Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija izrāde Bordo noslēdzas ar "Clermont" uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

Regbija izrāde Bordo noslēdzas ar "Clermont" uzvaru
Morgans Para (ar bumbu)
Foto: AFP/Scanpix

Šodien tika turpināts Eiropas regbija Čempionu kausa turnīrs, kurā izspēlēja rudenī Parīzes teroraktu dēļ atceltās spēles Francijas teritorijā un kā pirmie savu pārcelto maču izspēlēja divi Francijas klubi – Klermona un Bordo.

Abas šīs komandas Francijas čempionāta turnīra tabulā atrodas salīdzinoši netālu viena no otras, jo Klermona, ar 38 izcīnītajiem punktiem, ieņem dalītu otro vietu (faktiski – atrodas trīsvadības grupā), bet Bordo mazliet iepaliek un ir piektie. Nedaudz citādāka situācija ir eirokausos, jo Klermona trīs mačos ir tikusi pie divām uzvarām un Čempionu kausa otrajā grupā ieņem otro vietu, kamēr Bordo komanda ar vienu panākumu ir ceturtie, t.i., pēdējā vietā grupā, taču abām šīm komandām, kā jau minēts, bija viens mačs rezervē.

Pirmie punktus guva mājnieki, kad Klermona pārkāpa noteikumus un precīzs sitiens padevās Lionelam Beo. Tiesa, Niks Abandenons, klasiskā klermontiešu stilā, ātrā uzbrukumā, kurš radās pēc koridora izspēles, parādot individuālo meistarību, guva piezemējumu un izvirzīja savu komandu vadībā.

Bordo komanda jau spēles pirmajās 25 minūtēs izmēģināja laimi arī dropkika sitienā, taču viņiem tas punktus neatnesa, taču šāds gājiens parādīja, ka cīņa patiesi ir līdzīga un komandas meklē jebkādus veidus kā gūt to nepieciešamo pārsvaru, kas beigu beigās var atnest uzvaru.

Pēc šāda notikumu pavērsiena sasparojās arī viesi un sāka veidot dinamiskus uzbrukumus. Šeit, protams, palīdzēja gan Kamila Lopeza piespēles ar kāju, gan jau pieminētā Abandenona un Deivida Stretla ātrums, taču, lai arī bija vairākas bīstamas epizodes, punktos tās netika pārvērstas, bet pirmā piezemējuma autors Niks Abandenons kādā no epizodēm arī guva savainojumu. Tiesa, uzreiz pēc šīs piespiedu pauzes Morgans Para raidīja bumbu vārtos un nu Klermona izvirzījās vadībā ar 10:3.

Šajā brīdī klermonieši jau bija izlīdzinājuši spēli, jo tās sākumā teritoriāls un bumbas pārvaldes pārsvars bija mājniekiem, taču tiklīdz komanda mazliet zaudēja koncentrēšanos, tā Klements Majnaderi, atbildot tādā pašā ātrā uzbrukumā, rezultāta starpību samazināja līdz diviem punktiem, bet Lionels Beo bija precīzs realizācijā. Beo varēja arī izvirzīt Bordo komandu vadībā, taču sitiens no savas laukuma puses viņam neizdevās.

Tā pirmais puslaiks varēja arī beigties, ja ne vien kārtējais viesu pretuzbrukums, kas noslēdzās ar Kamila Lopeza nonākšanu ieskaites zonā. 17:10 – ar šādu rezultātu komandas noslēdza pirmo spēles pusi.

Otrais puslaiks sākās ar diviem Morgana Paras realizētiem soda sitieniem, kas Klermonas vienībai deva jau daudz drošāku 13 punktu pārsvaru, taču tas nenozīmē, ka komandas jau ir samierinājušās ar iznākumu, jo Bordo vēlējās atspēlēties, bet Klermona – pārsvaru palielināt un tas izraisīja arī asumus ārpus spēles epizodēm, kas noveda arī pie sarkanās kartītes "izrakstīšanas" mājnieku spēlētājam Žuljēnam Ledvedekam, kad līdz mača beigām bija palikusi pusstunda. Tas gan neapturēja Bordo komandas spēlētāju vēlmi skaidrot attiecības ārpus spēles noteikumu ietvariem, par ko viņi tika arī sodīti, dzelteno kartīti saņēma Gomezs Kodela.

Atrašanās 13 vīru sastāvā Bordo komandu gan neapturēja, vēl vairāk, tā izveidoja ļoti bīstamu uzbrukumu, pēc kura nogādāja bumbu ieskaites zonā, taču tiesnesis nefiksēja piezemējumu. Turpinājumā jau spēles iniciatīvas svaru kausi nosvērās par labu Klermonai un tā, izmantojot skaitlisko pārsvaru, guva arī vēl vienu piezemējumu, kad veiklāks un ātrāks par visiem izrādījās Noā Nakaitači.

Atlikušajā spēles laikā mājnieki tā arī nespēja gūt punktus un spēle noslēdzās ar rezultātu 28:10 par labu Klermonai.

Pēc šī panākuma Klermonas komandai četrās spēlēs ir trīs uzvaras, kas dod pirmo vietu grupā, savukārt Bordo eirokausu sezona diez ko veiksmīga nav izdevusies un viņi vēl aizvien to turpina tikai ar vienu panākumu un pēdējo vietu savā apakšgrupā.

Eiropas regbija Čempionu kauss, 2. grupa

#KomandaSUNZP
1.Clermont430114
2.Ospreys420212
3.Exter Chiefs420210
4.Bordeaux Begles41036