Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Vācietis Graipels nokož Kavendišu, vadību saglabā Voklers

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Vācietis Graipels nokož Kavendišu, vadību saglabā Voklers
Andrē Graipels (pa labi) par nieka tiesu apsteidza Marku Kavendišu (pa kreisi)
Foto: AP/Scanpix

Šodien pēc vienas dienas atpūtas atsācies velobraucienss „Tour de France”. Tā 10. posmā finiša spurtā uzvaru izcīnīja vācietis Andrē Graipels, kurš spēja apsteigt galveno favorītu Marku Kavendišu. Kopvērtējumā būtiskas izmaiņas nav notikušas.

Pēc vakardienas brīvdienas šodien uz starta neizgāja vēl divi sportisti – dopingā pieķertais Aleksandrs Kolobņevs un arī Jaroslavs Popovičs, kuru nomocīja drudzis (ukrainis arī divreiz piedzīvoja kritienus šajā Tūrē), tādējādi vairs paliekot tikai 178 braucējiem. Šīs dienas 158 kilometrus garais posms nopietnas korekcijas kopvērtējumā nesolīja, jo bija līdzenuma posms - divi 3. un divi 4. kategorijas kalniņi šiem profesionāļiem tāds nieks vien ir.

Tādējādi galvenokārt Dzeltenā krekliņa īpašniekam Tomasam Vokleram un viņa komandai „Europcar” bija jāuzmana, lai neveidojas bīstami (nepanākami) atrāvieni, bet uzvara teorētiski bija jāsadala finiša spurtā sprinteriem – iespējams, izcilākais no viņiem, Marks Kavendišs, noteikti cerēja gūt trešo posma uzvaru. Līdz šim britam bija izdevies izcelt divus no pieciem līdzenuma posmiem.

Diemžēl turpinājās kritienu sērga. Jau 11. kilometrā sagāzās pieci riteņbraucēji, starp viņiem arī Fabio Kančelara – nevienam gan nebija jāizstājas. Drīzumā izveidojās sešu bēgļu (pieci no viņiem – franči) grupa – nav brīnums, ka tai ļāva aizmukt, jo kopvērtējumā neviens no viņiem draudus neradīja (tuvākajam atpalicība no Voklera – 15 minūtes), tiesa, šāds scenārijs noteikti neapmierināja Kavendišu un viņa „HTC” komandu. Tieši „HTC” izlīda pelotona priekšgalā, lai kontrolētu sacensību gaitu. Un patiešām bēgļi tālu netika laisti, bet, tuvojoties finišam, pelotons viņus paredzami un kontrolēti aprija - 16 kilometrus pirms finiša tika panākts izturīgākais censonis Marko Markato.

Pelotonam saplūstot ar bēgļiem, sākās nemitīgi uzbrukumi, īpaši aktīvs bija Filips Žilbērs, kurš šogad jau uzvarējis 1. posmā un kurš brauca Sprinta (punktu) karaļa Zaļajā krekliņā. Žilbēram neko daudz neļāva izdarīt. Finišā vācietis Andrē Graipels spēja apsteigt Kavendišu (pirmo reizi karjerā!), gūstot pirmo uzvaru „Tour de France”. Brits otrais, bet 3. vietā finišēja spānis Hosē Hoakins. Kopvērtējumā bez izmaiņām.

Rīt sportistus gaida vēl viens līdzenumu posms, bet tad, sākot no ceturtdienas, sāksies varenie Pireneji – būs trīs smagi posmi pēc kārtas, apogeju sasniedzot sestdien, kad paredzēts īsts izdzīvošanas posms.

Tour de France 10. posma (158 km) rezultāti

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.A.GraipelsVācijaOmega Pharma-Lotto3:31:21
2.M.KavendišsLielbritānijaHTC-Highroad-
3.H.Hoakins RohassSpānijaMovistar Team-
4.T.HushovdsNorvēģijaTeam Garmin-Cervelo-
5.R.FeiluFrancijaVacansoleil-DCM-
6.D.OssItālijaLiquigas-Cannondale-

Tour de France kopvērtējums pēc 10. posma

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.T.VoklersFrancijaEuropcar38:35:11
2.L.L.SančessSpānijaRabobank+1:49
3.K.EvanssAustrālijaBMC Racing Team+2:26
4.F.ŠleksLuksemburgaLeopard Trek+2:29
5.E.ŠleksLuksemburgaLeopard Trek+2:37
6.T.MartinsVācijaHTC-Highroad+2:38

Punktu (sprinteru) kopvērtējums

VSportistsValstsKomandaPunkti
1.F.ŽilbērsBeļģijaOmega Pharma-Lotto226
2.H.Hoakins RohassSpānijaTeam Movistar209
3.M.KavendišsLielbritānijaHTC-Highroad197

  +1 [+] [-]

, 2011-07-12 19:03, pirms 13 gadiem
Varbūt, kamēr notiek sprinta posmi var ielikt arī zaļā krekliņa kopvērtējumu, bet kad būs kalni tad arī to
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-07-12 20:13, pirms 13 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: aptiekas uz riteņiem
Tas bij viss ko vareji ""izspiest"" no sevis...???

     [+] [-]

, 2011-07-12 20:36, pirms 13 gadiem
Vispār jau Kavendiš šodien paveica ļoti labu darbu. Pie šāda reljefa un pie apstākļa, ka peletonam tempu jātur vislaik HTC jo neviens cits to darīt īsti nav ieinteresēts + vēl daudzie uzbrukumi, kuri jāneitralizē + vēl OLO taktika izlaist priekšā Žilbēru lai tas vēl parausta peletonu, kas viss kopā arī neitralizēja HTC "vilcienu", pie šādiem apstākļiem domāju Kavendiš līdz finišam vispār netiks tādā distancē lai cīnītos par uzvaru, bet nu tika - malacis. Jāuzteic arī OLO - šodien darbojās ļoti gudri, un Greipels protams, arī labi uzsprintoja beigās. Priekš Kavendiša vairāk piemērots būs rītdienas posms.

     [+] [-]

, 2011-07-12 21:34, pirms 13 gadiem
Ooopiits rakstīja: Varbūt, kamēr notiek sprinta posmi var ielikt arī zaļā krekliņa kopvērtējumu, bet kad būs kalni tad arī to
ieej letour.com un paskaties visu kas tev interesē)))

  -1 [+] [-]

, 2011-07-13 00:45, pirms 13 gadiem
killo2000 rakstīja: Vispār jau Kavendiš šodien paveica ļoti labu darbu. Pie šāda reljefa un pie apstākļa, ka peletonam tempu jātur vislaik HTC jo neviens cits to darīt īsti nav ieinteresēts + vēl daudzie uzbrukumi, kuri jāneitralizē + vēl OLO taktika izlaist priekšā Žilbēru lai tas vēl parausta peletonu, kas viss kopā arī neitralizēja HTC "vilcienu", pie šādiem apstākļiem domāju Kavendiš līdz finišam vispār netiks tādā distancē lai cīnītos par uzvaru, bet nu tika - malacis. Jāuzteic arī OLO - šodien darbojās ļoti gudri, un Greipels protams, arī labi uzsprintoja beigās. Priekš Kavendiša vairāk piemērots būs rītdienas posms.
suds tas Kavedish ir !! blatnijsa nglis, mudaks! un rit vinnes Petachi!!