Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Miesnieki" un "Livonia" tiksies izšķirošajā spēlē par Latvijas zeltu

Ints Megnis
Ints Megnis

"Miesnieki" un "Livonia" tiksies izšķirošajā spēlē par Latvijas zeltu
Epizode no "Garkalne"/"Livonia" un "Miesnieki"/"Ķekava" spēles. Foto: Jeļizaveta Iļjina

Sestdien Rīgas Tehniskās koledžas laukumā gaidāma sezonas otrā spēle starp Latvijas regbija grandiem "Miesnieki"/ "Ķekava" un "Garkalne"/ "Livonia", šīs cīņas uzvarētājiem varot priecāties par Latvijas čempiona titula izcīnīšanu.

Spēle sāksies plkst. 16:00, noslēdzot šī gada Latvijas čempionātu. Iepriekšējo reizi vienības tikās pirms nepilna mēneša, kad "Garkalne"/ "Livonia" Baldonē svinēja uzvaru ar 21:14. Sestdien par titulu varēs priecāties komanda, kas uzvarēs spēlē, bet neizšķirta gadījumā čempionu dēli virs galvām cels livonieši.

"Mums jau pēdējās piecas ir svarīgas spēles, tā kā speciāla gatavošanās nenotiek - standarta process. Mēģinām novērst kļūdas, kas bija pēdējās spēles," saka miesnieku galvenais treneris Kristaps Andersons. "Visi, kuri ir veseli, gatavojas spēlei. Ārstēties laika nav bijis daudz, jo mums iepriekšējās astoņās nedēļas bijušas desmit spēles, bet spēlētāju resurss nav neizmērojams. Uzvarēs komanda, kurai būs lielāks gribasspēks, jo meistarība abām ir vienlīdzīgā līmenī."

Pagājušajā sestdienā "Miesnieki" Baltijas "Top" līgas pusfināla mačā ar 22:45 piekāpās Lietuvas grandam "Baltrex-Šiauliai". "Kā pēdējā laikā tas ir regulāri, nesanāca pirmais puslaiks. Pirmais puslaiks ir nekāds, otrajā sākam spēlēt. Treneris jau domā, kā likt spēlētājiem strādāt no pirmās minūtes. Cerams, ka atradīsim īstās zāles, lai būtu gatavi spēlēt uzreiz," stāsta Andersons, atklājot, ka sestdien traumas dēļ nespēlēs Lauris Dūzelis, bet laukumā atgriezīsies diskvalifikāciju izcietušais Leno Bramanis, kā arī spēlēs vien pavisam nesen galvenajā komandā debitējušais Markuss Bēmers. "Neskatoties uz savu jaunību, Markuss ir labi iegājis spēlē. Arī pusfinālā viņš savu darbu darīja kā pienākas, nekrita ārā."

Tikmēr "Garkalne"/ "Livonia" pagājušajā sestdienā "Top" līgas pusfinālā gandrīz sagādāja sensāciju un vien ar 32:38 sāpīgi piekāpās pagājušās sezonas turnīra spēcīgākajai vienībai Šauļu "Vairas-Kalvis-Jupoja".

"Pietrūka nopietnu spēļu pieredzes," saka komandas galvenais treneris Edmunds Ščavinsks. "Šī spēle mums deva ļoti daudz. Nākamajā reizē spēlētāji jau sapratīs, ka jāspēlē arī otrā puslaika sākumā. Tāpat iespaidoja fiziskā gatavība - ja mēs otrajā puslaikā varētu aizstāvēties tāpat kā pirmajā, rezultāts būtu mūsu pusē. Prieks, ka aizvadījām šādu spēli, tā bija pati labākā, ko esmu piedzīvojis ar "Garkalne"/ "Livonia" komandu. Ar sniegumu esmu apmierināts, bet, protams, sāpīgi, ka pietrūka tik maz, tāpēc emocijas ir divejādas."

