Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Pasaules kausa pirmo diskvalifikāciju saņem Vakaniburotu

Pasaules kausa pirmo diskvalifikāciju saņem Vakaniburotu
Spēles tiesnesis Džako Peipers skaidro Dominiko Vakaniburotu pārkāpumu.
Foto: AFP/Scanpix

Izskatot regbija Pasaules kausa pirmajā spēļu kārtā fiksētos noteikumu pārkāpumus, turnīra disciplinārā komiteja ir piešķīrusi arī pirmo diskvalifikāciju un uz vienu nedēļu no dalības spēlēs ir atstādināts Fidži izlases regbists Dominiko Vakaniburotu.

Vakaniburotu iespējamo pārkāpumu izskatīja neatkarīga ekspertu komisija, kuras sastāvā bija pārstāvji no dažādām regbija nācijām. Pats pārkāpums par ko bija runa notika 18. septembra spēlē pret Angliju, kad Dominiko veica neatļautu pretinieka tvērienu.

Izvērtējot visus pieejamos materiālus, tajā skaitā arī mača video ierakstus, komisija nolēma, ka šis pārkāpums ir jāpārklasificē un jāpiemēro citas soda sankcijas. Atgādināsim, ka spēles laikā Vakaniburotu nesaņēma pat dzelteno kartīti, taču komisija ir lēmusi, ka par šo nepareizi veikto tvērienu sportists ir nopelnījis vienas nedēļas diskvalifikāciju.
Realitātē tas nozīmē, ka Fidži izlasei būs jāiztiek bez sava uzbrucēja vienu maču, taču pret nopietnu pretinieku – Austrāliju.

Atgādināsim, ka Fidži izlase Pasaules kausa atklāšanas mačā piekāpās mājniekiem angļiem ar 35:11.

Kā arī...

-Rumānijas izlase ir izteikusi bažas par Pasaules kausa treniņu laikā piedāvātajām bumbām, kuras, pēc viņu vārdiem, pēc spērieniem lido apmēram piecus metrus īsāku distanci nekā ierasts. Paši rumāņi pieļauj, ka šīs bumbas varētu nebūt piepumpētas līdz nepieciešamajam spiedienam.
- Savukārt Pasaules kausa organizatori vēlas atrast veidus kā varētu samazināt laiku, ko aizņem video atkārtojumu skatīšanās mačos. Lai arī tiek atzīts, ka šie atkārtojumi ir ārkārtīgi nepieciešami spēles korektai norisei, tiek norādīts, ka šajā Pasaules kausā video tiesnešu darbs aizņemot pārāk daudz laika, kas ietekmē spēļu translāciju skatītājus.

Izmantotie resursi:
https://www.rugbyworldcup.com/
Live rugby 2015 | Aviva Premiership 2015 |...


No kreisās: U.Strautmanis (preses konferences vadītājs), E.Šefanovskis, E>Kralliša, M.Rullis, E.Ščavinsks. Foto: Agnis Melderis.

RK "Livonia" regbisti ir "izsalkuši" un apņēmušies atgūt titulus

Viena no vadošā Baltijas regbija kluba “Livonia” visa līmeņa komandas pirms sezonas ir labi sagatavojušās, lai jau šajā sezonā papildinātu kluba kausu galeriju. Galvenais komandas mērķis – atgūt Latvijas čempionu “dēli” klasiskajā regbijā vīriešiem.

Rīt sāksies Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem, sestdien regbijā-7 sievietēm

Šajā nedēļas nogalē sāksies 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem un regbijā-7 sievietēm. Vīriešiem pirmā spēle paredzēta jau rīt, 26. aprīlī, Rīgas Tehniskās koledžas stadionā, bet turpat sestdien, 27. aprīlī, pirmo Latvijas čempionāta posmu aizvadīs sievietes.
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.