Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Neilandam aktīvs sniegums un 16. vieta Parīzes-Nicas pirmajā posmā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Neilandam aktīvs sniegums un 16. vieta Parīzes-Nicas pirmajā posmā
Krists Neilands. Foto: "Israel Cycling Academy" arhīvs

LETA. Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no profesionālās komandas "Israel Start-Up Nation" svētdien izcīnīja 16.vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā Parīzes-Nicas velobrauciena pirmajā posmā.

Pirmajā posmā riteņbraucējiem bija jāveic 154 kilometri ar startu un finišu Plezīras apkārtnē. Tāpat bija jāpārvar trīs trešās kategorijas kāpumi, no kuriem pēdējam smaile bija piecus kilometrus pirms finiša.

Neilands sacensību gaitā smagos un lietainos apstākļos izcīnīja vietu līderu grupā, kur bija vienīgais no savas komandas. Kā pirmie no vadošās grupas aizbrauca francūzis Žiljēns Alafilips ("Deceuninck - Quick Step") un beļģis Tīšs Beno ("Sunweb"), kuru pārsvars aptuveni desmit kilometrus pirms finiša pārsniedza 40 sekundes.

Pēdējos kilometros viņiem strauji tuvojās vācietis Maksimiliāns Šahmans ("BORA - hansgrohe") un beļģis Dilans Tūnss ("Bahrain - McLaren"), kuri panāca abus bēgļus un finiša spurtā cīnījās par pirmo vietu. Uzvarētājs Šahmans, kā arī viņam sekojošie beļģi Tūnss un Beno, finišēja pēc distancē pavadītām trīs stundām 32 minūtēm un 19 sekundēm, bet trīs sekundes vēlāk finišēja Alafilips.

15 sekundes pēc uzvarētāja finišēja pirmā lielā grupa, kurā bija arī Neilands, latvietim tiekot klasificētam 16. vietā. Labāko rezultātu no "Israel Start-Up Nation" komandas sasniedza vācietis Nilss Polits, kurš izcīnīja sesto vietu.

Parīzes-Nicas velobrauciens astoņu posmu garumā norisināsies līdz nākamajai svētdienai.

Galvenie favorīti cīņā par kopvērtējumu būs Nairo Kintana ("Arkea"), Ričijs Porte ("Trek - Segafredo"), Romēns Bardē ("AG2R La Mondiale"), Tibo Pino ("Groupama - FDJ"), Žiljēns Alafilips ("Deceuninck Quick - Step").

Neilandam un Tomam Skujiņam sestdien bija plānots startēt prestižajā un latviešiem parocīgajā pasaules tūres viendienu klasikā - "Strade - Bianche", taču Itālijā strauji izplatījušais koronavīruss bija iemesls tam, lai šīs sacensības, tāpat kā marta turpinājumā gaidāmie pasaules tūres velobraucieni - "Tirreno - Adriatico" un Milāna - Sanremo, tiktu atceltas.

"Israel Start - Up Nation" vienības rindas Parīzes-Nicas sacensībās papildinājis Neilands, kuram sākotnēji bija paredzēta dalība "Tirreno - Adriatico" daudzdienu velobraucienā. Kuldīdzniekam šī ir debija Parīzes - Nicas sacīkstē.