Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Kaulakāns: "Vēlamies pierādīt, ka pērn gūtais panākums nebija nejaušība"

Kaulakāns: "Vēlamies pierādīt, ka pērn gūtais panākums nebija nejaušība"
Foto: Renārs Buivids

Latvijas Regbija federācija ceturtdien ''Days Hotel Riga VEF'' telpās rīkoja oficiālo preses konferenci, kas bija veltīta sestdien, 11. oktobrī Upesciema stadionā paredzētajām spēlēm par Latvijas čempionāta godalgām.

Plkst. 14:00 spēlē par bronzas medaļām laukumā dosies ''Eži''/LMT un ''Burtnieki/Fēnikss'', savukārt plkst. 16:20 par galveno balvu - smago ovālo dēli cīņu sāks pagājušā gada čempionvienība ''Garkalne/Livonia'' un RK ''Ovāls''. Abas ieņēma pirmās divas vietas pagājušā gada čempionātā, nesen cīnījās 2014. gada Latvijas kausa izcīņas finālā, bet šajā sezonā katra no šīm komandām reitinga spēlēs guva pa uzvarai un cieta pa zaudējumam un tagad dosies cīņā sezonas galvenajā spēlē. Mačā par bronzas medaļām laukuma tiesnesis būs Armands Višņevskis, bet spēlē par zelta medaļām - Kārlis Sarkans.

"Garkalne/Livonia" regbija komandas pārstāvji pauda apņēmību nosargāt pagājušajā gadā izcīnīto Latvijas čempionu titulu. Komandas galvenais treneris lietuvietis Toms Zibolis sacīja, ka regbijā, līdzīgi kā citos sporta veidos, vieglāk ir tikt pie pirmā titula, bet tā nosargāšana ir daudz grūtāka. "Mēs zinām, ka uzvarēt ir vieglāk nekā aizstāvēt titulu. Komandai šis nebija viegls čempionāts, dažiem spēlētājiem ir mikrotraumas, taču visi ir nopietni gatavojušies, lai sestdien cīnītos par uzvaru," sacīja kādreizējaus Lietuvas valstsvienības spēlētājs, uzsverot, ka pēc panākuma pusfinālā pret ''Ežiem''/LMT, "Garkalne/Livonia" ir izdarījusi nopietnus secinājumus, cenšoties finālspēlē pretiniekiem neļaut izmantot savas vājās vietas. Zibolis pateicās saviem spēlētājiem, kuri ir amatieri, tāpēc velta savu brīvo laiku regbija spēlei.

"Garkalne/Livonia" komandas kapteinis Artūrs Kaulakāns uzskata, ka finālā būs raksturu cīņa un čempionu titulu izcīnīs ta komanda, kura vairāk gribēs uzvarēt. "Mēs esam smagi strādājuši un būsim gatavi cīņai, kurā izliksim 110 procentus. Vēlamies pierādīt, ka pērn gūtais panākums nebija nejaušība," uzsvēra komandas kapteinis. "Garkalne/Livonia" spēlētāji, salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, ir progresējuši un kļuvuši pieredzējušāki, tāpēc mazāka ir kļuvusi Lietuvas viesspēlētāju nozīme, piebilda Kaulakāns. Diemžēl otru finālistu - RK "Ovāls" pārstāvji uz preses konferenci nebija ieradušies aizņemtības dēļ savos pamatdarbos, jo Latvijā profesionāli regbiju neviens nespēlē.

LRF prezidents Aleksandrs Zuments uzskata, ka finālspēle būs līdzīga, un abu komandu izredzes ir vērtējamas vienādi. "Jebkurš šīs spēles iznākums būs labvēlīgs Latvijas regbijam," sacīja Zuments. Par trešo vietu sacentīsies "Eži"/LMT komanda un "Burtnieki/Fēnikss". Arī šīs abas komandas ir apņēmības pilnas tikt pie bronzas godalgām. "Eži"/LMT treneris Juris Straume atzina, ka čempionāta izspēles sistēma, kuru pieņēma treneru komisijā, nav izrādījusies tā veiksmīgākā, jo čempionāts drīzāk līdzinās kausa izcīņai. "Paši gribējām, lai ir vairāk spēļu, diemžēl ne visas komandas noturējās līdz sezonas beigām, līdz ar to kalendārs kļuva šķidrāks. Mums ir pietrūkusi spēļu prakse, tomēr par trešo vietu pacīnīsimies. Uzvarēs tas, kuram šajā spēlē būs izdevies savākt labāku sastāvu''.

Turpretī 2013. gada Latvijas kausa izcīņas finālistu "Burtnieki/Fēnikss" galvenais treneris Kristaps Staņa ar sezonas kalendāru bija apmierināts, jo kluba spēlētājiem gandrīz katru nedēļu bijušas atbildīgas cīņas. "Centīsimies uzvarēt, jo tas kopš kluba dibināšanas 2008. gadā ir bijis mūsu mērķis, tikt pie Latvijas čempionāta medaļām. Sastāvs nebūs labākais, jo vairākiem spēlētājiem ir traumas, taču cīnīsimies," solīja Staņa.

Pēc Latvijas čempionāta nolikuma bija paredzēta arī spēle par piekto vietu, taču tā nenotiks, jo "Eži"/LMT-2 no cīņas ar ''Ulre''/Ķekavas NSS atteicās, jo vienlaicīgi divām kluba komandām divām spēlēm vienas dienas laikā nepietiek spēlētāju resursu.

Abas sestdienas spēles no Upesciema tiešraidē varēs vērot ''Sportacentrs.com''.

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans,
LRF preses sekretārs