Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

''Livonia'' ar punkta pārsvaru uzvar ''Ovālu'' 12 piezemējumu spēlē

''Livonia'' ar punkta pārsvaru uzvar ''Ovālu'' 12 piezemējumu spēlē
Foto: Z. Zālmanis (RFC Livonia), livonia-rugby.lv

''Garkalne/Livonia'' trešdien Upesciemā ļoti rezultatīvā un skatāmā Latvijas regbija Virslīgas spēlē ar viena punkta pārsvaru 41:40 uzvarēja ''Ovāls/Jūrmala'', kas tika pie uzreiz diviem bonusa punktiem.

Abas komandas cīnījās par pirmo uzvaru Virslīgā, un katra izdarīja pa sešiem piezemējumiem. ''Livonia'' nopelnīja maksimālos piecus punktus, bet ''Ovāls'' ieguva divus bonusa punktus, jo arī zaudēja tikai ar viena punkta starpību uzdarot pēdējo piezemējumu un iesitot realizāciju pirms beigu signāla.

Pa diviem piezemējumiem izdarīja Edmunds Ščavinsks un Kristaps Bērziņš uzvarētājiem, kā arī Elmārs Imbrass zaudētājiem. Spēle bija abu komandu kļūdām bagāta, daudzi bija ''ātrie piezemējumi'', mačs aizritēja korekti, bez rupjībām un parādītām kartītēm.

Spēles sākumā ar 7:0 vadībā izvirzījās ''Ovāls''. Pēc tam trīs piezemējumus līdz pirmā puslaika beigām izdarīja ''Livonia'' panākot 17:7. Otrajā puslaikā jau 45. minūtē ''Livonia'' izdarīja ceturto piezemējumu, kad rezultāts kļuva 24:7, bet ''Ovāls'' samazināja 24:14. Tad Kristaps Bērziņš iesita patālu sodu - 27:14, taču ''Ovāls'' atbildēja ar piezemējumu un realizāciju - 27:21. Komandas pieļāva daudz kļūdu, kas ļāva augt rezultātam, jo pretinieki savas iespējas izmantoja. Vēlreiz rezultāta starpība seši punkti bija pēc ''Ovāla'' ceturtā piezemējuma - 34:28. Tad drīz vien ''Livonia'' ienesa pa malu un Kristaps Bērziņš iesita ļoti grūtu realizāciju - 41:28, bet spēle noslēdzās ar diviem ''Ovāla'' piezemējumiem - 41:40.

''Garkalne/Livonia'' galvenais treneris Toms Zibolis:

"Trenerim maz prieka, taču, kā mēdz teikt - uzvara sliktā spēlē ir labāk nekā zaudējums skaistā spēlē. Pieļāvām kļūdas, zaudējām daudzas bumbas. Prieks par to, kā otrajā puslaikā nospēlēja Kristaps Bērziņš. Domāju, ka skatītājiem gan šāda spēle patika. Labi kopā ar pieaugušajiem nocīnījās mūsu jaunatne - Markuss Krallišs, Ivo Kapiņš, Kaspars Briedis otrajā līnijā."

''Ovāls/Jūrmala'' galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs:

"Lielāko spēles daļu visu laiku nācās iedzīt. Sastāvā mums bija daudz jauniešu. Pirmajā puslaikā bija tāds iespaids, ka puse komandas, arī pieredzējušie, guļ un nevar pamosties. Pirmie gan izdarījām piezemējumu, taču tad sākās kļūdas. Ja nebūtu to, iespējams arī spēle ritētu citādāk. Spēle noteikti nebija mums tā labākā, kaut puiši centās, bet lielākoties darbības atgādināja vientuļus šāvienus."

Šonedēļ notiks vēl divas Virslīgas spēles. Šovakar, plkst. 19.30 RTK laukumā turnīra pirmajam aplim svītru jau pavilks ''Miesnieki/Ķekava'', kas mērosies spēkiem ar LMT/''Ežiem'', kam šī būs tikai pirmā spēle Virslīgā.Svētdien, 22. maijā Upesciemā plkst. 14:00 sāksies spēle starp ''Garkalne/Livonia'' un ''Fēniksu'', kas tika pie tehniskās uzvaras pirmajā spēlē pret ''Miesniekiem''.

'Miesnieki/Ķekava'' ar 7 punktiem (3 spēlēs) ir līdere, ''Fēniksam'' ir 5 punkti (1 spēlē), ''Garkalne/Livonia'' 5 (2), ''Ovāls/Jūrmalai'' 3 punkti (2 spēlēs). un ''LMT/Eži'', kas turnīru vēl nav sākusi, punktu nav.

Latvijas čempionāta spēle Virslīgā

Garkalne/Livonia - Ovāls/Jūrmala 41:40 (17:7)

Garkalne/Livonia: Piezemējumi: Edmunds Ščavinsks (2), Deivids Cjukša, Markuss Krallišs, Kristaps Bērziņš (2). Realizācija: Kristaps Bērziņš (4). Soda sitiens: Kristaps Bērziņš.
Ovāls/Jūrmala: Piezemējumi: Elmārs Imbrass (2), Mihails Tumins, Nauris Bērziņš, Kaspars Jakušs, Santis Podāns. Realizācija: Mihails Tumins (5).
Tiesnesis: Kārlis Sarkans