Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Baldonē risināsies pirmais Latvijas grandu mačs šosezon

Ints Megnis
Ints Megnis

Baldonē risināsies pirmais Latvijas grandu mačs šosezon
Epizode no "Miesnieku" un "Garkalne"/ "Livonia" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Sestdien Baldones stadionā Baltijas "Top" līgas regbijā un Latvijas čempionāta ietvaros savā starpā tiksies "Garkalne"/ "Livonia" un "Miesnieku" komandas.

Abu Latvijas vadošo komandu duelis sāksies plkst. 16:00. Vienībām šis būs pirmais savstarpējais mačs klasiskajā regbijā kopš pērnā gada 13. oktobra, kad Latvijas čempionāta zelta mačā "Miesnieki" svinēja uzvaru ar 23:15.

"Parasta spēle, īpaši to neuztveram. Nav tā, ka, piemēram, uz šo maču speciāli piesaistām spēlētājus," saka "Miesnieku" galvenais treneris Kristaps Andersons. "No vienas puses, protams, zinām šos pretiniekus labāk, tomēr arī viņiem sastāvs mainās un parādās dažādi spēlētāji. Tad jau redzēsim, kā spēle veidosies."

Viss augusts abām Latvijas stiprākajām komandām paiet "Top" līgas ietvaros, kur spēles notiek katru sestdienu. Pēc trim kārtām "Miesnieki" ar septiņiem punktiem kopvērtējumā ieņem trešo vietu, bet "Garkalne"/ "Livonia", kas zaudējusi abām galvenajām favorītēm, ar pieciem punktiem ir ceturtā, tomēr situācija kopvērtējumā ir ļoti saspringta. Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā otro vietu ar 32 punktiem ieņem "Miesnieku" standartsituāciju izpildītājs Lauris Dūzelis.

Latvijas čempionāts šosezon tiek izspēlēts divu apļu ietvaros un 21. septembrī Rīgas Tehniskās koledžas stadionā vienībām plānots tikties vēlreiz.

"Traumas mūs ietekmē. Kādam tās ir lielākas, kādam mazākas, kāds ātrāk atiet, kādam nepieciešams ilgāks laiks un dažās pozīcijās jāmeklē citi spēlētāji. Pie šāda grafika jābūt lielam spēlētāju resursam," saka Andersons, pačukstot, ka treniņus atsācis viens no "Miesnieku" līderiem Emīls Balodis, kurš, iespējams, jau sestdien varēs atgriezties laukumā.

"Vēl mērķis nav sasniegts, jo pusfinālā vieta nav garantēta. Kopumā situācija ir laba - kaut brīžiem spēle nav, kādu man gribētos, par rezultātu nevaru sūdzēties," saka Andersons, kura komanda iepriekšējā kārtā pret "Šiauliai" nokļuva iedzinējos ar 0:17, bet spēja atspēlēties un gūt ļoti svarīgu uzvaru ar 25:23. "Ātri tikām atpakaļ un viss aizgāja. Pārsvars mums bija lielāks, bet nemācējām to izmantot."

"Gatavība ir laba. Trenēsimies un būsim gatavi," uzsver "Garkalne"/ "Livonia" galvenais treneris Edmunds Ščavinsks, stāstot, ka pie šāda saspringta spēļu grafika komandā parādās stabilitāte.

"Situācija kopvērtējumā ir ļoti interesanta. Arī mēs skaitām punktus, zinām, ka šonedēļ jāuzvar," stāsta lietuviešu speciālists. "Protams, ka arī mūs ietekmē traumas, bet galvenais, lai būtu labs soliņš."

"Iepriekšējā spēlē pret "Baltrex" pretinieki bija nedaudz cita līmeņa, tomēr, ja mēs pagatavotos nedēļu, divas speciāli "Baltrex", arī šajā spēlē rezultāts būtu cits. Kā redzam, šobrīd kopvērtējumā līderi ir tieši "Baltrex"," stāsta Ščavinsks. "Spēlē pret "Miesniekiem" rezultātam jābūt labākam. Vienkārši jādara tas, ko mēs esam iemācījušies."

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija