Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

PK otrā diena: DĀR pret Jaunzēlandi, Argentīna pret Franciju

Juris Miņins
Juris Miņins

PK otrā diena: DĀR pret Jaunzēlandi, Argentīna pret Franciju
DĀR izlases spēlētājs Fafs de Klerks (ar bumbu)
Foto: Reuters/Scanpix

2019. gada Pasaules kauss regbijā sāk uzņemt apgriezienus, jo tā otrajā dienā savas pirmās spēles aizvadīs visas četras Regbija čempionāta komandas, bet par dienas centrālo maču kļūs Jaunzēlandes un Dienvidāfrikas Republikas cīņa.

Šodien tika aizvadīta 2019. gada regbija Pasaules kausa finālturnīra atklāšanas spēle, ko var uzskatīt par īsu turnīra ievadu, jo jau rītdien cīņā par Viljama Veba Elisa balvu iesaistīsies uzreiz piecas komandas, kuras, lai arī ar lielākām vai mazākām iebildēm, bet var saukt par turnīra favorītēm.

Austrālija – Fidži

Dienas pirmajā mačā, kas sāksies 7:45 pēc Latvijas laika, laukumā dosies Austrālijas un Fidži izlases. Protams, ka šī mača favorīti ir austrālieši, taču tā noteikti nebūs spēle uz vieniem vārtiem/ieskaites zonu, jo Fidži komandai ir ko likt pretī.

Austrālijas izlase šajā starplaikā kopš 2015. gada Pasaules kausu, kurā viņi spēlēja finālā un 2019. gada turnīru, piedzīvoja dažādus laiku, tiesa, drūmo momentu bija vairāk, jo Maikla Čeikas komanda nespēja atrast savu spēli, tāpēc arī sniegums bija kā pa viļņiem, jo komanda Regbija čempionāta ietvaros varēja pieveikt Jaunzēlandi un tajā pašā laikā zaudēt Argentīnai.

Fidži izlase, savukārt, spēlē diezgan labā līmenī un no pēdējiem desmit mačiem uzvarējuši ir septiņos, ieskaitot spēlē pret Franciju. Tiesa, ko arī pirms turnīra norādīja daudzi regbija eksperti, Fidži ir diezgan "neviendabīga" komanda sastāva ziņā, jo tās aizmugurējā līnija, kurā netrūkst arī olimpisko čempionu, ir liekama vienā rindā ar labākajām izlasēm, bet uzbrukums viņiem netiek līdzi. Tāpat arī "soliņa garums" var būt faktors spēlēs, kurās ir jācīnās ar spēcīgākām komandām.

Francija – Argentīna

10:15 "Tokyo Stadium" arēnā, tajā pašā, kurā tika aizvadīts atklāšanas mačs, laukumā dosies Francija un Argentīna.

Abas šīs komandas savā ziņā ir līdzīgas, jo, no vienas puses, tās, salīdzinot pēdējo gadu sniegumu, noteikti nav komandas, kuras pieskaitīt galvenajiem favorītiem, tajā pašā laikā tām ir ļoti labs potenciāls pārsteigt un, kas nav mazsvarīgi, kā viena, tā arī otra komanda ne vienu vien reizi ir iesaistījusies cīņā par Pasaules kausa medaļām, Francijai sešas reizes no astoņām tiekot līdz pusfinālam, bet argentīnieši ko tādu atkārtoja divreiz.

Tāpat abas vienības šajā sagatavošanās ciklā vislabāk raksturo teiciens "iekšā ir, bet ārā nenāk", jo kā argentīnieši, tā francūži var spēlēt ļoti labu regbiju, ko parāda gan Argentīnas izlases bāzes kluba, "Jaguares", sniegums "Super Rugby" turnīrā, kurā viņi šogad tika līdz finālam, gan Francijas čempionāta spēles, kurā izlases kandidāti, protams, ir pirmajās lomās, tiesa, pēdējos gados teju vienmēr ir bijis kas tāds, kas abām komandām neļauj līdz galam "atvērties".

Neskatoties uz abu komandu līdzību, spēlētājiem būs jāmēģina atrast šīs atšķirīgās lietas, kas beigu beigās arī izšķirs mača rezultātu, jo tas ir ārkārtīgi svarīgi turnīra tabulas kontekstā, tā kā šī spēle notiek C apakšgrupas ietvaros un šajā grupā spēlē vēl viena pretendente uz visaugstākajiem sasniegumiem, Anglija. Tas nozīmē, ka vismaz vienai komandai no šī trio Pasaules kauss būs beidzies pirms izslēgšanas maču sākuma un tāpēc ne Francija, ne Argentīna nedrīkst cerēt uz "iešūpošanos" pirmajā mačā.

Jaunzēlande – Dienvidāfrikas Republika

Savukārt dienas pēdējā spēlē, kurai starta signāls tiks dots 12:45, Jokohamas "Nissan Stadium" norisināsies vēl viens grandu duelis, jo Jaunzēlande tiksies ar DĀR izlasi.