Runājot par šīs sestdienas spēli, Ščavinsks saka, ka pērnās sezonas vicečempione ir gatava. "Esam ļoti labi sagatavojušies, skatīsimies, kā ies."

Laika prognoze neizslēdz iespēju, ka spēle varētu risināties uz slapja laukuma, bet treneri par to daudz nedomā. "Nemīlam lietu, bet ceturtdienas vakara treniņš tādā laikā parādīja, ka līmenis nekļūst zemāks. Domājam par spēli nevis laiku," pauda Ščavinsks.

"Pēdējās spēlēs mums tehniskais brāķis bijis gan sausā, gan slapjā laikā. Pieskaņosimies laikam, kāds tas būs," piebilst Andersons.

Tāpat sestdien plkst. 12:00 Rīgas Stila un modes tehnikuma laukumā Latvijas čempionātu savstarpējā spēlē noslēgs arī LMT/"Eži" un "Fēniksa" komandas. Šī spēle gan neko vairs neizšķirs, jo vienības sezonu noslēgs attiecīgi trešajā un ceturtajā pozīcijā, kamēr "Jūrmala" jau pagājušajā nedēļā sezonu pabeidza kā vājākā, piektā, vienība.

Pēc Latvijas čempionāta plānota arī Latvijas kausa izcīņa, kurā labākās četras vienības sacentīsies "play-off" formātā.

Regbija klubs "Miesnieki" ir divpadsmitkārtēji Latvijas čempioni, titulu izcīnot arī iepriekšējās divās sezonās. Tikmēr "Garkalne"/ "Livonia" Latvijas čempionātā triumfējusi 2013., 2014. un 2016. gadā. LMT/"Eži" pērn Latvijas čempionāta bronzas mačā piekāpās "Jūrmalai", ārpus medaļniekiem paliekot vien otro reizi kopš 2003. gada, bet šogad adatainie ir atgriezušies starp laureātiem.

Godalgoto vietu ieguvēji Latvijas čempionātos kopš 1992. gada

GadsČempioniOtrā vietaTrešā vieta
1992RAF RīgaRīgas MiesnieksJugla
1993RAF RīgaRīgas MiesnieksLatgale
1994RAF RīgaLatgaleRīgas Miesnieks
1995RAF RīgaRīgas MiesnieksLatgale
1996LatgaleRīgas MiesnieksUniversitātes sports
1997Rīgas MiesnieksĀdažu ČipsiJelgavas Aļņi
1998KvadraPak/MĀdažu ČipsiJelgavas Aļņi
1999KvadraPak/MĀdažu ČipsiUniversitātes sports
2000KvadraPak/MĀdažu ČipsiJelgavas Alņi
2001Rīgas MiesnieksĀdažu ČipsiRemus
2002StatsĀdažu ČipsiRemus
2003Ādažu ČipsiStatsEži/Husqvarna
2004Ādažu ČipsiStatsEži/Husqvarna
2005StatsSK OvālsLMT/Eži
2006StatsSK OvālsLMT/Eži
2007Ādažu ČipsiStats/ĶekavaLMT/Eži
2008Eži/EK SistēmasStats/ASKĀdažu Čipsi
2009SK OvālsEži/EKSistēmasLMT/Eži
2010LMT/EžiSTATS/ĶekavaSK Ovāls
2011KalveLMT/EžiMiesnieki/Ķekava
2012LDE MiesniekiKalveLMT/Eži
2013Garkalne/LivoniaKalveMiesnieki
2014Garkalne/LivoniaRK OvālsLMT/Eži
2015Miesnieki/ĶekavaGarkalne/LivoniaLMT/Eži
2016Garkalne/LivoniaMiesnieki/ĶekavaLMT/Eži
2017Stats/ĶekavaGarkalne/LivoniaLMT/Eži
2018Stats/ĶekavaGarkalne/LivoniaJūrmala
2019LMT/Eži

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija