Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Džonatans Sekstons atzīts par gada labāko regbistu

Džonatans Sekstons atzīts par gada labāko regbistu
Džonatans Sekstons
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar notikušajā "World Rugby" 2018. gada starptautiskā regbija sezonas noslēguma pasākumā, kurā tika godināti šīssezonas izcilnieki, par labāko regbistu ir atzīts Īrijas izlases spēlētājs Džonatans Sekstons.

Kā jau katru gadu, arī šogad "World Rugby", jeb Starptautiskā regbija savienība rīkoja sezonas noslēguma pasākumu, kur svinīgā ceremonijā nosauca labākos spēlētājus, trenerus, tiesnešus un komandas.

Jāsaka, ka šoreiz vislielākā uzmanība tika Īrijas regbijam. Par labāko regbistu tika atzīts īrs Džonatans Sekstons, kurš ne tikai lieliski spēlēja izlasē, palīdzot īriem ne tikai triumfēt Sešu nāciju kausā, uzvarot visās turnīra spēlēs, tiekot pie "Grand Slam" titula, kā arī pārspēt Jaunzēlandi rudens testa spēlē, bet arī klubu līmenī, pārstāvot Lensteras klubu, uzvarēja visur kur vien varēja – kā Čempionu kausā, tā Pro 14 sezonā.

Jāpiebilst, ka 33 gadus vecais Sekstons pārtrauca Bodena Bareta valdīšanu, jo divus iepriekšējos gadus tieši jaunzēlandietis tika atzīts par gada regbistu un arī šogad viņš tika nominēts.

Īrijas dominance turpinājās arī citur – par labāko galveno treneri tika atzīts Īrijas izlases vadītājs Džo Šmits un tieši Īrijas valstsvienība tika atzīta par gada labāko komandu.

Par labāko "uzlecošo zvaigzni" tika atzīts DĀR spēlētājs Apive Djantī, bet par gada piezemējumu tika atzīts Jaunzēlandes spēlētāja Broudija Retalika meistardarbs pret Austrāliju Regbija čempionāta pirmajā kārtā, kad uzbrucējs noslēdza "All Blacks" strauju ofensīvu, ko pats arī bija sācis.

2018. gada labākais piezemējums "World Rugby" vērtējumā

Par gada labāko tiesnesi nosauca austrēlieti Angusu Gārdneru, par labāko sieviešu regbija spēlētāju izvēlējās Francijas izlases pārstāvi Džesiju Tremuljē, bet labākā dāma, kas spēlē regbiju-7 2018. gadā bija Mišela Blaida no Jaunzēlandes.

ASV regbija-7 izlases līderis Perijs Beikeris izpelnījās labākā spēlētāja balvu savā regbija spēles veidā.

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/


Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.