Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Francija Pasaules kausam gatavosies bez Bastero un Paras

Juris Miņins
Juris Miņins

Francija Pasaules kausam gatavosies bez Bastero un Paras
Metjū Bastero (centrā)
Foto: AFP/Scanpix

Francijas regbija izlases galvenais treneris Žaks Brunels ir paziņojis tos 37 spēlētājus, kas sāks gatavoties 2019. gada Pasaules kausam, kas šoruden norisināsies Japānā.

Francijas regbija izlases galvenais treneris Žaks Brunels kopā ar saviem asistentiem, kuru vidū ir arī Fabjēns Galtjē, kurš pārņems komandu pēc Brunela aiziešanas līdz ar 2019. gada PK izskaņu, paziņoja tos 37 spēlētājus, kas gatavosies rudenī gaidāmajam turnīram, kurš norisināsies Japānā.

Par pārsteigumu kļuva tas, ka sastāvā nav iekļauts centrs Metjū Bastero, kurš Francijas izlases sastāvā ir aizvadījis 54 mačus un ir bijis arī komandas kapteinis. Atgādināsim, ka 30 gadus vecais regbists lielāko savas profesionālās karjeras laiku ir pavadījis zvaigžņotajā Tulonas vienībā, taču šajā pavasarī vienojās par pāreju uz ASV Augstāko regbija līgu (MLR), kur pārstāvēs Ņujorkas komandu.

Jāpiebilst, ka neilgi pēc Francijas regbija savienības paziņojuma par izlases kandidātiem, pats Bastero savos sociālajos tīklos paziņoja, ka noslēdz starptautiskā regbija karjeru.

Tāpat ne 31 spēlētāju plašajā pamatsastāvā, ne arī sešu rezervistu pulkā vieta nav atradusies cīņas pussargam Morganam Param no Francijas Top 14 šīssezonas finālistes un Izaicinājuma kausa uzvarētājkomandas, Klermonas. Tiesa, viņa palikšana ārpus sastāva ir skaidrojama ar savainojumu, ko viņš pagājušmēnes guva klubu mačā un tā dēļ bija spiests izlaist arī Top 14 finālu. 30 gadus vecajam Param izlases kreklā ir 71 aizvadīta cīņa.

Atgādināsim, ka iepriekš arī bija zināms, ka komandā nespēlēs Parīzes "Racing 92" aizsargs Tedijs Tomā un Larošelas stabs Uinī Atonio.

Jāpiebilst, ka Francijas izlases sastāvā ir atrasta vieta arī trim debitantiem, viņu vidū Klermonas komandu pārstāvošajam Alivereti Rakam, kurš nesen nokārtoja dokumentus, lai iegūtu Francijas pilsonību.

Francijas izlases kandidāti 2019. gada Pasaules kausam regbijā

Uzbrucēji: Gregorijs Aldrits, Demba Bamba, Jakubs Kamara, Kamils Šats, Žiljams Žirado, Pols Gabrilažū, Arturs Ituria, Felikss Lambī, Vencelass Lorē, Bernards Lerū, Peato Mauvaka, Džefersons Poiro, Luī Pikamols, Denijs Priso, Emeriks Setiano, Raba Slimani, Sebastjans Vahamahina.
Aizsargi: Džofrijs Dumarū, Antojnijs Duponts, Žils Fikū, Veslijs Fofana, Sofiane Guitons, Joans Južē, Kamils Lopezs, Maksims Mašeno, Maksims Medārds, Romeins Nramaks, Damiens Peno, Alivereti Raka, Tomass Ramoss, Baptiste Serins.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/