Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Garkalne"/"Livonia" izcīna Latvijas kausu regbijā

Agris Suveizda

"Garkalne"/"Livonia" izcīna Latvijas kausu regbijā
Latvijas kauss "Garkalne/Livonija" regbistu rokās
Foto: Romualds Vambuts

Upesciema stadionā notikušajā Latvijas kausa izcīņas finālā uzvarēja "Garkalne"/"Livonia", kas ar rezultātu 30:19 uzvarēja "Ovāla" regbistus.

Pirmais puslaiks aizritēja sīvā un vienmuļā cīņā par iniciatīvu, taču tā izskaņā "Ovāla" kļūda piespēlē pirmos punktus uzdāvināja pretiniekiem. Vispirms Reinis Peips piezemēja bumbu ieskaites zonā (5:0), bet Kristaps Bērziņš no lieliskas pozīcijas viegli trāpīja realizācijas sitienu (7:0). Pēcāk Bērziņš izmantoja arī soda sitienu (10:0), bet puslaika pašā izskaņā "Ovāls" atbildēja ar piezemējumu (5:10).

Arī otrajā puslaikā laukumā cīņas netrūka, tomēr reālas intrigas rezultāta tablo nebija. Jau sākumā Bērziņš ar soda sitienu palielināja pārsvaru (13:5), bet turpinājumā vairāki piezemējumi ļāva "Garkalnei"/"Livonia" atrauties vērā ņemamā attālumā - 30:12. Punktu mačam ar piezemējumu un precīzu realizācijas sitienu gan pielika "Ovāls" - 19:30.

"Garkalne"/"Livonia" Latvijas kausa finālā spēlēja pirmo reizi, līdz ar to arī pirmo reizi izcīnīja Latvijas kausu. Pusfinālā "Garkalne"/"Livonia" tika galā ar "Miesniekiem"/"Ķekavu" (19:12), bet "Ovāls" pusfinālā ar 74:0 sagrāva "Burtniekus"/"Fēniksu".