Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Austrālija vēsturiskā mačā pārspēj Jaunzēlandi

Juris Miņins
Juris Miņins

Austrālija vēsturiskā mačā pārspēj Jaunzēlandi
Foto: AFP/Scanpix

Vakardien tika aizvadīts vēsturisks mačs starp Austrālijas un Jaunzēlandes regbija līgas komandām, proti, pirmā savstarpējā testa spēle. Tajā ar 26:6 pārāki izrādījās austrālieši.

Lai arī regbijs-13 ir populārs gan Austrālijā, gan Jaunzēlandē, kā arī abām valstīm ir diezgan veiksmīgas nacionālās izlases šajā regbija spēles paveidā, starptautiskās pārbaudes spēles, jeb testu mači, starp kaimiņvalstīm līdz šim Pērtas pilsētā netika izspēlētas. Tomēr, pirms 2016. gada Četru nāciju kausa izcīņas, kas var tikt uzskatīts par sagatavošanās posmu pirms 2017. gada Pasaules kausa, abas valstis beidzot tikās savstarpējā mačā.

Runājot par spēli, to varētu raksturot divos posmos. Pirmajā spēles daļā abām komandām radās iespējas gūt punktus un abas to arī izmantoja. Tiesa, te arī jāpiebilst, ka Jaunzēlandes “Kiwis”, kā sauc šo izlasi, spēlēja ļoti agresīvi jau no pirmajām mača minūtēm, bieži pārkāpjot noteikumus pret Austrālijas “Kangaroos”.

Otrajās 40 minūtēs mājnieki gan pilnībā dominēja laukumā, gūstot vairākus piezemējumus, bet vēl pāris reizes viņi tika apstādināti burtiski pāris metrus pirms ieskaites zonas.

Par spēles galveno varoni, protams, jānosauc Austrālijas izlases spēlētāju Gregu Inglisu, kurš guva divus piezemējumus (tiesa, te ir jāpiebilst, ka abos gadījumos – ne bez veiksmes palīdzības) un vienu reizi rezultatīvi asistēja piezemējuma guvumā.

Šī ir pirmā pārbaudes spēle pirms šosezon paredzētā Četru nāciju kausa izspēles, kas norisināsies Lielbritānijā. 21. oktobrī Skotija pārbaudīs savus spēkus pret Kumrijas komandu, bet 22. datumā Anglija izspēlēs pārbaudes maču pret Franciju.

Austrālija – Jaunzēlande, Spēles labākie momenti

Izmantotie resursi:
NRL - The official site of the National Rugby...

  +1 [+] [-]

, 2016-10-16 14:15, pirms 8 gadiem
Īsti neiebraucu, kas tur ''vēsturisks''. AUS un NZL izlases spēlē jau kopš 1908. gada un ārpus Pasaules kausa nospēlējušas desmitiem savstarpējo testa maču. Protams, runa ir par Līgu

  +1 [+] [-]

, 2016-10-16 15:08, pirms 8 gadiem
Maza nianse. Šis nebija klasiskais regbijs, bet regbijs-13.
Man atkal ir tāds jautājums: "Kas tā tāda par Kumrijas izlasi??"

     [+] [-]

, 2016-10-16 15:54, pirms 8 gadiem
Vai tad te kaut kur ir pieminēts Unions (klasiskais regbijs)? Droši vien domāta Kambrijas kauntijas izlase