Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Anglija ielaiž pēdējās minūtēs, taču pārliecinoši pārspēj ASV

Juris Miņins
Juris Miņins

Anglija ielaiž pēdējās minūtēs, taču pārliecinoši pārspēj ASV
Foto: Imago/Scanpix

Anglijas regbija izlase, atkal maču sāka lēnīgi, taču otro puslaiku aizvadīja daudz rezultatīvāk un izcīnīja savu otro uzvaru 2019. gada Pasaules kausa finālturnīrā, ar 45:7 pārspējot ASV.

Anglija maču sāka paredzami, t.i., ar savu uzbrukumu un tas arī ātri deva rezultātu, kad Džordžs Fords sestajā minūtē guva piezemējumu un pats arī vārtos raidīja realizācijas sitienu. Tiesa, pēc šīs epizodes komandas iestiga pamatīgā cīņā, jo amerikāņi ilgu laiku nelaida angļus tuvāk savai ieskaites zonai, bet paši angļi sev sarežģīja dzīvi ar noteikumu pārkāpumiem.

Otro piezemējumu angļi guva pēc labi izspēlēta koridora un noformēta mola un šajā reizē pirmo piezemējumu turnīrā guva Bilijs Vunipola, savukārt pēc mazāk kā desmit minūtēm, pēc vēl viena mola, trešo spēles un otro savu piezemējumu turnīrā guva Luks Kovans-Dikijs.

Runājot par pirmo puslaiku kopumā, Anglijas izlase, tāpat kā pirmajā cīņā pret Tongu, demonstrēja diezgan blāvu sniegumu pat neskatoties uz trim gūtajiem piezemējumiem un teritoriālo pārsvaru (76% teritorijā un 66% bumbas kontrēlē), kas, protams, lika uzdot jautājumus gan par otro puslaiku, gan par Anglijas izlases izredzēm Pasaules kausa turpinājumā.

Otrajā puslaikā anglis Džo Kokanasiga bija tas, kurš noslēdza Džonatana Džozefa ātro izrāvienu, kurš aprāvās vien pāris metrus pirms ieskaites zonas, un panāca bonusa punktu Anglijas izlasei, kas arī bija komandas galvenais mērķis šajā spēlē.

Ruarīds Makonahijs, kurš Anglijas izlases sastāvā tika iekļauts pēdējā brīdī un daudziem tas arī bija pārsteigums, puslaika vidū, pēc vēl viena Džozefa reida un māņkustību sērijas, guva jau Anglijas piekto piezemējumu, audzējot rezultāta starpību. Savukārt Džordžs Fords, pēc diviem garām aizsistiem realizācijas sitieniem, beidzot atkal bija precīzs.

Luiss Ludlems bija tas, kurš Anglijas labā guva vēl vienu piezemējumu, kas gan bija loģiski, tā kā Angļu pārsvars otrajā puslaikā bija nomācošs, jo angļi amerikāņus bija iespieduši savus pretiniekus tik dziļi savā laukuma pusē, ka ASV izlasei nebija iespēju pāriet pāri centra līnijai.

Desmit minūtes pirms spēles beigām Džons Kvils bija tas, kuram "neizturēja nervi", proti, viņš izpildīja aizliegtu spēka paņēmienu pret Ovenu Farelu, ko tiesnesis novērtēja ar sarkano kartīti, kas nozīmēja, ka amerikāņiem līdz mača beigām būs jāpaliek mazākumā. Tā arī bija pirmā parādītā sarkanā kartīte 2019. gada Pasaules kausā.

Atlikušajā laikā Džo Kokanasiga vēlreiz nogādāja bumbu ieskaites zonā, taču ASV izlase tomēr spēja gūt prestiža punktus, tiesa, ne bez pašu angļu līdzdalības, kuri izdomāja mača kompensācijas laikā nevis sist bumbu ārpus laukuma, tādējādi noslēdzot maču, kurā viss jau bija nokārtots, bet gan mēģināja gūt piezemējumu. Tā vietā Edija Džonsa padotie pieļāva kļūdu virkni, kas noveda pie nevis gūta, bet gan zaudēta piezemējuma.

Anglija – ASV 45:7 (19:0)

Piezemējumi: G.Fords (6), B.Vunipola (25) L. Kovans-Dikijs (33) Dž.Kokanasiga (48, 76) R.Makonahijs (58), L.Ludlems (67) – B.Kempbels (80)
Realizācijas: Dž.Fords (7, 25, 60, 69, 78) – A.Dž.Makgintijs (80+)
Soda sitieni: NAV - NAV

C grupa

#KomandaSUNZPAP
1.Anglija220080:1010
2.Francija110023:214
3.Argentīna100121:231
4.Tonga10013:350
5.ASV10017:450

     [+] [-]

, 2019-09-26 15:48, pirms 5 gadiem
Ai, kā dabūs iekšā

     [+] [-]

, 2019-09-26 15:59, pirms 5 gadiem
KAs tas bija beigās, naf.. neizsita bumbu bet turpināja spēlēt Angļi?
Beigās ierija piezemēju

  -1 [+] [-]

, 2019-09-26 16:25, pirms 5 gadiem
zaxx rakstīja: KAs tas bija beigās, naf.. neizsita bumbu bet turpināja spēlēt Angļi?
Beigās ierija piezemēju
Un, 5 punkti ir 5 punkti.

     [+] [-]

, 2019-09-27 11:49, pirms 5 gadiem
Vai ir kāds komentārs par Sarkano kartiņu? Tomēr kontakts pēc svilpes un aizsargs virsū neskrēja