Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Riteņbraukšanas zvaigzne uzvar tiesā un tiek uz Rio

Riteņbraukšanas zvaigzne uzvar tiesā un tiek uz Rio
Lizija Armitsteda ar olimpisko sudrabu (2012)
Foto: Action Images / metro.co.uk

Londonas spēļu sudraba medaļniece un 2015. gada pasaules čempione grupas riteņbraukšanā Lizija Armitsteda (Lielbritānija) bija atstādināta par antidopinga noteikumu pārkāpšanu, taču Starptautiskā sporta arbitrāžas tiesa (CAS) šonedēļ viņai deva zaļo gaismu startam Rio spēlēs.

Lielbritānijas Antidopinga aģentūra jūlijā atstādināja sportisti no sacensībām. Lizija Armitsteda trīs reizes bija izvairījusies no dopinga kontroles, jo neinformēja par savu atrašanās vietu. Pēc tam riteņbraucēja iesniedza apelāciju CAS. Tiesa atzina, ka pirmajā gadījumā dopinga kontroles darbinieks neveica saprātīgas darbības, lai noteiktu Armitstedas atrašanās vietu, savukārt sportistes rīcība nebija nolaidīga. Par otro gadījumu sportiste nesūdzējās, jo tur bijusi administratīva kļūme. CAS atzīst, ka trešo dopinga testu Armitsteda nevarēja nodot, jo ģimenes locekļa nopietnas slimības dēļ negaidīti mainījās plāni. Riteņbraucējas apelācija tika apmierināta, līdz ar to viena no pretendentēm uz Rio zeltu varēs braukt.

Lielbritānijas Antidopinga aģentūra: "Apzināmies, ka kļūdas mēdz gadīties, plāni var pēkšņi mainīties, līdz ar to 12 mēnešu laikā sportists drīkst izlaist trīs dopinga testus. Tajā pašā laikā sportistiem ir pienākums sekot sistēmai, pretējā gadījumā ir risks saskarties ar divu gadu diskvalifikāciju."

2015. gada pasaules čempionāta bronzas medaļnieks brīvajā cīņā Narsinghs Jadavs (Indija) bija ļoti tuvu, lai netiktu uz Rio spēlēm. A prove pozitīva, arī B prove pozitīva. Sportists apgalvoja, ka testa rezultāts ir konkurentu sazvērestība, lai liegtu viņam piedalīties Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Indijas Antidopinga asociācija šonedēļ atzina, ka Jadava vaina vai nolaidība nav konstatēta, sportists cietis no sabotāžas. Līdz ar to Narsinghs Jadavs varēs doties uz Rio.

Izmantotie resursi:
indianexpress.com
bbc.com


, 2016-08-02 14:14, pirms 8 gadiem
"Darbinieks neveica saprātīgas darbības."
, 2016-08-02 14:43, pirms 8 gadiem
Vatņiki šito pasniegs kā sensāciju.
Jevgēņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, F64
5

Antidopinga aģentūras prasības nav ievērojuši trīs Latvijas sportisti

Vairāki Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportisti 2016.gada decembrī nav ievērojuši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) un Antidopinga kodeksa prasības par savlaicīgu, precīzu un pilnīgu informācijas sniegšanu par savu atrašanās vietu nākamajā kalendārajā ceturksnī (01.01.2017. – 31.03.2017.) WADA datubāzē ADAMS, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā.
Aldons Vrubļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
10

Vairāki sportisti pārkāpuši Antidopinga noteikumus, LOK draud ar sankcijām

Latvijas Olimpiskā komiteja savā mājaslapā vēsta, ka komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis šā gada 6. janvārī Latvijas Olimpiskās vienības treneriem un sportistiem nosūtīja paziņojumu, kurā atgādina par Antidopinga noteikumu ievērošanas nepieciešamību un brīdina par iespējamām sankcijām samazinātu pabalstu veidolā.
Tomass Bahs un Vladimirs Putins 
Foto: AP/Scanpix
92

Maklarena ziņojuma 2. daļa: Krievijas elites sportistu rezultāti tika viltoti

Starptautiskajā pretkorupcijas dienā Londonā risinājās preses konference, kur tika publiskota Maklarena ziņojuma otrā daļa, kas apstiprina pirmajā daļā izdarītos secinājumus par valsts atbalstīto dopinga piesegšanas sistēmu Krievijā. Ziņojuma otrajā daļā norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas.