Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Kanāda piekāpjas Pro 14 čempioniem

Juris Miņins
Juris Miņins

Kanāda piekāpjas Pro 14 čempioniem
Kanādas izlase PK kvalifikācijas turnīrā, 2018. gadā
Foto: AFP/Scanpix

Kanādas izlase, gatavojoties 2019. gada Pasaules kausam regbijā, vakardien aizvadīja pārbaudes spēli pret Pro 14 čempionāta aizvadītās sezonas čempioniem, Lensteras komandu, un piekāpās ar 35:38.

Vakardien vairākas regbija otrā ešelona komandas aizvadīja savas pārbaudes spēles pirms2019. Gada Pasaules kausa. Tiesa, visas komandas pretiniekos bija izvēlējušās nevis citas izlases, bet gan klubus.

Tongas valstsvienība spēlēja pret Austrālijas komandu no Pērtas, "Western Force", kas ir 2019. gada "Rapid Rugby Showcase" turnīra uzvarētāja, kā arī Austrālijas nacionālā čempionāta dalībniece. Šajā spēlē, pateicoties diviem otrajā puslaikā gūtiem piezemējumiem Leona Fukufukas un Deivida Halaifonuas izpildījumā, ar 19:15 uzvaru izcīnīja Tongas komanda.

Tikmēr Urugvaja tikās ar "South America XV" komandu, kas ir apvienotā Dienvidamerikas izlase, kurā spēlē regbisti, kas nav aizņemti savās izlasēs. Jāsaka, ka, ja Tongas izlase mača noslēgumu sagaidīja esot vadībā un pretinieku piezemējums mača kompensācijas laikā spēles iznākumu nemainīja, tad urugvajiešiem pašiem mača pēdējās minūtēs bija jādodas uz priekšu, lai panāktu sev labvēlīgu rezultātu. Par mača varoni kļuva Leandro Leivass, kurš bumbu ieskaites zonā ienesa gan 66. gan 72. minūtē, noformējot Urugvajas izlasei uzvaru.

Savukārt Namībijas izlase izbraukumā mērojās spēkiem ar Dienvidāfrikas Republikas čempionāta, jeb "Currie Cup" komandu Durbanas "Sharks". Jāsaka, ka namībieši šajā mačā bija ievērojami pārāki, jo guva sešus piezemējumus un laukuma saimniekus atstāja tukšā, svinot panākumu ar 43:0.

Tiesa, ja iepriekš minētajām izlasēm, vieglāk vai smagāk, taču izdevās tikt pie panākumiem, Kanādas valstsvienība bija vienīga, kas piedzīvoja neveiksmi pret klubu komandu. Tomēr, jāņem vērā, ka tieši kanādiešiem pretinieks bija visnopietnākais – viena no Eiropas regbija spēcīgākajām komandām, pēdējo divu sezonu Čempionu kausa finālisti (2017./2018. gada sezonas uzvarētāji) un Pro 14 čempioni, Lensteras komanda.

Runājot par spēles gaitu, divi Maksa Dīgena un viens Braiena Birna piezemējumiem, pirmajā puslaikā mača svaru kausus nosvēra par labu īriem, taču Kanādas komanda tikai otrajā puslaikā uzņēma savus "darba apgriezienus" un guva 28 punktus, kas lika īriem pamatīgi panervozēt, tiesa Dīgens guva savu trešo piezemējumu, bet Lensteras komanda kopumā izcēlās ar 19 punktiem, kas bija tieši tik cik vajadzīgs, lai svinētu uzvaru – 38:35.

Jāpiebilst, ka tas Kanādas regbija izlasei ir jau astotais zaudējums pēdējo deviņu maču laikā.

Nākamās pārbaudes spēles pirms 2019. gada pasaules kausa finālturnīra tiks aizvadītas pēc divām dienām, kad Krievijas izlase tiksies ar Anglijas regbija čempionāta otrās divīzijas, jeb "Championship" komandu Džersijas "Reds", bet Gruzijas vastsvienība tiksies ar "Southern Kings" komandu no Pro 14 čempionāta. Atgādināsim, ka sākotnēji abām izlasēm bija paredzēts savstarpējais mačs, taču politiskās situācijas dēļ gruzīni atteicās no spēles rīkošanas, kā galveno iemeslu minot nespēju garantēt Krievijas izlasei drošību mača laikā.

24.08. pārbaudes spēles pirms 2019. gada Pasaules kausa regbijā

MājniekiViesiRezultāts
Tonga"Western Force"19:15
"Sharks"Namībija0:43
UrugvajaDienvidamerikas XV24:20
KanādaLenstera35:38