Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Tour de France 2011": tikai viens dopinga gadījums

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Tour de France 2011": tikai viens dopinga gadījums
Aleksandrs Kolobņevs (pa kreisi)
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) paziņojusi, ka šī gada "Tour de France", atskaitot Aleksandru Kolobņevu, visi pārējie sportisti bijuši "tīri".

"Katusha" komandu pārstāvošais krievs Kolobņevs joprojām uzstāj, ka aizliegtās vielas lietojis nepazināti, viņam jāgaida Krievijas Riteņbraukšanas federācijas lēmums par soda apmēru.

Kolobņevs tā arī palicis vienīgais dopinga lietošanā pieķertais sportists šī gada tūrē. UCI prezidents Pets Makkveids: "Riteņbraucēju starpā mainījusies attieksme un mentalitāte. Riteņbraukšana ir uz pareizā ceļa, mums jāstrādā pie tā, lai šo sporta veidu aizsargātu."

Ja šī gada tūres rezultāti ir skaidri un Kadela Evansa uzvaru neviens neapstrīd, tad pagājušā gada "Tour de France" iznākums ar Alberto Kontadora uzvaru paliek neskaidrs. Spāņa dopinga lietu turpinās izskatīt novembrī.

Izmantotie resursi:
Cycling News & Race Results | Cyclingnews.com