Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Regbija sabiedrība sēro par mirušo Dāvi Pērkonu

Regbija sabiedrība sēro par mirušo Dāvi Pērkonu
Dāvis Pērkons. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Latvijas regbija sabiedrība sēro par nacionālās izlases pamatvērtības Dāvja Pērkona nāvi. Kā zināms, viņa meklēšanai līdzi sekoja visa Latvija.

Latvijas Regbija federācija deva vārdu "Miesnieku" vienības pārstāvjiem, lai viņi izteiktu atvadu vārdus Dāvim.

Kādreizējais Dāvja klases biedrs Emīls Balodis: "Gandrīz kopā sākām nodarboties ar regbiju - viņš nedaudz vēlāk. Dāvis bija mans klases biedrs vidusskolā un pavilku viņu. Tagad viņš man bija viens no labākajiem draugiem. Atceros, kā kopā sākām spēlēt, kopā tikām "Miesnieku" pirmajā sastāvā, kopā bijām izlasē. Varētu par viņu vismaz 100 stāstus izstāstīt. Tas ir liels zaudējums, visi sērojam. Esam zaudējuši ģimenes locekli. Dāvis bija labs draugs, čoms, komandas biedrs. Viņš vienmēr palīdzēja, uz viņu vienmēr varēja paļauties.

Kaut Dāvis nebija talantīgākais spēlētājs, viņš bija kļuvis par Latvijas izlases vērtību. Ar darbu un neatlaidību viņš izcīnīja šo vietu un pašlaik Latvijas izlasē jau spēlēja nozīmīgu lomu. Bez viņa nākamajos mačos Latvijas izlasei šajā pozīcijā būs reāla problēma. Neviens nespēj noticēt, ka viņš ir pieņēmis tādu lēmumu. Jūtos, kā zaudējis brāli."

Ilggadējais "Miesnieku" prezidents un treneris Uldis Bautris: "Dāvis pie mums trenējās aptuveni desmit gadus. Atnāca kopā ar citiem ķekavniekiem. Viņš bija neatlaidīgs, treniņos strādāja labi. Ražena auguma, bet garie spēlētāji vienmēr bijis deficīts. Jauks puisis, bez lielām ambīcijām, cītīgi nāca uz treniņiem. Savukārt braucienos ar čaļiem arī uzdziedāja.

Latvijas izlasē viņš bija aptuveni četrus gadus, pēdējās spēlēs jau arī cīnījās pamatsastāvā. Viņš bija melnā darba darītājs - agresīvs, ļoti bieži uzņēmās bumbas saņemšanu un iešanu cauri līnijai. Bija drosmīgs un cīnījās par katru metru. Regbijā drosme un bezbailība ir ļoti svarīgas īpašības."

"Miesnieku" galvenais treneris Kristaps Andersons: "Kompānijas cilvēks, apzinīgs, cītīgs, kurš visam piegāja atbildīgi, bet tai pat laikā bija jautrs - tiešām komandas spēlētājs. Trīs dienas pirms viņa pazušanas mums bija pēdējais treniņš, kurā jautri izspēlējāmies bumbu. Nekas neliecināja par kādām nepatikšanām. Viņš bija tiešām uzcītīgs un atbildīgs pret to, ko darīja. Vienmēr atvērts, izpalīdzīgs, atsaucīgs.

Viņš bija pamatsastāva spēlētājs, savu darbu veica atbildīgi, centās, ieklausījās kritikā, neapvainojās par to. Vienmēr bija nopietni nenopietns - mēģināja visu darīt pēc labākās sirdsapziņas. Arī izlasē viņš arvien vairāk sāka iespēlēties, jau guva pirmos piezemējumus, arī tur bija sākumsastāva spēlētājs - trenera uzticību ieguva ar savu darbu, strādāšanu treniņprocesā. Regbijam, manuprāt, bija liela nozīme viņa dzīvē, vienmēr bija gatavs iet un spēlēt. Viņš bija starp aktīvākajiem treniņos, kas arī nesa rezultātus."

Sestdien vairāki "Miesnieku" pārstāvji piedalījušies Dāvja meklēšanā, bet svētdienas rītā komanda pirms kārtējā treniņa ieturējusi klusuma brīdi, pieminot savu draugu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija


Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.