Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Sieviešu handbolā par medaļām cīnīsies tikai Eiropas izlases

Sieviešu handbolā par medaļām cīnīsies tikai Eiropas izlases
Nīderlandes izlase sarūgtināja mājinieces brazīlietes
Foto: AFP/Scanpix

Riodežaneiro olimpisko spēļu sieviešu handbola turnīrā pusfinālu sasniegusi Nīderlande, Francija, Norvēģija un Krievija.

Pirms četriem gadiem olimpisko zeltu izcīnījusī Norvēģija ceturtdaļfinālā pārliecinoši pieveica kaimiņienes zviedrietes - 33:20. Jau no pirmajām sekundēm tika izrādīts pārspēks, un sāncenses pirmos vārtus guva vien devītajā minūtē, kad izcēlās Izabella Guldena. Tomēr norvēģietes nesamazināja apgriezienus, un pirmā puslaika vidū tablo vēstīja 10:2. Ar sešiem vārtiem rezultatīvākā bija Stīne Brēdala Oftedāla.

Par medaļām vairs necīnīsies spānietes, kuras 2012. gadā ieguva bronzu, jo ceturtdaļfinālā viņām kāju priekšā aizlika Francijas valstsvienība - 27:26 pagarinājumā. Pēdējo divu minūšu un 35 sekunžu laikā francūzietes guva trīs vārtus pēc kārtas, divreiz izceļoties Aleksandrai Lakraberai, un spēja izraut neizšķirtu. Papildlaikā komandas apmainījās precīziem metieniem, līdz Makarena Agilara trāpīja pa stabu. Sekoja plus divi Francijai, un pārsvaru izdevās noturēt.

Pusfinālā iekļuvusi arī pasaules vicečempione Nīderlande, kas tika galā ar laukuma saimniecēm brazīlietēm - 32:23. Ja pirmā puslaika izskaņā Brazīlija guva divus vārtus un samazināja deficītu līdz minimumam, tad otrajā puslaikā Nīderlande veica izrāvienu, 15 minūtes līdz noslēgumam iegūstot sešu punktu pārsvaru, kuru turpinājumā izdevās palielināt.

Par pēdējo Eiropas komandu, kas iekļuva pusfinālā, kļuva Krievija, kas ar 31:27 pārspēja Angolas izlasi, kura uzvarējusi astoņos no pēdējiem deviņiem Āfrikas čempionātiem. Poļina Kuzņecova realizēja piecus no sešiem metieniem un bija rezultatīvākā uzvarētāju komandas rindās. Laika posmā no 52. līdz 58. minūtei Angola guva četrus vārtus pēc kārtas un pietuvojās līdz mīnus trīs, bet izglābties nespēja.

Šodien priekšā vīriešu turnīra ceturtdaļfināli. Francija spēkosies ar Brazīliju, Vācija tiksies ar Kataru, Horvātija dosies laukumā pret Poliju, bet Dānija sacentīsies ar Slovēniju.


, 2016-08-17 13:53, pirms 8 gadiem
te laikam taps vienīgā NOR medaļa
kur būs LAT un AUT?!?!?!
, 2016-08-17 16:13, pirms 8 gadiem
Norvēģijai jau trīs bronzas, Austrijai -- viena.
Jevgēņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, F64
5

Antidopinga aģentūras prasības nav ievērojuši trīs Latvijas sportisti

Vairāki Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportisti 2016.gada decembrī nav ievērojuši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) un Antidopinga kodeksa prasības par savlaicīgu, precīzu un pilnīgu informācijas sniegšanu par savu atrašanās vietu nākamajā kalendārajā ceturksnī (01.01.2017. – 31.03.2017.) WADA datubāzē ADAMS, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā.
Aldons Vrubļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
10

Vairāki sportisti pārkāpuši Antidopinga noteikumus, LOK draud ar sankcijām

Latvijas Olimpiskā komiteja savā mājaslapā vēsta, ka komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis šā gada 6. janvārī Latvijas Olimpiskās vienības treneriem un sportistiem nosūtīja paziņojumu, kurā atgādina par Antidopinga noteikumu ievērošanas nepieciešamību un brīdina par iespējamām sankcijām samazinātu pabalstu veidolā.
Tomass Bahs un Vladimirs Putins 
Foto: AP/Scanpix
92

Maklarena ziņojuma 2. daļa: Krievijas elites sportistu rezultāti tika viltoti

Starptautiskajā pretkorupcijas dienā Londonā risinājās preses konference, kur tika publiskota Maklarena ziņojuma otrā daļa, kas apstiprina pirmajā daļā izdarītos secinājumus par valsts atbalstīto dopinga piesegšanas sistēmu Krievijā. Ziņojuma otrajā daļā norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas.