Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

50 dienas pirms olimpiādes Riodežaneiro pasludina finanšu ārkārtas stāvokli

50 dienas pirms olimpiādes Riodežaneiro pasludina finanšu ārkārtas stāvokli
Foto: Rio 2016

Riodežaneiro štats vakar pasludināja finanšu ārkārtas stāvokli un lūdza palīdzību, lai būtu iespējams sarīkot olimpiskās spēles, kas sāksies jau pēc 50 dienām.

Riodežaneiro štats lūdz finanšu palīdzību no federālā budžeta, lai varētu izpildīt saistības sakarā ar olimpisko spēļu organizēšanu. Štata oficiālajā laikrakstā publicēts paziņojums, ka nepieciešami ārkārtas pasākumi, lai nepiemeklētu "totāls sabrukums sabiedriskajā drošībā, veselības, izglītības, transporta un vides pārvaldībā".

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs gaida 500 000 ārvalstu viesu. Lielais sporta notikums sakrīt ar Brazīlijas smagāko recesiju kopš 1930. gada un politisko krīzi, kas pagājušajā mēnesī izraisīja valsts prezidentes Dilmas Rusefas atstādināšanu. Brazīlijas pagaidu prezidents Mišels Temers šonedēļ apmeklēja Riodežaneiro un teica, ka federālā valdība varētu nodrošināt, lai olimpiskās spēles tiktu veiksmīgi sarīkotas.

Spēļu organizēšanas komiteja norāda, ka štata finanšu situācija tiešā veidā neietekmē olimpisko spēļu rīkošanu, kas tiek pilnībā finansēta no privātajiem līdzekļiem. Tomēr tajā pašā laikā olimpiskās spēles nevar nodalīt no visa pārējā, turklāt štats ir atbildīgs par lielāko daļu ikdienas drošības un veselības pakalpojumiem Riodežaneiro. Finanšu krīzes rezultātā par 30% samazināts štata budžets, kas paredzēts drošības jautājumiem. Kopš pagājušā gada beigām štats aizkavē pensiju un algu izmaksas, ir slēgtas dažas skolas un slimnīcas. Dažas dienas pirms olimpisko spēļu sākuma plānots atklāt Riodežaneiro metro.

Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvus patlaban izpildījuši 16 mūsu vieglatlēti, tostarp šķēpmetēja Madara Palameika un septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa, taču vienai maratonistei gan būs jāpaliek mājās. BMX riteņbraukšanā Latviju pārstāvēs divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs un Edžus Treimanis, divas vietas ir arī šosejas riteņbraucējiem. Ceļazīmes ieguvuši džudisti Jevgeņijs Borodavko un Artūrs Ņikiforenko, cīkstone Anastasija Grigorjeva, svarcēlājs Artūrs Plēsnieks, tenisiste Jeļena Ostapenko, smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs, kā arī pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvijas delegācija skaita ziņā stipri vien atpaliek no tuvākajiem kaimiņiem. Tuvākajā laikā kļūs zināmi vēl daži uzvārdi.

Izmantotie resursi:
reuters.com


, 2016-06-18 14:02, pirms 8 gadiem
...un pēc olimpiādes grieķu variants...sabūvētās sporta būves nevajadzīgas un degradētas...un arī bankrots...
, 2016-06-18 14:59, pirms 8 gadiem
Smaidiet... Degunus gaisā... Viss būs dāāāudz sliktāk pēc 2 gadiem futenes čempī!

P.S. Vai Rīgas pilsēta nevar palīdzēt, aizdodot pāris ūdeņraža trolejbusu uz spēļu laiku?
Jevgēņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, F64
5

Antidopinga aģentūras prasības nav ievērojuši trīs Latvijas sportisti

Vairāki Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportisti 2016.gada decembrī nav ievērojuši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) un Antidopinga kodeksa prasības par savlaicīgu, precīzu un pilnīgu informācijas sniegšanu par savu atrašanās vietu nākamajā kalendārajā ceturksnī (01.01.2017. – 31.03.2017.) WADA datubāzē ADAMS, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā.
Aldons Vrubļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
10

Vairāki sportisti pārkāpuši Antidopinga noteikumus, LOK draud ar sankcijām

Latvijas Olimpiskā komiteja savā mājaslapā vēsta, ka komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis šā gada 6. janvārī Latvijas Olimpiskās vienības treneriem un sportistiem nosūtīja paziņojumu, kurā atgādina par Antidopinga noteikumu ievērošanas nepieciešamību un brīdina par iespējamām sankcijām samazinātu pabalstu veidolā.
Tomass Bahs un Vladimirs Putins 
Foto: AP/Scanpix
92

Maklarena ziņojuma 2. daļa: Krievijas elites sportistu rezultāti tika viltoti

Starptautiskajā pretkorupcijas dienā Londonā risinājās preses konference, kur tika publiskota Maklarena ziņojuma otrā daļa, kas apstiprina pirmajā daļā izdarītos secinājumus par valsts atbalstīto dopinga piesegšanas sistēmu Krievijā. Ziņojuma otrajā daļā norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas.