Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Nosaukti regbija izlases kandidāti spēlei ar Ungāriju

Nosaukti regbija izlases kandidāti spēlei ar Ungāriju
Latvijas regbija valstsvienības galvenais treneris Sergejs Lisko (pa labi)
Foto: Romualds Vambuts

Latvijas regbija valstsvienības treneri nosaukuši 27 spēlētājus, kuri kandidē uz 23 vietām pieteikumā 2. novembrī Estergomā paredzētajā spēlē pret Ungāriju Eiropas Nāciju kausa (ENC) 2B divīzijā.

Spēle ar Ungāriju ievadīs jauno divu gadu sacensību ciklu, kurā pirmā spēle mājās Latvijas komandai paredzēta 15. novembrī plkst. 14. ''Daugavas'' stadionā Rīgā. Vēl 2B divīzijā spēlē Lietuva un Andora. Latvija bija spiesta saglabāt vietu 2B divīzijā pēc zaudējuma šovasar 2A divīzijas priekšpēdējās vietas ieguvējai Horvātijai.

Valstsvienības galvenais treneris, Krievijas speciālists Sergejs Lisko uzskata, ka pašreizējās 2B divīzijas sastāvs ir spēcīgāks nekā iepriekšējā divu gadu ciklā: "Grupa ir kļuvusi spēcīgāka. Mūsu pirmā pretiniece mājās – Kipra ir ļoti spēcīga, ja raugāmies pēc šīs komandas pēdējiem spēļu rezultātiem savās mājās. Arī Lietuva ir ļoti spēcīga – ne velti līdz šim tā bija augstākā līmenī. Latvijas un Andoras komandas, kuras jau spēlēja kopā iepriekšējā ciklā, spēkos ir līdzīgas."

Lietuva ir vienīgā, kura abas šāgada rudens spēles jau aizvadījusi. Vispirms 18. oktobrī tā ar 34:15 viesos pārspēja Andoru. Sestdien Šauļos Latvijas izlases treneri klātienē noskatījās Lietuvas uzvaru pār Ungāriju ar 38:29. "Ungārija šobrīd ir labākā situācijā nekā mēs, jo viņiem jau būs bijusi ļoti laba spēle ar labu pretinieku. Noteikti ir atrastas un tiks novērstas kādas problēmas. Mēs tikmēr svētdien spēlējām savā starpā. Jau iepriekš sacīju – rezultātam nebūs absolūti nekādas nozīmes, jo galvenais bija redzēt to, kā darbojas tie spēles elementi, pie kuriem esam strādājuši," saka valstsvienības treneris.

"Spēlei ar Ungāriju mums būs sava stratēģija, taču tā izstrādāta nevis no tā, kā spēlē Ungārija, bet no tā, kā jāspēlē Latvijas komandai. Ļoti sarežģīti bija izvēlēties spēlētājus no kandidātu loka," sacīja treneris. Par Lisko asistentiem abās nākamajās spēlēs apstiprināti Māris Robežnieks no "Miesniekiem" un Mārtiņš Straume no RK "Eži". Zināms arī tas, ka nākamajās divās spēlēs savu karjeru valstsvienībā noslēgs tās ilggadējais kapteinis, rekordists pēc aizvadīto spēļu skaita un veiktajiem piezemējumiem – Jānis Skuja. Kandidātu sarakstā otrajai spēlei pret Kipru ir iespējamas izmaiņas.

Latvijas komandas kandidāti spēlei pret Ungāriju:

Jānis Skuja, Kārlis Dzenis, Viktors Silvoniks, Emīls Balodis, Leno Bramanis, Valters Raņķis, Andris Andersons, Raivis Kokins, Roberts Grants (visi "Miesnieki"), Guntis Cirša, Elmārs Imbras (abi RK 1964), Jānis Šveds, Māris Streikišs, Raimonds Krūmiņš, Ruslans Kotļevs (visi RK "Eži"), Jānis Kaucis, Mārtiņš Zvirbulis (RK "Fēnikss"), Uldis Saulīte (Krasnojarskas "Jeņisej-STM", Krievija), Santis Podāns, Matīss Zalcmanis, Vjačeslavs Tiško (RK "Ovāls"), Mārtiņš Rundāns, Norberts Bekmanis, Dāvis Gauja, Vadims Martiņenko, Reinis Pepa (RFC "Livonia"), Arvis Pilenieks (LLU)

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans,
LRF preses sekretārs

     [+] [-]

, 2014-10-28 20:31, pirms 10 gadiem
Kāds varētu no kadiem ungāru draugiem uzzināt vai būs kāds live-stream, lai arī cik neticami tas nebūtu..

     [+] [-]

, 2014-10-28 20:34, pirms 10 gadiem
Braucu lai atbalstītu. Skatījos spēli LT - HU, maģāri ir ņemami. Lieli vīri, bet lēni, ja malas presēs, cīņa noturēs, tad uzvara būs. Šauļos maģāriem visus piezemējumus izdarīja cīņa.

     [+] [-]

, 2014-10-28 20:41, pirms 10 gadiem
Te lapa kur tviteri ir adreses uz tiešsaisti:http://www.rugbyeurope.eu/
tā skatījos LT -HU