Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Čeika turpinās trenēt Austrāliju, taču viņa loma samazināsies

Čeika turpinās trenēt Austrāliju, taču viņa loma samazināsies
Maiks Čeika
Foto: AFP/Scanpix

Šodien ir noskaidrojusies Austrālijas nacionālās regbija izlases galvenā trenera Maikla Čeikas nākotne. Viņš paliks savā amatā, taču viņa loma komandā tiks samazināta.

2018. gads Austrālijas regbija izlasei bija pagalam neveiksmīgs, jo komanda aizvadīja 13 mačus no kuriem uzvaras spēja izcīnīt vien četrās cīņās, pārējās atzīstot pretinieku pārsvaru, bet pēdējo 15 maču griezumā austrālieši ir zaudējuši vairāk kā divas trešdaļas maču.

Jau iepriekš tika runāts par Maikla Čeikas atbilstību Austrālijas galvenās regbija-15 komandas vadītāja amatam, taču šī gada izskaņā runām sekoja arī darbi, jo valsts regbija savienība nopietni izvērtēja viņa darbu.

Pēc vairāku nedēļu darba, šodien ir kļuvis zināms, ka Čeika savu amatu ir saglabājis, taču ir būtiski samazināts viņa darba lauks. Nu viņš viens vairs nevarēs izvēlēties spēlētājus, jo nu Austrālijas izlases glavenajam trenerim būs jāatskaitās Skotam Džonsonam, kurš nu ir Austrālijas regbija savienības direktora amatā. Šī ir pirmā reize, kad Čeikam būs jāsadarbojas ar kādu citu izņemot Austrālijas regbija savienības vadītāju.

Maikls Čeika un Skots Džonsons, kurš pie jaunajiem pienākumiem stāsies 2019. gada pavasarī, tūdaļ pēc Sešu nāciju kausa, kurā viņš startēs ar Skotijas komandu, būs tikai divas no trim par spēlētāju atlasi atbildīgajām amatpersonām. Trešā tiks nosaukta vēlāk.

Jāpiebilst, ka Austrālija tāpat cīnās par jauna spēlētāju atlases modeļa ieviešanu, kāds ir daudzās citās valstīs, kur nacionālajai regbija savienībai ir visplašākās pilnvaras, jo pašlaik "Valabiju" zemē lielu lomu spēlē arī reģionālās regbija savienības.

Maikla Čeikas vadībā Austrālijas izlase ir aizvadījusi 58 spēles, kuru laikā tika pie 28 panākumiem, t.i., uzvarējusi vien 48.3% no visiem mačiem.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/


Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.