Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Otrajā spēlē Krievija mērosies spēkiem ar Samoa

Juris Miņins
Juris Miņins

Otrajā spēlē Krievija mērosies spēkiem ar Samoa
Foto: AFP/Scanpix

Rītdienas vienīgajā 2019. gada regbija Pasaules kausa finālturnīra mačā Krievijas izlase, kurai tā jau ir otrā spēle turnīrā, tiksies ar Samoa valstsvienību.

2019. gada Pasaules kauss regbijā rītdien, 24. septembrī, turpināsies ar Krievijas un Samoa komandu spēli, kas notiks A apakšgrupas ietvaros. Manu Samoa izlasei tā būs pirmā spēle četrgades lielākajā regbija turnīrā, bet Krievija laukumā dosies jau otrreiz.

Savā pirmajā mačā Krievija tikās ar Japānu un, pretēji daudzu gaidītajam, kopumā parādīja ļoti atzīstamu spēli – pirmie izvirzījās vadībā un lielu daļu pirmā puslaika arī izrādīja vērā ņemamu pretestību japāņiem. Spēles otrajā pusē gan, pateicoties Kotaro Matsušimas trim piezemējumiem, japāņi panāca uzvaru ar 30:10, taču Krievijas izlase atstāja labu iespaidu.

Samoāņiem šī, kā jau minēts, ir pirmā spēle Pasaules kausa finālturnīrā, tāpēc par viņu pašreizējo spēku ir grūti spriest un jāņem talkā sniegums pārbaudes mačos. Tas gan nav tas labākais "fons" uz kura paši samoāņi gribētu sevi salīdzināt, jo uz Pasaules kausu viņi ir devušies ar trim zaudējumiem pēc kārtas, atzīstot Austrālijas (15:34), Fidži (3:10), ASV (10:13). No vienas puses, protams, tie ir tādi "kaujinieciskie zaudējumi" un tāda spēle arī raksturo ne tikai Samoa, bet arī visas Okeānijas mazo salu valstu izlases, no otras – samoāņiem pēdējos 20 mačos ir tikai četras uzvaras, trīs no kurām izcīnītas pret izteiktām otrā ešelona komandām- Spāniju, Kanādu un ASV otro izlasi.

Jāatzīst, ka Samoa nav pati bagātākā valsts, bet šī četrgades cikla laikā Samoa regbija savienība paspēja paziņot arī par savu bankrotu ("World Rugby" šos paziņojumus gan noraidīja), šai komandai ir daudz iekšējo problēmu, kas var ietekmēt viņu sniegumu un nez vai uz labo pusi.

Samoāņi, protams, ir patrioti un, lai piedalītos Pasaules kausā dažiem ir nācies atteikties no labiem Eiropas klubu piedāvājumiem (piemēram, komandas kapteinis Džeks Lāms), tāpēc nevajag cerēt, ka viņi necīnīsies vai padosies pie pirmajām grūtībām. Bez tam, Samoa izlases spēlētāju klubu pieraksti ir vairāk nekā iespaidīgi, jo ir pārstāvēti teju visi vadošie pasaules regbija turnīri, sākot no Anglijas un Francijas, beidzot ar "Super Rugby".

Mēģinot prognozēt spēles gaitu, jāatzīst, ka mazā salu valsts Samoa ir šīs spēles favorīti. Iespējams, ka ne tik izteikti kā bija Japāna, taču Krievijas izlasei tas būs vēl viens eksāmens un, runājot godīgi, pēdējā kaut cik iespēja tikt pie kopvērtējuma punktiem, jo tālākais turnīra kalendārs viņiem neko labu nesola, tā kā ir paredzētas cīņas pret apakšsgrupas favorītēm - Īriju un Skotiju.

2019. gada Pasaules kauss regbijā, A apakšgrupa

#KomandaSUNZPAP
1.Īrija110027:35
2.Japāna110030:105
3.Samoa00000:00
4.Krievija100110:300
5.Skotija10013:270

Kura komanda uzvarēs Krievijas un Samoa 2019. gada regbija PK cīņā?

  • 5

  • 0

  • 33