Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Svētdienā PK savas cīņas aizvadīs D grupas komandas

Juris Miņins
Juris Miņins

Svētdienā PK savas cīņas aizvadīs D grupas komandas
Velsas izlase treniņā
Foto: AFP/Scanpix

Svētdienas 2019. gada regbija Pasaules kausa finālturnīra maču sarakstā ir ierakstītas divas spēles, kas abas tiks aizvadītas D apakšgrupas ietvaros – Gruzija tiksies ar Urugvaju, kas pirmajā mačā sensacionāli tika galā ar Fidži, bet Austrālija un Velsa mēģinās noskaidrot kura no komandām ir apakšgrupas līdere.

Gruzija – Urugvaja

Svētdienas maču diena sāksies ar divu D apakšgrupas komandu cīņu, kurā tiksies Gruzija un Urugvaja. Jāsaka, ka, ja pirms turnīra būtu jārunā par abu vienību izredzēm šajā mačā, tad, protams, lielākā daļa regbija pazinēju par neapšaubāmiem favorītiem sauktu Gruziju. Jā, favorīti viņi ir arī pašlaik, taču jau ar zināmām iebildēm.

Gruzija aizvadīja diezgan smagu maču pret Velsu, kurā mēģināja pārsteigt Britu salu komandu ar savu spēli laukuma malās, taču, kad tas neizdevās, atgriezās pie savām pārbaudītajām vērtībām, grupcīņas un standartsituācijām, kas arī deva zināmus rezultātus, taču beigās tāpat tika piedzīvots zaudējums. Protams, ka pret Urugvaju gruzīni nemēģinās eksperimentēt, jo, pirmkārt, viņiem ir vajadzīgs tikai un vienīgi panākums šajā spēlē un, otrkārt, viņi jau redzēja kas notiek, ja kāda no komandām (lasi – Fidži) nenovērtē pretinieku spējas.

Urugvaja šajā PK finālturnīrā debitēja ar pamatīgu blīkšķi, ar 30:27 pārspējot Fidži, kuri domāja par vieglu uzvaru, tāpēc maču sāka ar "otro sastāvu". Spēlē pret gruzīniem vairs nevar cerēt uz kādu negaidītuma efektu, turklāt gruzīniem ir bijis arī vairāk dienu atpūtai. No otras puses – Urugvaja ir komanda, kas šajā finālturnīrā neko nevar zaudēt, bet iegūt var ļoti daudz, ko viņi pierādīja jau pirmajā mačā, kad lika runāt par sevi un savu valsti visu pasauli.

Austrālija – Velsa

Savukārt dienas otrajā spēlē tiksies divas D grupas favorītes, Austrālija un Velsa. Abas vienības turnīru sāka ar panākumu, tiesa, ceļš līdz tam bija atšķirīgs.

Austrālieši tikās ar Fidži un, jāatzīst, piedzīvoja zināmu šoku, jau pirmajās mača minūtēs nonākot zaudētājos. Arī turpinājumā, lai arī beigu beigās "Valabiji" guva virsroku pār saviem sāncenšiem un tika arī pie bonusa punkta, viņiem viegli nenācās un, kā norādīja Fidži atbalstītāji, austrālieši uzvaru guva tikai pateicoties desmit vairākumā aizvadītajām minūtēm.

Velsai, savukārt, nācās cīkstēties ar Gruziju, taču cīņa tā īsti nemaz nenotika, jo velsieši jau pirmajā puslaikā no dienas kārtības noņēma jebkādus jautājumus par mača uzvarētāju, bet spēles otrajā pusē arī guva bonusa punktu.

Rītdienas cīņa gan nebūs viegla ne vienai, ne arī otrai komandai, jo tā, var gadīties, ka ir cīņa par pirmo vietu grupā un potenciāli izdevīgākiem izslēgšanas maču dalībniekiem, kam šoreiz, iespējams, nav tik liela nozīme, jo pretim tāpat stāsies C, jeb "Nāves grupas", komandas. Tāpat šis ir labs pārbaudījums abām komandām pirms izslēgšanas mačiem, jo ir tiesības kļūdīties, lai gan kļūdas nevēlēsies pieļaut ne velsieši, ne austrālieši.

Neskatoties uz diezgan aizraujošajām un pārsteigumiem bagātajām aizvadītās nedēļas spēlēm, tieši Austrālijas un Velsas cīņu var saukt par 2019. gada regbija Pasaules kausa finālturnīra šīs nedēļas centrālo maču.

2019. gada Pasaules kauss regbijā,

MājniekiViesiLaiks
GruzijaUrugvaja8:15
AustrālijaVelsa10:45

D apakšgrupa

#KomandaSUNZPAP
1.Velsa110043:145
2.Austrālija110039:215
3.Urugvaja110030:274
4.Fidži200248:692
5.Gruzija100114:430

     [+] [-]

, 2019-09-28 21:28, pirms 5 gadiem
Nu tad par Borjomi?

     [+] [-]

, 2019-09-28 21:50, pirms 5 gadiem
Par Urugvaju!

  -1 [+] [-]

, 2019-09-29 02:12, pirms 5 gadiem
Nu par Austrāliju, lai tad Fidži vēl visas iespējas visu labot.