Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvija uzvar Igauniju pirmajā savstarpējā klasiskā regbija mačā

Latvija uzvar Igauniju pirmajā savstarpējā klasiskā regbija mačā
Sergejs Lisko
Foto: Romāns Kokšarovs,F64

Svētdien, 28. septembrī vēsturiskā spēlē Rūjienā starp Latvijas un Igaunijas izlasēm klasiskajā regbijā ar 43:17 uzvarēja mājinieki, kas bija pārstāvēti ar A jeb otro izlasi, kuru vadīja valstsvienības galvenais treneris Sergejs Lisko, kam tā bija lieliska izdevība pavērot neredzētus kandidātus galvenajai komandai.

Latvijas komandas treneri uzskata, ka aizvadīta ļoti vērtīga spēle un prieks redzēt, ka spēlētāji, kas bija sanākuši no dažādiem klubiem, spēja atrast labu sadarbību, reaģēt uz treneru norādījumiem un vienlaikus pietiekami iespaidīgi parādīt savas kvalitātes, lai trenerim Lisko rastos pozitīvs priekšstats.

Lisko asistenti šajā spēlē bija Kristaps Staņa no ”Fēniksa” un Māris Robežnieks no ”Miesniekiem”. Ar Rūjienu LRF veidojas laba sadarbība, jo vasarā šajā pilsētā notika viens no posmiem Latvijas regbija 7 čempionāta pirmajā līgā.

Par vērtīgāko spēlētāju Latvijas A izlasē Igaunijas izlases vadība nosauca komandas kapteini Ruslanu Kotļevu. Viņš šajā spēlē bija viens no tikai dažiem ar pieredzi valstsvienībā, kurā līdz tam bija visīstākais ”dzelzs vīrs” ar garāko spēļu sērija izlasē no visiem, taču pavasarī lauza roku pārbaudes spēlē pret Lietuvu un nevarēja piedalīties izšķirošajās spēlēs Eiropas Nāciju kausa aizvadītajā ciklā.

Lisko atzinīgi izteicās par Jāņa Gabrāna darbību cīņas pussarga pozīcijā. Lielisku spēli rādīja arī Gvido Zaļmežs, Juris Dzelzkalējs un Mārtiņš Bērziņš un Kristaps Jakušs, kurš uznāca laukumā jau spēles 15. minūtē, nomainot savu brāli Kasparu Jakušu, un ātri pielāgojās komandas spēlei.

Igaunijai jau ir regbija 7 izlase, kas piedalās Eiropas čempionātā un ar kuru ir spēlējis arī Latvijas septiņnieks, taču klasiskajā regbijā kaimiņvalsts sper savus pirmos soļus. Igaunijas Regbija savienība arī vēl nav uzņemta IRB. Abu valstu komandas ”piecpadsmitniekā” sacentās pirmo reizi.

Latvijas komanda ar šo pārbaudes spēli noslēdza pirmo gatavošanās posmu 1. novembrī Ungārijā un 22. novembrī savās mājās pret Kipru paredzētajām pirmajām spēlēm Eiropas Nāciju kausa jaunajā ciklā. Maskavietis Lisko Latvijā atkal ieradīsies pēc nepilnām divām nedēļām, lai klātienē vērotu 11. oktobrī paredzētās Latvijas čempionāta izšķirošās spēles. Pēc tam jau sāksies darbs konkrēti gatavojoties valstsvienības mačiem ar kuriem tiks noslēgta sezona.

Latvija – Igaunija 43:17
Punktu guvēji Latvijai. Piezemējumi: Mārtiņš Bērziņš, Kristaps Jakušs (3), Ruslans Kotļevs, Ingus Aivars, Rainers Lovkins. Realizācija: Kristaps Jakušs (3), Ruslans Kotļevs.
Tiesnesis: Kārlis Sarkans

Latvijas A izlases sastāvs:
1. Raitis Zalāns (Livonia)
2. Normunds Bērziņš (LLU)
3. Mārtiņš Zvirbulis (Fēnikss)*
4. Māris Streikišs (Eži)*
5. Valts Ripa (Livonia) – U20 izlasē 2014. gadā
6. Juris Dzelzskalējs (Eži)*
7. Nauris Miglavs (Fēnikss) – ir spēlējis pārbaudes spēlē pret Lietuvu
8. Gvido Zaļmežs (LLU/Misa) – U20 izlasē 2013., 2014. gadā
9. Jānis Gabrāns (Fēnikss)
10. Ruslans Kotļevs (Eži)*
11. Rainers Lovkins (Fēnikss)
12. Ingus Aivars (Eži)*
13. Kaspars Jakušs (Baldone/LSPA)*
14. Dāvis Bajārs (Fēnikss) – spēlējis studentu izlasēs Kazaņā (2013) un Roterdamā (2014)
15. Mārtiņš Bērziņš (Fēnikss)
16. Gatis Zvirbulis (Fēnikss)
17. Gatis Lovkins (Fēnikss)
18. Madars Eglīte (Fēnikss)
19. Krists Brīdaks (Fēnikss) – U20 izlasē 2013. gadā
20. Dainis Petrokaitis (Livonia)
21. Kristaps Jakušs (Miesnieki)*
22. Adrians Lovkins (Fēnikss) – trauma neļāva debitēt
(ar * norādīti spēlētāji, kuri aizvadījuši vismaz vienu spēli Latvijas pieaugušo izlasē)

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans
LRF preses sekretārs

     [+] [-]

, 2014-09-29 16:07, pirms 10 gadiem
Vietējam regbijam sekot līdzi nesanāk, tāpēc diezgan liels pārsteigums, ka ar Igauniju tik tagad ir pirmā pārbaudes spēle, vēl lielāks, ka igauņiem vispār nav bijis savas lielās izlases.

  -1 [+] [-]

, 2014-09-29 17:16, pirms 10 gadiem
Ļoti liels gods un privilēģija debitēt Latvijas izlasē.