Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija izaicinājuma kausā noskaidroti pusfinālisti

Juris Miņins
Juris Miņins

Regbija izaicinājuma kausā noskaidroti pusfinālisti
"St. Helens" spēlētājs Džordans Tērners (ar bumbu)
Foto: PA Wire/Scanpix

Šodien tika izspēlēta pēdējā "Ladbrokes Challange Cup" spēle, kurā "St.Helens" ar 36:20 pārspēja Vidnesas "Vikings", tādējādi ir noskaidrotas tās četras komandas, kuras cīnīsies par prestižo balvu pusfinālos.

"Ladbrokes Challange Cup" ir viens no prestižākajiem regbija līgas, jeb regbija-13 turnīriem pasaulē, kurā piedalās Anglijas un Francijas klubi, lai izslēgšanas spēļu turnīru formātā noskaidrotu labāko vienību. Jāpiebilst, ka šīm sacensībām ir 119 gadu vēsture un finālspēle vienmēr pulcē ievērojamu skatītāju skaitu, jo pēdējo 15 sezonu laikā šo spēli ik gadu klātienē noskatās ne mazāk kā 62 tūkstoši skatītāju, bet 2010. gadā Vemblija stadionā to vēroja vairāk kā 85 tūkstoši līdzjutēju (salīdzinājumam – Anglijas regbija-15 finālspēli šogad noskatījās nedaudz virs 80 tūkstošiem skatītāju).

Pievēršoties 2015. gada izaicinājuma kausam, jāsaka, līdz šim galvenie favorīti, tajā skaitā arī iepriekšējās sezonas čempioni, Līdsas "Rhinos", turpina bez zaudējumiem. "Degunradži" ceturtdaļfinālā ar 24:6 pārspēja Halas futbola klubu. Mazliet labāk veicās citam Halas klubam, "Kingston Rowers", kuri ar 32:26 pārspēja vienīgo ārzemju klubu, "Catalan Dragons".
Varingtonas "Wolves" ar 34:24 uzveica Lī "Centurions", bet šodienas mačā, kas arī noslēdza ceturtdaļfinālu kārtu, "St. Helens" klubs uzveica Vidnesas "Vikings" (36:20).

Ir noskaidroti arī komandu pāri, kas veidos pusfinālus. "Rhinos" tiksies ar "St.Helens", bet "Wolves" mērosies spēkiem ar "Kingston Rowers".

Pēc ceturtdaļfināliem gan turnīrā iestāsies pauze, jo pusfinālus ir plānots izspēlēt vairāk nekā pēc mēneša, t.i., 31. jūlijā un 1. augustā. Šajā laikā komandas sacentīsies vietējā čempionātā, jeb Superlīgā.

NRL

Pārtraukums gan nekādā gadījumā nebūs Austrālijas vadošajā regbija līgas čempionātā, Nacionālajā regbija līgā, ko uzskata par spēcīgāko šī sporta veida turnīru visā pasaulē.

Šajā nedēļā tiek izspēlēta 16. spēļu kārta (no 26 paredzētajām) un šoreiz turnīra līderiem gāja visai smagi. Pie uzvaras tika Brisbenas "Broncos", kuri ar 44:22 pārspēja Ņūkāslas "Knights". Savukārt Ziemeļu Kvīnslendas "Cowboys", kuri nu jau ieņem otro vietu, zaudēja Kronulas-Saterlendas "Sharks" (18:24). "Dragons" no Seintdžordžas Ilavaras arī zaudēja savas pozīcijas, jo pēc piekāpšanās Paramatas "Eels" (12:16), viņi ieņem dalītu trešo vietu ar Sidnejas "Roosters", kuri pieveica Goldkoustas "Titans" (20:10). Tiesa, "Dragons" ir viena spēle rezervē.

Izmantotie resursi:
NRL - The official site of the National Rugby...
Home - The Challenge Cup