ. No lielajām tūrēm šogad noteikti tiks braukta "Giro d'Italia".

24 gadus vecais Smukulis februārī Kataras tūrē krita un lauza kreisās plaukstas locītavu. "Katusha" komandu pārstāvošais Smukulis sarunā ar Sportacentrs.com atklāja, ka pilnībā atlabis vēl nav, taču jau nākamnedēļ beidzot brauks.

"Katarā pirms tā neveiksmīgā kritiena biju nokritis arī iepriekšējā dienā. Braucu ar ļoti sāpošu roku un katrā satricinājumā to varēja ļoti just. Tagad roka vēl nav īsti kārtībā, taču, ja būs labs ceļš, nākamnedēļ varētu nobraukt bez problēmām," saka Smukulis.

Smukulis nākamajā nedēļā piedalīsies "Volta a Catalunya". Pēc tam tiks izvērtēts veselības stāvoklis un izlemts, vai piedalīties Romandijas tūrē. Smukulis atzina, ka, visticamāk, piesardzības nolūkos nāksies izlaist arī "Tour of Flanders" un "Paris-Roubaix".

No lielajām tūrēm Smukulis šogad startēs "Giro d'Italia": "Negribēju jau īsti braukt "Giro", kas būs ļoti smaga tūre pēc savainojuma, tomēr vērtīga pieredze, jo ir no t.s. lielajām tūrēm. Uz uzvaru kopvērtējumā, protams, nepretendēšu, tāpēc būs jāpalīdz komandas biedriem. Varbūt izdosies tikt pie kādas posmu uzvaras vai būt veiksmīgā atrāvienā."

Braukšana "Giro" nozīmē to, ka "Tour de France" Smukulis šogad noteikti nepiedalīsies. Kas attiecas uz sezonas otro pusi, plāni vēl nav skaidri, taču idejas gan.

Ja Smukulis tiks uz olimpiādi, tad tā būs galvenā prioritāti. Ja olimpiskās spēles tomēr ies secen, nav izslēgts, ka tiks startēts "Vuleta Espana".

Smukulim līgums ar "Katusha" ir uz divām sezonām.

     [+] [-]

, 2012-03-15 18:05, pirms 12 gadiem
Nu uzvara posmā gan nebūs.. bet atrāvienu 100% jāuztaisa

     [+] [-]

, 2012-03-15 18:07, pirms 12 gadiem
Gata gadījumā tas ir gandrīz viens un tas pats.

     [+] [-]

, 2012-03-15 18:30, pirms 12 gadiem
nu ko- ceru uz to ka klusees taapat kaa Vanshteins bet galvenajaas sava muuza sacenees izsahaus uz pilnu klapi - Gati - nezaudee ceriibu tev tas ir pa speekam - veiksmi un uzciitiibu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-16 10:49, pirms 12 gadiem
kreicakungs rakstīja: nu ko- ceru uz to ka klusees taapat kaa Vanshteins bet galvenajaas sava muuza sacenees izsahaus uz pilnu klapi - Gati - nezaudee ceriibu tev tas ir pa speekam - veiksmi un uzciitiibu
Vainšteins, atšķirībā no Smukuļa, diezgan regulāri rēgojās uz pjedestāla viendienas sacensībās un klasikās. Bet Gatim viss vēl priekšā, var braukt vēl 10-15 gadus.

     [+] [-]

, 2012-03-20 11:55, pirms 12 gadiem
Vainsteins vispar bija zvers, kānekā 2000gada PČ! ka viendienieks, tā gandriz vienemer bija shance cinities par uzvaru! ari Adriatico labi brauca, Giro vienu posmu vinneja,Tourē gan vienmer nedaudz pietruka..