Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Samoa sagrauj Vāciju un sper platu soli pretī Pasaules kausam

Samoa sagrauj Vāciju un sper platu soli pretī Pasaules kausam
Samoa izlase 2015. gada Pasaules kausā
Foto: AFP/Scanpix

Samoa regbija izlase šorīt ar 66:15 savās mājās sagrāva Vācijas valstsvienību, sperot platu soli pretim dalībai 2019. gada Pasaules kausā.

Šodien Samoa galvaspilsētā Apijā norisinājās pirmā no divām 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra starpreģionu izslēgšanas spēlēm, kurā Samoa uzņēma Vaciju. Jāsaka, ka samoāņi šiem mačiem kvalificējās kā vājākā no 2016. un 2017. gada Klusā okeāna Nāciju kausa komandām. Savukārt Vācijas nokļūšana līdz šiem mačiem ir daudz sarežģītāka, jo skandālu novārdzinātā izlase, kura pēdējās divās Eiropas čempionāta spēcīgākās divīzijas sezonās bija viena no vājākajām komandām, saņēma iespēju kvalificēties Pasaules kausam tikai pēc tiešo konkurentu, Rumānijas, Spānijas un Beļģijas diskvalifikācijas.

Jāsaka, ka pirms mača abas komandas bija ar dažādu noskaņojumu, jo vāciešiem šī bija negaidīta iespēja pacīnīties par vietu četrgades nozīmīgākajā regbija turnīrā, tāpēc viņi arī uzsvēra, ka pat ja viņi neuzvarēs pirmajā mačā, būs arī otrais, savās mājās, kur viņi var mēģināt "aizķerties". Tikmēr Samoa nometnē, kurā uzvaras nav bijušas kopš 2016. gada, viss bija daudz nopietnāk, jo pat valsts premjerministrs bija paziņojis, ka, ja izlase nespēs uzvarēt šajos mačos un nekvalificēsies Pasaules kausam, tad visi spēlētāji tiks patriekti no komandas.

Iespējams, valsts premjerministra uzmundrinājumu saņēmuši, bet, visdrīzāk, savas meistarības dēļ, Samoa regbisti neatstāja vāciešiem nekādas cerības uz panākumu - Eds Fidovs guva trīs piezemējumus, Melani Matavao vēl divus, bet kopumā samoāņi vāciešu ieskaites zonā desmit reizes nogādāja bumubu, svinot pārliecinošu uzvaru ar 66:15.

Līdz ar šo panākumu Samoa izlase ir teju kvalificējusies 2019. gada Pasaules kausam, jo, lai arī abas komandas 14. jūlijā tiksies vēlreiz, šoreiz, Vācijas laukumā, uzvara ar 51 punkta pārsvaru pār klasē krietni zemāko komandu (Samo premjers jau iepriekš minētajā uzrunā bija izteicies, ka "vācieši neko nesaprot no regbija"), liek domāt, ka otrais mačs būs formalitāte.

Tiesa, vāciešiem, pat ja viņi zaudēs otrajā spēlē, nekas nebūs beidzies, jo šī pāra neveiksminiece ir garantējusi cīņu tā sauktajā "pēdējās cerības" turnīrā, kurā četras spēcīgākās kvalifikācijas turnīrā palikušās komandas cīnīsies par vienu ceļazīmi uz Pasaules kausu.

Šobrīd no šī turnīra dalībniecēm ir zināma vien Kanāda un ir ļoti iespējams, ka tur spēlēs arī Vācija, taču trešā komanda noskaidrosies Honkongas un Kuka salu izlašu divu maču rezultātā, pirmais no kuriem norisināsies šodien.

Izmantotie resursi:
https://www.worldrugby.org/


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Pirmā posma uzvarētāji “BalticXL/Livonia”. E.Ščavinskas (pirmais no labās), E.Beltramino (otrais no kreisās pirmajā rindā). Foto: Ģ.Kehris

"Livonia" treneris Ščavinskas: "Bijām gatavi pārspēt čempionus un uzvarēt LČ 1. posmā regbijā-7"

Pēc uzvaras Latvijas čempionāta pirmajā posmā regbijā-7, kas 1. maijā norisinājās Baldonē, “BalticXL/Livonia” treneris Edmundas Ščavinskas norādīja, ka komanda bija ļoti labi sagatavojusies un mērķējusi uz uzvaru pirmajā posmā.
No kreisās: Vigo Valdavs (BalticXL/Livonia) un Gundars Grieķis (Baldone). Foto: Juris Bērziņš-Soms.

"BalticXL/Livonia" dominē un uzvar Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā-7

Trešdien Baldonē notikušajā Latvijas čempionāta pirmajā posmā regbijā-7 vīriešiem par pārliecinošiem uzvarētājiem kļuva RK “Livonia” pirmā komanda “BalticXL/Livonia”, kas visās spēlēs uzvarēja pārliecinoši un arī finālā ar gandrīz 20 punktu pārsvaru – 33:14 – pārspēja pagājušā gada čempionus Baldoni.
Uzvarētāji - RK "Livonia" jauniešu komanda. Foto:RK "Livonia".

Latvijas čempionāta regbijā 1. posmā U18 grupā dominē RK "Livonia"

Vakar, 28. aprīlī, Latvijas čempionāta pirmajā posmā regbijā U18 grupā visas spēlēs dominēja un par pārliecinošiem uzvarētājiem kļuva pagājušajā gada čempioni Regbija kluba “Livonia/Rīga” jaunie regbisti, kuri finālā ar 31:5 neatstāja cerības Baldones/Ķekavas novada sporta skolas (ĶNSS) komandai.