Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Itālija pirmā zaudē punktus, taču izcīna pārliecinošu uzvaru pār Namībiju

Juris Miņins
Juris Miņins

Itālija pirmā zaudē punktus, taču izcīna pārliecinošu uzvaru pār Namībiju
Foto: AFP/Scanpix

Itālijas izlase savā pirmajā 2019. gada Pasaules kausa finālturnīra spēlē pirmā zaudēja punktus, taču, spēlējot ļoti mainīgos laika apstākļos, spēja ātri atgūties un izcīnīja pārliecinošu uzvaru pār Namībijas valstsvienību – 47:22.

2019. gada regbija Pasaules kausa finālturnīra trešā diena sākās ar Itālijas un Namībijas komandu tikšanos "Hanazono Rugby Stadium" arēnā. Lai arī šīs komandas noteikti nav pieskaitāmas pie favorītiem, abām šī spēle bija nozīmīga, jo, pirmkārt, abas vienības vēlējās turnīru sākt ar uzvaru, kas namībiešiem varēja kļūt par pirmo panākumu PK finālturnīros, bet, otrkārt, tā bija cīņa vismaz par trešo vietu grupā, t.i., iespēju saņemt automātisko kvalifikāciju uz 2023. gada Pasaules kausa finālturnīram.

Tāpat interesanti, ka Itālijas izlase, lai arī ir pirmā ešelona komanda, no visām sava līmeņa komandām Pasaules reitingā atrodas viszemāk, 14. vietā, savukārt Namībija ir šī Pasaules kausa finālturnīra Pasaules reitingā viszemāk esošā komanda (23. vieta).

Spēles ievads pagāja cīņa, kurā neliels teritoriāls un bumbas kontroles pārsvars piederēja Namībijai, taču sestajā mača minūtē Namībija izmantoja itāļu neprecīzi izspēlēto koridoru un straujā uzbrukumā Damiens Stīvensons nogādāja bumbu ieskaites zonā. Tiesa, ilgi namībiešiem vadībā neizdevās būt, jo drīz vien itāļi noorganizēja savu pirmo ofensīvu un tas noveda pie vairākiem atkārtotiem sodiem līdz beigu beigās viņi tika pie tehniskā, jeb soda, piezemējuma.

Ilgu laiku komandas pavadīja cīņā, šoreiz gan iniciatīvai piederot itāļiem, taču Tomaso Alans, brīdī, kad namībieši bija mazliet atbīdījuši spēli no savas ieskaites zonas, izrāvās ātrajā uzbrukumā un guva septiņus punktus – piezemēja bumbu un pats arī bija precīzs realizācijā.

Jāatzīst, ka visās 40 pirmā puslaika minūtēs abām komandām bija lielas problēmas ar spēles tehnisko izpildījumu, Itālijas komandas kapteinis Serhio Parisē vien kļūdoties četras reizes, kas, protams, ietekmēja spēles gaitu. Tāpat ir jāpiebilst, ka Namībijas komandas spēlētāji vairākkārt nesapratās savā starpā, kas noveda pie zaudētām bumbām pēc cīņas situācijām.

Itālijas izlase, jau pirmā puslaika kompensācijas laikā, tiekot pie bumbas nedomāja to sist ārā, lai ātrāk dotos uz ģērbtuvēm, gluži pretēji, viņi vēlējās gūt punktus un tas izdevās Tito Tebaldi, kurš izrāvās gar laukuma malu un nogādāja bumbu ieskaites zonā, bet Tomsao Alana realizācija palielināja rezultāta starpību līdz 14 punktiem – 21:7 Itālijas labā.

Jāatzīmē, ka, lai arī rezultāta ziņā itāļiem bija gana liels pārsvars, bumbas kontrole pirmajā puslaikā abām komandām bija vienāda, t.i. 50-50, bet teritorijas ziņā itāļi bija labāki ar attiecību 60-40.

Otrā puslaika sākumā itāļi izdarīja to, ko viņiem bija jāizdara, proti, Edoardo Padovani, tiekot pie bumbas pēc lieliska spēriena, guva ceturto piezemējumu, kas itāļiem deva bonusa punktu, bet trīs minūtes vēlāk Karloss Kanna, pēc strauja uzbrukuma, vēlreiz nogādāja bumbu ieskaites zonā.

Pēc šiem diviem Itālijas piezemējumiem namībieši gan nepadevās un vispirms realizēja sodu, bet tad Džeisī Greilings, arī pēc soda situācijas izspēles, saņēma bumbu laukuma stūrī un guva savu otro piezemējumu PK finālturnīru laikā, panākot 15:35.

Džeiks Poledri guva Itālijas komandas sesto piezemējumu, kad pēc koridora izspēles viņam izdevās būt veiklākam par visiem citiem un nogādāt bumbu ieskaites zonā, taču Karlosa Kannas realizācijas sitiens bija pagalam neveiksmīgs. Savukārt Mateo Minozi jau 76. mača minūte uzņēmās iniciatīvu uz sevi un tika atalgots, gūstot vēl vienu piezemējumu Itālijas labā.

Pēdējais vārds šai cīņā gan piederēja Namībijai, jo Čeds Plato pārrāva Itālijas aizsardzības līniju un, noskrienot teju pusi laukuma, guva Namībijas izlases trešo piezemējumu.

Itālijas izlase pēc šīs uzvaras izvirzās B apakšgrupas līderpozīcijās, jo ir tikusi ne tikai pie pieciem punktiem, bet arī ir guvusi visvairāk punktus un piezemējumus no visām apakšgrupas vienībām.

Itālija - Namībija 47:22 (21:7)

Piezemējumi: Soda piez (11), T.Alans (26), T.Tebaldi (40+), E.Padovani (43), K.Kanna (46), Dž.Poledri (69), M.Minozi (76) - D.Stīvensens (6). Džeisī Greilings (56), Č.Plato (78)
Realizācijas: T.Alans (27, 40+, 44), K.Kanna (47, 77) - K.Lobsers (7, 79)
Soda sitieni: NAV - K.Lobsers (50)

B grupa

#KomandaSUNZPAP
1.Itālija110047:225
2.Jaunzēlande110023:134
3.Kanāda00000:00
4.DĀR100113:230
5.Namībija100122:470