Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausa finālā spēlēs "Ovāla" un "Garkalnes/Livonia" regbisti

Latvijas kausa finālā spēlēs "Ovāla" un "Garkalnes/Livonia" regbisti
Foto: Zigismunds Zālmanis, "Nikon"

RK ''Ovāls'' sestdien, 23. augustā Juglā Latvijas kausa pusfinālā pārliecinoši ar 74:0 uzvarēja ''Burtnieki/Fēnikss'' komandu un iekļuva finālā, kurā 6. septembrī sacentīsies ar ''Garkalne/Livonia'' komandu.

Pirmajā puslaikā RK ''Ovāls'' guva 24 punktus, bet otrajā savu pārsvaru palielināja iespaidīgi. Pagājušā gada kausa izcīņas finālistu ''Burtnieki/Fēnikss'' komandas spēli ietekmēja spēlētāju savainojumi un ierobežotās iespējas spēlētāju maiņām. Komandas galvenais treneris Kristaps Staņa kopā ar Latvijas junioru izlasi ir Eiropas čempionātā Brno, kādēļ spēlētājus vadīja Zaza Dzidzadze un Jānis Kaucis.

Var uzskatīt, ka RK ''Ovāls'' komanda, kas nesaraujami saistāma ar Latvijas regbija leģendu Vladimiru Ņikonovu, kausa finālā spēlēs 14. reizi, ja ieskaita priekšgājēja ''Ādažu Čipsu'' paveikto, kā arī vienīgo reizi kā ''Kalvei''. Sešas reizes šī komanda ir cēlusi trofeju virs savas galvas. Tomēr pēdējie pieci kausa fināli, kuros tā piedalījusies, beigušies ar zaudējumiem.

''Garkalne/Livonia'' līdz Latvijas kausa finālam nokļuvusi pirmo reizi, kad pirmajā pusfinālā, kas notika agrāk, ar 19:12 uzvarēja ''Miesnieki/Ķekava''. Visvairāk reižu finālā (21) spēlējusi vienpadsmitkārtējā un arī pēdējā kausa ieguvēja ''Miesnieku'' komanda, kurai tas bija izdevies 20 reižu pēc kārtas, taču tikai vienreiz - pēdējos trīs gados.

Finālspēles norises vieta tiks paziņota vēlāk.

Latvijas kausa pusfināls

RK ''Ovāls'' - ''Burtnieki/Fēnikss'' 74:0 (24:0)
Punktu guvēji. Piezemējumi: Elmārs Imbras, Santis Podāns, Artūrs Ozoliņš, Aleksandrs Kolodinaitis, Sergejs Avdejevs (2), Semjons Petjuņins, Roberts Miksons (2), Matīss Zalcmanis (3), Nauris Bērziņš. Realizācija: Sergejs Avdejevs (2), Andris Lazdāns. Soda sitiens: Andris Lazdāns,
Tiesnesis: Kārlis Sarkans.

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans,
LRF preses sekretārs