Šo cīņu noteikti var saukt par vienu no visa grupu turnīra galvenajām spēlēm, jo abas šīs komandas vēsturiski ir vienas no veiksmīgākajām izlasēm Pasaules kausa vēsturē, turklāt, to attiecības testu mačos arī ir ļoti interesantas un dažādiem notikumiem bagātas.

No sportiskā viedokļa šim mačam ir divējāds konteksts. Protams, ka spēles uzvarētājiem būs milzīgs psiholoģiskais pārsvars, jo turnīrs tiks uzsākts ar uzvaru pret galvenajiem apakšgrupu turnīra pretiniekiem (un turnīra favorītiem). No otras puses, šī cīņa, ja iztiks bez pārsteigumiem, visdrīzāk neietekmēs abu komandu izredzes izkļūt no apakšgrupas, jo kā Jaunzēlande, tā DĀR ir izteikti grupas, kurā tāpat spēlē Itālija, Kanāda un Namībija, favorīti. Vienīgā atšķirība starp pirmo un otro vietu ir ceturtdaļfinālu pretiniekos, kas viņiem būs no A apakšgrupas.

Runājot par to kādā formā ir abas komandas, gribētos domāt, ka diezgan līdzīgā. Jaunzēlande, ļoti pārliecinoši iesākuši šo četrgades ciklu, 2018. gada izskaņā un arī 2019. gadā bija jūtami "nometusi apgriezienus", kamdēļ viņi piedzīvoja zaudējumus pret Īriju un Austrāliju, ar DĀR cīnījās neizšķirti, bet spēlē pret Argentīnu burtiski izglābās, pēdējās minūtēs spēlējot teju uz savas ieskaites zonas līnijas. Vai tas ir bijis "nelaimes gadījums" vai apzināta Stīva Hansena stratēģija, lai īsto spēles formu uzņemtu jau tieši uz Pasaules kausa finālturnīru, to kā reiz arī varēsim redzēt.

Dienvidāfrikas Republikai snieguma līkne bija pilnīgi pretēja, jo pirmie cikla gadi iezīmējās ar pamatīgu "bedri", kas noveda pie trenera Alistera Kotzī atlaišanas un Rasija Erasmusa stāšanās pie "gazeļu" dresēšanas. Jāsaka, ka Erasmuss, lai arī ne bez grūtībām, savu ir panācis jau pagājušā gada izskaņā DĀR sāka rādīt saturīgāku spēli, bet šogad prata arī uzvarēt Regbija čempionātā.

Visas 2019. gada regbija Pasaules kausa finālturnīra otrās dienas spēles būs redzamas LTV7 kanālā.

2019. gada Pasaules kauss regbijā, 21.09.

MājniekiViesiLaiks
AustrālijaFidži7:45
FrancijaArgentīna10:15
JaunzēlandeDĀR12:45

B grupa

#KomandaSUNZPAP
1.Jaunzēlande00000:00
2.DĀR00000:00
3.Itālija00000:00
4.Kanāda00000:00
5.Namībija00000:00

C grupa

#KomandaSUNZPAP
1.Anglija00000:00
2.Francija00000:00
3.Argentīna00000:00
4.ASV00000:00
5.Tonga00000:00

D grupa

#KomandaSUNZPAP
1.Austrālija00000:00
2.Velsa00000:00
3.Gruzija00000:00
4.Fidži00000:00
5.Urugvaja00000:00

Kura komanda uzvarēs Jaunzēlandes un DĀR regbija izlašu cīņā?

  • 42

  • 2

  • 26


  +3 [+] [-]

, 2019-09-20 19:07, pirms 5 gadiem
pirmā pilnā diena un uzreiz grandu sadursme! Lieliski!

     [+] [-]

, 2019-09-20 20:55, pirms 5 gadiem
Es par itāļiem!!!

     [+] [-]

, 2019-09-20 21:17, pirms 5 gadiem
Dienvidāfrikai pret Jaunzēlandi būs jāspēlē vēlreiz. Finālā!

     [+] [-]

, 2019-09-20 22:46, pirms 5 gadiem
Giant killer Faf

     [+] [-]

, 2019-09-20 23:48, pirms 5 gadiem
Fra-Arg varētu būt visa grrupu turnīra intriģējošākā cīņa.

     [+] [-]

, 2019-09-20 23:57, pirms 5 gadiem
A Dār-Jaunzēlande tak pa lielam pofig, kurš uzvar, tāpat 95%, ka abas tālāk. Toties Fra-Arg pavisam cita likme.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-21 00:07, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: A Dār-Jaunzēlande tak pa lielam pofig, kurš uzvar, tāpat 95%, ka abas tālāk. Toties Fra-Arg pavisam cita likme.
Ar piebildi, ka NZL-SA spēles zaudētājam ir visas iespējas ceturtdaļfinālā dabūt Īriju... labi tas vai slikti, nezinu, taču, domāju, ka ne viena, ne arī otra komanda to labāk vēlētos izvairīties pārbaudīt un spēlētu pret, teiksim, Skotiju vai Japānu.