Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Eiropas regbija grandu cīņā Klermona sagrauj "Chiefs"

Juris Miņins
Juris Miņins

Eiropas regbija grandu cīņā Klermona sagrauj "Chiefs"
Deivids Stretls
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Eiropas regbija Čempionu kausa ceturtajā kārtā tikās divas Eiropas nacionālo čempionātu vadošās komandas - Francijas "Top 14" līdervienība Klermona un Anglijas Premjerlīgas vicelīderi Eksteras "Chiefs". Mačā ar 42:10 pārliecinošu uzvaru svinēja klermonieši.

Par Čempionu kausa ceturtās kārtas pēdējās spēļu dienas centrālo maču noteikti var saukt Klermonas un Eksteras klubu dueli, jo šīs komandas ir savu nacionālo čempionātu labāko komandu grupā. Klermona ir Fancijas čempionāta līderi, bet Ekstera ieņem otro vietu Anglijā. Turklāt, lai arī abas komandas atrodas dažādās vietās turnīra tabulā, iepriekšējā šo vienību cīņa, kas notika pirms nedēļas, atstāja daudzus neatbildētus jautājumus, jo šajā spēlē no sākuma Klermona izvirzījās vadībā (14:3), bet spēle beidzās ar rezultātu 31:14 par labu "Chiefs".

Pirmie pie punktiem tika viesi, jo Kamils Lopezs nopelnīja sodu un dzelteno kartīti par bīstamu spēli. Garets Stīnsons šo soda sitienu realizēja un Anglijas komanda izvirzījās vadībā, kā arī viņiem bija 10 minūtes laika, lai izmantotu viena spēlētāja pārsvaru.

Jāsaka, ka, ja "Chiefs" vēlējās parādīt savu labāko spēli šajā laikā, tad viņiem tas pilnīgi neizdevās uz sekojošajās desmit minūtēs Eksteras komanda nevis palielināja pārsvaru, bet gan ļāva mājniekiem izlīdzināt rezultātu un beigu beigās arī iegūt 10 punktu pārsvaru, kad Morgans Para un Skots Spedings raidīja bumbu vārtos, bet Deivids Stretls, lieliskā reidā, nogādāja bumbu ieskaites zonā. Para bija tas, kurš jau 18. minūtē panāca 13 punktu pārsvaru.

Nevar teikt, ka "Chiefs" spēlēja vāji, jo viņi regulāri sagādāja problēmas Klermonas regbistiem, taču novest uzbrukumus līdz punktu guvumiem viņiem ilgu laiku neizdevās. Mājniekiem gan bija neliels teritoriālais un bumbas kontroles pārsvars, ko viņi arī izmantoja, turklāt sev raksturīgā veidā – ātros un asos uzbrukumos.

Puslaika izskaņā pie dzeltenās kartītes tika Tomass Valdroms, taču pretēji Eksteras regbistiem, Klermonas komanda uzreiz šo viena vīra pārsvaru realizēja, kad Aleksandrs Lapandrī izrādījās veiklāks par visiem citiem un ienesa bumbu ieskaites zonā.

Otrais puslaiks turpinājās pēc Klermonas diktāta – viņi guva vēl vienu piezemējumu dzeltenās kartītes darbības laikā (Frics Lī), bet pusstundu pirms spēles beigām nodrošināja maksimālās programmas izpildi, jo tika gūts piektais piezemējums, kas dod bonuspunktu un 32 punktu pārsvars faktiski ir drošs pieteikums uzvarai.

Eksteras "Chiefs" gan nemeta plinti krūmos un turpināja cīnīties reizi pa reizei saasinot situāciju, taču, tāpat kā visa iepriekšējā mača laikā, nekas rezultatīvs viņiem no tā neveidojās.

Tālāk sekoja vēl viens mājnieku piezemējums, taču pēc tā Eksteras komandai izveidojās labākā iespēja gūt punktus, jo viņi kārtējo reizi nonāca tiešā ieskaites zonas tuvumā, taču šoreiz prata izvairīties no kļūdām. Vēl vairāk, viņi piespieda kļūdīties pretiniekus, kas summējās divās dzeltenajās kartītēs. Tikai pēc tam, kad pretinieki palika 13 vīru sastāvā, bet līdz mača laika beigām palika astoņas minūtes, "Chiefs" guva piezemējumu. Šis panākums Toma Džonsona kontā.

Spēles noslēgumā, protams, Anglijas Premjerlīgas vicelīderiem parādījās vairāk iespēju uzbrukuma veidošanā, taču tās palika tika iespējas, jo pat 13 vīru sastāvā Francijas čempionāta līderi prata nosargāt pārsvaru.

Tāpat jāpiebilst, ka citā šodienas spēlē Tulūza pārsteidzoši zaudēja Ulsteras komandai ar 23:25. Turklāt, rezultāta starpību līdz diviem punktiem tulūzieši spēja samazināt vien pašā mača izskaņā, kad guva piezemējumu un bija precīzi realizācijā.

Eiropas regbija Čempionu kauss, 4. kārta

MājniekiViesiRezultāts
Northampton SaintsRacing 929:9
SaracensOyonnax55:13
Bath RugbyWasps10:36
Stade Francais ParisBenneton Treviso40:14
Leinster RugbyRC Toulon16:20
Bordeaux-BeaglesOspreys33:27
ScarletsGlasgow Warriors6:9
ToulouseUlster Rugby23:25
ASM Clermont AuvergneExter Chiefs42:10
Leicester TigersMunster Rugby17:6

Izmantotie resursi:
Champions Cup Live : European Rugby Champions...

  +1 [+] [-]

, 2015-12-20 20:26, pirms 8 gadiem
Eiropas regbija grandu spēle un neviena komentāra... interesanti, kur palika visi tie regbija fani, kas Pasaules kausa laikā par tādiem uzdevās?