Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

''Trek – Segafredo'' komandas latvieši noslēguši daudzdienas Polijā un Francijā

Toms Markss
Toms Markss

''Trek – Segafredo'' komandas latvieši noslēguši daudzdienas Polijā un Francijā
Emīls Liepiņš. Foto: Trek - Segafredo komandas arhīvs

Svētdien Polijā noslēdzās UCI pasaules tūres daudzdienu velobrauciens ''Tour of Pologne'', kura kopvērtējumā triumfēja Beļģijas jaunais riteņbraucējs Remko Evenepūlss no ''Deceuninck Quick – Step'' vienības. Emīls Liepiņš, kurš daudz darba paveica komandas labā, sacensības noslēdza kopvērtējuma 114. pozīcijā. Toms Skujiņš Francijā notikušā “Tour de l’Ain” kopvērtējumā ierindojās 70. vietā. Triumfēja slovēnis Primožs Rogličs.

Polijas tūre svētdien noslēdzās ar 188 kilometru garu distanci no Zakopones līdz Krakovai. Neskatoties uz kāpumiem distances sākuma daļā, finišs vairāk veda pa līdzenumu. Tas par uzvaru ļāva cīnīties sprinteru komandām. Emīls Liepiņš atkal spēlēja nozīmīgu lomu “Trek – Segafredo” plānu realizācijā, tomēr par augstu vietu latvietim finišā pacīnīties nebija iespēju.

Spraigā finiša spurtā triumfēja pirmo sezonu Beļģijas komandā ''Deceuninck – Quick Step'' aizvadošais Itālijas sprinteris Dāvids Ballerini (04:31:22), kurš pārspēja Paskālu Akermanu no ''Bora – hansgrohe'' un savu tautieti Alberto Dainesi. Labākais no ''Trek – Segafredo'' komandas riteņbraucējiem bija Jaspers Steivens, kurš finišēja 14. vietā. Emīls Liepiņš arī finišēja lielajā grupā ar tādu pat laiku kā uzvarētājs. Latvietis tika ierindots 85. pozīcijā.

Kopvērtējumā par tūres uzvarētāju kļuva beļģu supertalants Remko Evenepūls, kurš par 1 minūti un 52 sekundēm pārspēja tuvāko sekotāju – dāni Jakobu Fuglsangu no “Astana” vienības. Trešo vietu tikmēr ieņēma Saimons Jeitss no “Mitchelton – Scott” vienības (+00:02:28). No “Trek – Segafredo” vīriem visaugstāk ierindojās ASV sportists Kvins Simonss, kuram 16. vieta (+00:04:09). Emīls Liepiņš tikmēr tika klasificēts 114. vietā.

Francijā noslēdzies trīs dienu garais “Tour de l’Ain” velobrauciens. Tas izcēlās ar lieliem kāpumiem un spēcīgu svelmi virs 40 grādiem pēc celsija. Svētdien notikušajā tūres ceturtajā posmā riteņbraucēji veica 144,5 kilometru garu distanci ar diviem pirmās un vienu augstākās kategorijas kalnu. Augstākās kategorijas kāpums bija 19,5 kilometru garš, bet augstuma starpība šajā kalnā sasniedza teju 1000 metrus.

Spraigā cīņā par uzvaru nepārspēts palika slovēnis Primožs Rogličs no “Jumbo – Visma”. Panākums viņam nodrošināja arī triumfu kopvērtējumā. Otro vietu posmā un kopvērtējumā ieguva pērnā gada “Tour de France” uzvarētājs Egans Bernals (+00:00:04), bet trijnieku noslēdza cits grandtūru uzvarētājs Nairo Kintana (“Arkea Samsic”). No “Trek – Segafredo” vienības braucējiem visaugstāk tika Ričijs Porte. Austrālietim piektā vieta, 16 sekundes aiz Rogliča.

Toms Skujiņš spēcīgajā svelmē, pēc paveikta darba apjoma komandas labā, finišēja 68. vietā. No posma uzvarētāja Tomu šķīra 24 minūtes un 17 sekundes. Kopvērtējumā Tomam 70. vieta, bet visaugstāk no komandas biedriem ierindojās Bauke Mollema, kuram sestā pozīcija (+00:02:24).

Toms Skujiņš un Krists Neilands trešdien Francijā uzsāks dalību prestižajā “Critérium du Dauphiné” velobraucienā, kas tiek uzskatītas par vienām no galvenajām sagatavošanās sacensībām pirms “Tour de France”.

Izmantotie resursi:
lrf.lv