Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Cīņas "Nāves grupā" sākas ar dramatisku Francijas uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

Cīņas "Nāves grupā" sākas ar dramatisku Francijas uzvaru
Foto: AFP/Scanpix

Šodien 2019. gada regbija Pasaules kausa C apakšgrupā, ko pamatoti sauc par "Nāves grupu", tika aizvadīta pirmā spēle, kurā dramatiskā spēlē Francijas izlase ar 23:21 pārspēja Argentīnas valstsvienību, sperot platu soli pretim iekļūšanai izslēgšanas mačiem.

Francijas un Argentīnas komandu cīņa bija viena no gaidītākajām un svarīgākajām spēlēm visā grupu turnīrā, jo, tā kā abas komandas spēlē tā dēvētajā "Nāves grupā", kas savu nosaukumu ieguva tamdēļ, ka bez šīsdienas spēles dueta tajā vēl piedalās arī Anglijas izlase, zaudējums savstarpējā spēlē pamatīgi sarežģī komandas ceļu uz iespējamo kvalificēšanos izslēgšanas mačiem, kuros, starp citu, vismaz viena komanda no šī trio neiekļūs jebkurā gadījumā.

Spēles ievadā argentīnieši devās uz priekšu un mēģināja, kā jau tas ir viņu stilā, demonstrēt dinamisku regbiju un gūt ātru piezemējumu, taču viņiem tas neizdevās un vienīgais, ko "Los Pumas" panāca, bija iespēja sist sodu, ko gan Nikolā Sančezs nerealizēja. Tiesa, pēc brīža viens no labākajiem mūsdienu regbija sitējiem, reabilitējās un izvirzīja Argentīnu vadībā, sitot no jau daudz izdevīgākas pozīcijas.

Tiesa, pirmajā puslaikā toņa noteicēji bija francūži, jo drīz pēc tam ātro uzbrukumu iesāka Damjens Peno, turpināja Virimi Vakatava, kurš apspēlēja vairākus pretiniekus, līdz bumba nonāca pie Gēla Fikū, kurš tad arī to nogādāja ieskaites zonā. Tas gan nebija viss, jo vēl pēc četrām minūtēm vēl vienu Peno iesākto ātro uzbrukumu noslēdza Entonijs Duponts.

Lai arī Argentīnas izlase devās uz priekšu, ļoti bieži viņu uzbrukumi aprāvās pašu kļūdu un zaudēto bumbu dēļ, tāpēc pat šķeitami izdevīgās pozīcijas palika neizmantotas, bet Francijas spēlētājs Romāns Ntamaks tikmēr pāris reizes raidīja bumbu vārtos no sodu pozīcijām, kas garantēja "Les Bleus" diezgan komfortablu pārsvaru ejot pārtraukumā – 20:3.

Argentīna otrajā puslaikā laiku lieki netērēja un, tiekot pie iespējas izspēlēt koridoru un izveidot molu, argentīnieši, izspēlējot vairākas māņkustības, nodrošināja piezemējumu Guido Petī Pagadizavāla izpildījumā.

Piezemējums gan nebija iemesls, lai argentīnieši samazinātu spiedienu uz Francijas laukuma pusi un nākamās vairāk kā 10 minūtes viņi turpināja atrasties Francijas laukuma pusē un veidot uzbrukumu, kas beigu beigās arī deva rezultātu – uz maiņu nākušais Huans Montoija veica piezemējumu, samazinot rezultāta starpību līdz viena rezultatīva uzbrukuma tiesai. Diemžēl, bet Nikolā Sančezs nebija precīzs un drīz vien Benjamins Urdapileta viņu arī nomainīja. Viņš arī piecas minūtes vēlāk arī atzīmējās spēles protokolā, realizējot sodu.

Tāpat Urdapileta bija tas, kurš izvirzīja Argentīnas izlasi vadībā, realizējot soda sitienu, taču ilgi līderu pozīcijas ilgi izbaudīt dienvidamerikāņiem neizdevās, jo uz maiņu nākušais veterāns Kamils Lopezs izpildīja to, ko samērā regulāri praktizē Francijas čempionātā, t.i., veica dropsitienu, kas arī bija veiksmīgs un Francija atguva divu punktu pārsvaru.

Spēles izskaņa izvērtās pavisam nervoza, jo abas komandas steidza paspēt izdarīt visu, lai izcīnīt uzvaru. Vienā no epizodēm Francija, Luī Pikamola personā, pārtvēra bumbu un panāca iespēju sist sodu, taču Romāns Ntamaks aizsita bumbu garām. Savukārt pēc pāris minūtēm tādā pašā situācijā nonāca Argentīna un Emiliano Bofeli, taču arī viņš aizsita bumbu garām no ļoti tālas pozīcijas un tas garantēja laimīgu uzvaru Francijai, lai gan pēc mača finālsvilpes savu "laimi" viņiem bija jāaizstāv arī nelielā dūru cīņā.

Jāatgādina, ka, lai arī Argentīna šajā cīņā zaudēja, kas, protams, sarežģī viņu nākotnes prognozēšanu ceļā uz izslēgšanas mačiem, minimālais zaudējums viņiem ir devis vienu kopvērtējuma punktu. Savukārt Francija no šīs cīņas devās prom ar četriem punktiem un pagaidu pirmo vietu grupā.

Francija – Argentīna 23:21 (20:3)

Piezemējumi: G.Fikū (18), A.Duponts (22) – G.P.Pagadizvals (42), H.Montoija (54)
Realizācijas: R.Ntamaks (19, 23) – N.Sančezs (43)
Soda sitieni: R.Ntamaks (30, 40) – N.Sančezs (15), B.Urdapileta (61, 69)
Dropsitieni: K.Lopezs (70) - NAV

C grupa

#KomandaSUNZPAP
1.Francija110023:214
2.Argentīna100121:231
3.Anglija00000:00
4.ASV00000:00
5.Tonga00000:00

  -1 [+] [-]

, 2019-09-21 12:45, pirms 5 gadiem
njaa, Argentīna pati aizšāva garām savas iespējas. Divi dažādi puslaiki. Interesanti, kas tam par iemeslu bija.

     [+] [-]

, 2019-09-21 16:09, pirms 5 gadiem
Eh, žēl gan... Pāris neizmantotās iespējas, un cerības tikt ārā no grupas kļūst spokainas...